Мъж почина от токов удар, потапяйки ръце във фонтана на пл. Славейков

Вероятно пробив в електрическата инсталация на фонтана е станал причина за инцидента
4 май 2005 10:21,
Мъж почина от токов удар, потапяйки ръце във фонтана на пл. Славейков
Снимка: Столична община
34-годишният Веселин Петров е починал от токов удар около 23 часа снощи, след като си потопил ръцете във фонтана на столичния площад “Славейков”.

Според полицията вероятно пробив в електрическата инсталация на фонтана е станал причина за инцидента.

По думите на роднини на загиналия половин час Бърза помощ не е пристигнала на мястото на инцидента, след което отказала да извърши първоначален медицински преглед с мотива, че човекът е починал в следствие на токовия удар.

По повод на нещастния случай от "Електроразпределение Столично" АД съобщиха за БТА, че причината за инцидента не е свързана със съоръжения на дружеството.

Авариен екип е бил повикан на мястото на инцидента за съдействие. Електрическата инсталация за фонтана е собственост на чужда фирма, уточняват от Столичното електроразпределение.

Столичният кмет Стефан Софиянски коментира, че е разпоредена проверка за техническото състояние на съоръжението и първото нещо, което трябва да се установи, е дали токов удар е причината за инцидента.

"Неизправности в изолацията на осветителните тела във фонтана са най- вероятната причина за вчерашния инцидент на пл. "Славейков"", заяви пред журналисти софийският градски прокурор Бойко Найденов.

"Установено е недопустимо високо напрежение във водата", допълни той. По думите му уплътненията на прожекторите във фонтана и силиконовата изолация са били изгорели, в резултат на което е имало оголени кабели.

Бойко Найденов каза, че вече е сформирана оперативна група от полицаи, следователи и прокурори, която работи по случая. Най-късно до три месеца ще бъдат оповестени резултатите от разследването. По първоначални данни починалият мъж е имал сърдечни проблеми.

Предстои да се установи коя е фирмата, която е трябвало да извърши профилактиката на фонтана, допълни Бойко Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание