Поискаха милиони от Максим, съдът не даде

Адвокатите на момичето, което бе в кома, искат 2 млн. лева обезщетение, а родителите на загиналото момче само 500 хиляди; съдът обаче отхвърли исковете, отложи делото
10 яну 2008 10:45,
171
Поискаха милиони от Максим, съдът не даде
Снимка: Булфото
Адвокатите на Мануела Горсова, която пострада при катастрофата, предизвикана от Максим Стависки и бе в кома близо 4 месеца, поискаха 2 милиона лева обезщетение.

Парите са за претърпени физически и психически болки и страдания. Искът бе предявен днес в началото на заседанието по процеса за катастрофата.

Искове има и от родителите на загиналия Петър Петров - по 250 000 лева за всеки от родителите и 5000 лева за брата на Петров.

След кратко заседание обаче бургаските магистрати отложиха делото.

Те отхвърлиха исканията за 2 милиона обезщетение на пострадалата Мануела Горсова, както и петте хиляди лева за брата на загиналия в катастрофата Петър Петров.

Постановеното днес от съда може да бъде обжалвано, но ако това не бъде направено, делото ще се гледа на 30 януари.

Преди заседанието Максим Стависки каза, че много съжалява за случилото се, но не може да коментира нищо.

Стависки е придружаван от Албена Денкова, която каза, че е в Бургас само за поддръжка на Максим, но по никакъв начин не е обвързана с това дело.

"Целият процес се отразява зле на мен, на него и на семействата, замесени в инцидента", каза още Албена.

Тя бе попитана дали двамата с Максим са потърсили връзка с родителите на пострадалата и на загиналия в катастрофата.

Албена каза, че е много трудно да се обадиш в един такъв момент и няма какво да кажеш на хората.

„Те са загубили най-ценното и едно такова обаждане би било изтълкувано от нахалство до издевателство“, допълни тя.

Денкова припомни, че Максим и тя са се извинили публично пред цяла България и че много съжаляват за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хамъра му е даден да... не си мислете, че тези спортисти са толкова богати... Невярвам да съжалява затова че е станал шампион.. това е бил смисъла на житова му и е постигнал върха в това, което прави... не са много хората такива...Шампионската титла не го оправдава.. тъка е .. ще си понесе вината.. но относно това колко пари искат.. наистина е подигравка и изнудване.. Нека първо да се надяват за справедлива присъда.. а след това обещетение.. нима в този момент може да мислиш за пари...Нека незабравяме, че и той е плащал разноски към болниците и т.н. за пострадалите...Всичко, което стана е един кошмар, който съсипа живота на няколко души... Наистина безкрайно много съжалявам.., но такъв е живота... някой правят и по-големи престъпления и събират пеперуди, а други попадат във водовъртежа....
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
abe teq hora da ne sa ludi da iskat tolkova :O egati iznudva4ite se okazaha. To za tova suda 6te im othvurlq iskaniqta - na tova se vika ve4e podlost
128
0
 
0
 
! Отговори
121 преди 16 години
Във всеки случай бих помолил привържениците ми да не наричат пострадалите хора изнудвачи. И да не размахват световната титла като някаква индулгенция. А ти ако много искаш. проучи кога се прибирам пиян с колата и се пробвай. Може да ти се удаде да ми дадеш шанс да се докажа. Тапир.
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ЗАЩО ЛЮБИМЦИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА И НА ИНСТИТУЦИИТЕ И НА КОРУМПИРАНАТА БГ ВЪРХУШКА ТРЯБВА ДА СЕ ТОЛЕРИРАТ И ОТКРИТО ДА СЕ ОТСТОЯВА ПОЗИЦИЯ ЧЕ УБИТОТО МОМЧЕ Е НИЩО, ЗАЩОТО Е ИМАЛО НЕБЛАГОРАЗУМИЕТО ДА СЕ ПРЕЧКА ПРЕД УПРАЖНЯВАЩИЯТ СЕ В АУТОРОДЕО БОХЕМ - и защо се премълчава че въпросният Максим има проблеми с наркотиците и те не са отскоро
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
не мога да разбера защитниците на Максим, това че е световен шампион, наистина ли го поставя над закона - според мен, всеки който е сгрешил, без значение умишлено или не, и още повече грешката струва човешки живот, би трябвало да си понесе последствията, инача и без това дезертиралата държава и в частност съдбена система ще се срине напълно - как тогава уважаеми защитници ще обясните на децата си, кое е добро и кое е зло, и къде е тънката граница
125
0
 
