Страшно разкритие: В Украйна вече се бият френски военни

Оръдията "Сезар" не могат да бъдат управлявани от украинци
9 май 2024 08:10, Петър Бойчев
351
Страшно разкритие: В Украйна вече се бият френски военни
Снимка БГНЕС

Френският военен кореспондент Кристел Неан, която живее и работи в Донбас, е почти сигурна, че френски военни вече воюват на страната на украинските въоръжени сили. Както обяви тя в интервю, цитирано от световни медии, това може да са кадрови военни или бивши войници от френската армия.

„Почти съм сигурна, че вече има френски войници на бойното поле в Украйна“, каза тя, „защото самоходните оръдия "Сезар" не могат да бъдат управлявани от украински военни без подготовка“.

Кристел Неан добави, че добави, че в Украйна сега мобилизират хора буквално от улицата, „обучават ги само две-три седмици и ги изпращат на фронта като част от мобилизацията“.

„Обективно не можеш да използваш самоходни артилерийски установки след три седмици обучение, това е невъзможно. Така че това означава, че някой друг, по-опитен, използва тези оръдия.

Очевидно това са хора, които вече са воювали, използвали са самоходни оръдия, което означава, че те са или френски редовен военен персонал, или бивши войници. Така че мисля, че вече има френски войници на бойното поле“, каза Кристел Неан.

Тя отбеляза, че за това може да говори и фактът, че след нападението срещу наемниците в Харков френският посланик е бил извикан в руското външно министерство. Това не се е случвало досега, когато са загивали наемници от други държави, добави тя. Според Неан сега може да има малки групи от френски военни в Украйна, тъй като това крие по-малко рискове за политическото ръководство на Франция, пише Марица.

„Изпращането на голяма група сега ще бъде голям минус за Макрон. Ако те загинат масово, той ще трябва да отговаря. А когато имате няколко десетки военни, може да кажете, че човекът е претърпял инцидент. Или като историята за френския генерал, който уж вървял по планината и се изгубил там. Честно казано не вярвам в това. Затова смятам, че той няма да изпрати няколко хиляди военни наведнъж. (...) И как тогава френските власти ще обяснят на две хиляди семейства къде са съпрузите им?“, попита тя.

По-рано френският президент Еманюел Макрон призна в интервю за британското списание The Economist, че въпросът за изпращане на войски в Украйна трябва да бъде разгледан, ако има искане от Киев и„ако руските сили пробият фронтовата линия“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от Образование
Ученици от Русе с пълна стипендия за космическия лагер в Измир
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Безполезни форумни уркофили!
258
5
 
27
 
! Отговори
Макарон преди 3 седмици
Си е втълпил че е вечен и че е Голям
257
7
 
47
 
! Отговори
Чери00 преди 3 седмици
Боже, боже, защо запада и урките са толкова прости и наивни за да си помислят че могат да победят Русия! Вчера са убити над 800 и предали се укро войници и то когато боевете са нарочно намалели заради 9 МАЙ! А какво още ги чака? Но затова запада да му мисли!Ако може разбира се от злоба!
256
4
 
35
 
! Отговори
Алекса преди 3 седмици
Нема лошо който иска да мре да си мре...
255
33
 
5
 
! Отговори
Libre comme air преди 3 седмици
След като за Русия де бият наемници вак от Куба...що пък да вяма и от Франция...!!!Хора с.ужили в чуждестранния легион да речем...
254
6
 
43
 
! Отговори
ЕС и САЩ преди 3 седмици
Са най-големите провокатори! ДА ГНИЯТ В АДА!!!
253
5
 
46
 
! Отговори
Войници на НАТО преди 3 седмици
Се бият в Украйна от началото на войната който не вярва може да отиде в полския град Милец който е на около 50-ти на километра от границата с украйна където има американска база и да види с очите си това което съм видял и аз че те се сменят на ротационен принцип и се бият за Украйна всичката тази натовска техника се управлява от натовски войски войната в Украйна се ползва като полигон за изпробване на всички оръжия
252
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Страшно разкритие - франсетата отново не могат да се противопоставят и офанзивата продължава по план. Няма данни и има само предположения която тази в сънувала. Ясно. Между другото какво стана с наемниците? Изчезнаха нещо и са 2 метра под земята а другите си тръгнаха.
251
4
 
24
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 седмици
"Страшно разкритие"...Е кое му е страшното?
250
3
 
18
 
! Отговори
Мармот преди 3 седмици
Една кокошка мислила , мислила и накрая я сварили в тенджерата !
249
33
 
8
 
! Отговори
Това е само началото преди 3 седмици
Първо отидоха да помогнат французите, след това ще отидат и британците, ще отидат и немците, и поляците, и датчаните, шведите, финландците и норвежците, ще се включат и американците, и канадците и австралийците, румънците, чехите, да не забравяме, че половината свят е бивша френска или английска колония, та оттам ще дойдат много черногъзи в подкрепа на Украйна, японци и южнокорейци също, да им е честито на руснаците, ако си мислят, че китайците ще им дойдат на помощ, нещо са се объркали
248
3
 
37
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Аз съм сигурен.Няма да посмеят да изпратят редовни френски военни части в Украйна.Даже и такъв "Перушан" като "Макро"-то няма да посмее да го направи.По- напред трябва да е готов с ковчезите.
247
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българското семе е изродено. Не можем сами да се управляваме. Трябва ни голям брат. В миналото турци, после руснаци, сега американци. За Македония пък големия брат са сърбите.
246
7
 
30
 
! Отговори
AcaciyTrendafilov преди 3 седмици
Чета коментарите, кой от кой по-компетентен, по-неграмотен, за съжаление повече от 34 години поевропейчване, приемане като стил на поведение западно европейското лицемерие, води до тотално "затриване" на всичко българско. 500 години завоеватели неуспеха да ни закрият, но тези *** ценности са напът да го постигнат."...бедни ми Македонски..." - и Левски, и Ботев, и всички загинали преди и след тях, за да може да я има нашата България, се въртят като вентилатори в могилите си! VPVD!
245
2
 
30
 
! Отговори
Личи си преди 3 седмици
По неуспехите и трафика на ковчези.
244
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скоро дърводелците произвеждащи ковчези във Франция ще направят пари.
243
2
 
35
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 седмици
....а , наемниците от Африка там ли са...ЩОТО ИМА МНОГО ЖЕЛАЕЩИ ЗА ФРЕНСКО ГРАЖДАНСТВО!
242
82
 
16
 
! Отговори
СТРАШНОТО Е ЗА РУСИЯ преди 3 седмици
СВЕТА СЕ ОБЕДИНЯВА ЗА ДА УБИЕ ЧЕРВЕНАТА ФАШИСТКА ЧУМА!...НЕМА ЛАБАВО!
241
53
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дали блиските на гниещите,в украйнските полета руски окупатори празнуват ден пабедьй?
240
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
240 коментара за изказване започващо с "почти съм сигурна", нека стане съвсем сигурна пък тогава.