0
 
! Отговори
ЯБ преди 16 години
Представете си, че вие сте нормален човек, жените се, отглеждате дете, надявате се един ден да се радвате на внуци, някой да се погрижи за вас, когато вече не можете да правите това сам. И така, ставате на 40-45 години, детето ви на 20-25 и точно когато всичко е на път да се сбъдне, едно *** се напива и го помита с двутонния си джип. Какво правиме? Махваме с ръка и се обръщаме на другата страна? Не мисля, че е реакция на нормален човек. Колим въпросното ***? Добро решение, за съжаление закона го забранява. Не е ли редно по някакъв начин да се възмездят тези хора, на които е затрит смисъла на живота? Не е ли редно *** да си плати.
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ееее стига бе хора ..... 122, това което пожелаваш на 121 е меко казано долно и отвратително
123
0
 
0
 
! Отговори
jxdh преди 16 години
Ти като партньор на Максим, не знаеше ли че обича да кара дрогиран? Що не го спря?А сега с какви очи организираш общественото мнение?
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
всеки така говори 121. ще видим..наистина се надявам да имаш шанс да докажеш казаното от теб
121
0
 
0
 
! Отговори
YB преди 16 години
Ако на мене ми се случи такова нещо като на Максим, няма да запея друга песен, а ще си наведа очи и няма изобщо да си правя устата за някакво клинчене.
120
0
 
0
 
! Отговори
зоран преди 16 години
107 не мога да ти обясня как точно парите ще помогнат на почернената майка.Приеми че такава е световната практика в нормалните държави.Има предвидени граници на наказание- в пари и реален затвор. Защо Максим да е изключение? Като е толкова ценен, съда ще му даде долната граница, а понеже е преуспял на роднининте е справедливо да се даде горната граница.
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
аз вече изказах мнението си. Каквото е станало е станало и не е било умишлено. Има мнооого фактори, поради които Максим би трябвало да получи условна присъда. Плащанията съда ще определи.
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За какво да се поставям на негово място, при положение че не съм му наливал в устата алкохола и не съм го дърпал за ръкава зад волана? А и с колко е карал, това е друг въпрос ...
117
0
 
0
 
! Отговори
зоран преди 16 години
а ти се постави на мястото на роднините на убития! За това си има правосъдие, а не се разчита на "Признал вината си"...че то тогава нямаше да има осъден, щото всички ще си признават.Това и при католиците го няма-требе да си платиш ,за да оправдаят греховете ти!
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
стига сте задавали тоя въпрос "ами ако беше..." , но не е. Вие се поставете на неговото място и тогава толкова "ревностно" го критикувайте
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Максим сам си е виновен. Никой не го е карал да сяда зад волана когато е пил. Всеки сам си нови отговорността за действията и постъпките, така че не го защитавайте толкова ревностно. А ако това момче беше ваш син как бихте се чувствали?
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
а ти 113 се моли да не ти се случва каквото на Максим, защото тогава друга песен ще запееш...
113
0
 
0
 
! Отговори
Nikolov Veselin преди 16 години
Hei prijatel s komentar 111, ako tova beshe tvojat sin, ako beshe tvojat brat?? Taka li shte zashtitavash Maxim??? Ne mislija!!! Zashto se krie, che Maxim karashe vinagi pil?? Vinagi po sredata na platnoto!!!!! Tova go znajat vsichki negovi prijateli i blizki!!Sega mulchat!!! Da, shampin e, i tova dava li mu pravo da ubiva??? S tozi nachin na karane kak da se nareche tova?? Tozi jeep si e zdarava rabota i tozi koito go kara vinag ima shans!!! A Hondata??? Nikakuv!! Da plashta dokato e jiv!!!!!!!! V druga durjava kudeto ima uzakonen red za tova prestuplenie shte mu se iska da se samoubie!! Tuk......zabravi. I dokato ima takiva koito go zashtitavat shte ima Maximovci po putishtata. A utre ne se znae dali i ti njama da si jertva na takuv ***!!!! Moli se da ne ti se sluchva!!!!
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
110, ти да не би да го пзнаваш че да казваш "Всички го знаят" И ти си от онея дето се правят че много разбират и са уж за факта че всички са равни. Извинявай много че трябва да научиш това - но в БГ не е така. Не см видяла толкова много коментари за мутрите, които се занимават с убийства, наркотици и тем подобни. А сега всички се нахвърляте на едно момче, което с честен труд е постигнало всичко в живота си. И ако искаш да знае ако живота му беше такъ какъвто ти казваш нямаше да е двукратен световен шампин. За този спорт се изисква огромна дисциплина, каквато повечето няма да познаете никога!!!
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Видяхте ли че всичко опира до пари Колкото се може повече да се измъкне от Максим , затова че това момче работи къртовски години наред и неговия труд е оценен на световно ниво , за това че това интелигентно момче е сам в чужда държава да го съсипем със всекидневни писания на журналистите в пресата и телевизията. Видяхте ли колко са нагли и алчни българите.