Поискаха милиони от Максим, съдът не даде

Адвокатите на момичето, което бе в кома, искат 2 млн. лева обезщетение, а родителите на загиналото момче само 500 хиляди; съдът обаче отхвърли исковете, отложи делото
10 яну 2008 10:45,
171
Поискаха милиони от Максим, съдът не даде
Снимка: Булфото
Адвокатите на Мануела Горсова, която пострада при катастрофата, предизвикана от Максим Стависки и бе в кома близо 4 месеца, поискаха 2 милиона лева обезщетение.

Парите са за претърпени физически и психически болки и страдания. Искът бе предявен днес в началото на заседанието по процеса за катастрофата.

Искове има и от родителите на загиналия Петър Петров - по 250 000 лева за всеки от родителите и 5000 лева за брата на Петров.

След кратко заседание обаче бургаските магистрати отложиха делото.

Те отхвърлиха исканията за 2 милиона обезщетение на пострадалата Мануела Горсова, както и петте хиляди лева за брата на загиналия в катастрофата Петър Петров.

Постановеното днес от съда може да бъде обжалвано, но ако това не бъде направено, делото ще се гледа на 30 януари.

Преди заседанието Максим Стависки каза, че много съжалява за случилото се, но не може да коментира нищо.

Стависки е придружаван от Албена Денкова, която каза, че е в Бургас само за поддръжка на Максим, но по никакъв начин не е обвързана с това дело.

"Целият процес се отразява зле на мен, на него и на семействата, замесени в инцидента", каза още Албена.

Тя бе попитана дали двамата с Максим са потърсили връзка с родителите на пострадалата и на загиналия в катастрофата.

Албена каза, че е много трудно да се обадиш в един такъв момент и няма какво да кажеш на хората.

„Те са загубили най-ценното и едно такова обаждане би било изтълкувано от нахалство до издевателство“, допълни тя.

Денкова припомни, че Максим и тя са се извинили публично пред цяла България и че много съжаляват за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
ani преди 16 години
Истината е че познавам Албена от 5 годишна-как тренираше,после се промени и според мен това е житейски урок.Тук не става въпрос за парите-когато на мои познат на които детето му загина във самолетна катастрофа му дадоха крупна сума той ги дари за благотворителност-тук става въпрос за Човешка трагедия!!!!!!!
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
В тази мракобесна САЩ тренираха Максим и Албена, естествено на държавни разноски.
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И не ми приказвай за Щатите, щото в някои отношения те наиснита са най-мракобесната държава; питам ви, хора: какво наказание да се определи на лицето Куйович? Що не отговоряте? Не е ли ясно, че той като крупет наркобос е причинил смъртта на хиляди и хиляди хора? Защо не сравнявате? Защо не мислите? Защото е най-лесно да плюете! За това, дето написах, никой не ми е платил
87
0
 
0
 
! Отговори
Ния преди 16 години
По-отвратително нещо не можеше и да се случи - пострадалите виждат, че Максим осъзнава случилото се и че е напълно честен пред себе си и пред тях и явно възприемат това като един вид победа и се опитват да го мачкат. А за алчността ....случва се тъкмо обратното на това, което всички мислеха в началото - не Максим е облагодетелстван от известността си, а пострадалите и близките им....
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За платените драскачи не знам, ама че ти си доброволен хейтър, се вижда от 1000 километра
85
0
 
0
 
! Отговори
LORENA преди 16 години
Ще им се радват ли?!Останали без детето си...търсят утеха в парите ли?!?!
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
2.5 милиона са нищо пари за Максим. На подобна сума бе осъден да заплати Стоичков за това, че умишлено счупи крака на едно момче на футболен мач в САЩ, но там има закони, има и съд! А колка струват платените драскачи, наети от Албена, които ни досаждат тук?
83
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 16 години
ОК най-вероятно си прав, няма да споря. Само ми е интересно защо тогава отказват поемането на разходите от Максим, а сега искат да им изплати 2 млн. обезщетение? Незнам на мен ми стана много странно и объркано. И другото, което немога да си обясня е защо едни родители, каито едва не са загубили децата си искат като за начало пари, а не по-голяма присъда. Ако пак решите, че съм неинформирана, ако обичате обяснете ми.-----------------защото е практика в цял свят - да се получи кръвнина, в случая явно мислят, че той има много пари и се опитват да получат макссимума...явно няма да стане, но както е казал по-долу един човек, то и аз мога да те прегазя теб, да дам на ваште 5000 лева и след това, като ги срещам на улицата да се хиля мазно мазно, а по телевизията да разправям колко много съжалявам...
82
0
 
0
 
! Отговори
свой преди 16 години
Справедливо е обезщетението да бъде според джоба на убиеца.Иначе всеки милионер ще си кара пиян и ще си вика , в затвор нема д а вляза, а пък тридесет хиляди лева за убийство нема да ги усетя...
81
0
 
0
 
! Отговори
от 39 преди 16 години
ОК най-вероятно си прав, няма да споря. Само ми е интересно защо тогава отказват поемането на разходите от Максим, а сега искат да им изплати 2 млн. обезщетение? Незнам на мен ми стана много странно и объркано. И другото, което немога да си обясня е защо едни родители, каито едва не са загубили децата си искат като за начало пари, а не по-голяма присъда. Ако пак решите, че съм неинформирана, ако обичате обяснете ми.
80
0
 
0
 
! Отговори
nataliq преди 16 години
koito napravi neshto podobno ,trqbva da si nosi posledstviqta!Tovq ,4e e pe4elil medali,losho nqma,polu4il si e vuznagrajdenieto za tqh,ubil 4ovek,sega 6te trqbva da si ponese i nakazanieto za tova!Ako mu dadat uslovna prisuda 6te e pulen smqh!Jalko za murtvite!
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ето, това имам предвид - тези пари НЕ СА НАКАЗАНИЕ, а обезщетение на основание чл. 45 от Закона за задълженията и договорите, който, да прощаваш, не е наказателен закон, нито административнонаказателен... Идеята е "чупи-купи" - ако ти, или аз, или Хакинен счупим ваза - плащаме колкото струва. А в България обезщетенията за причинена смърт - в случая за родителите на загиналото момче - ще се определят от съда по справедливост, но не се гледат доходите, а причинената вреда и справедливото й обезщетение - тоест и безработен пияница, да е убил момчето, справедливо е родителите да получат еди-колко си. Това е то. Ама част от публиката тук възприема обезщетението като глоба. Ама то не е.
78
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 16 години
Съвестта на Максим ще го измъчва цял живот.Човекът си съсипа и живота,и кариерата за един миг.И не само неговия живот,а и на заобикалящите го хора,на близките му.КРАТКИЯТ ПЪТ ОТ ОСАННА ДО РАЗПНИ ГО!-----------------ами като е карал пиян и се е мислил за пилот от формула едно...всяко десйтвие има обратно по посока и равно по сила противодесйтвие - прости физични закони - станал е шампион - има признанието на цялата нация - уби човек, съспиа семействата - сега това се обръща срещу него...
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Никой не говори за прекратяване на делото.А и няма как да стане,след като самият Максим си е признал за престъплението.Но самото деле вече се превръща в панаир.2 МИЛИОНА?500 000 ЛЕВА?ТОВА ДА НЕ Е ТЪРОВИЯ С ХОРСКИТЕ СЪДБИ???Съвестта на Максим ще го измъчва цял живот.Човекът си съсипа и живота,и кариерата за един миг.И не само неговия живот,а и на заобикалящите го хора,на близките му.КРАТКИЯТ ПЪТ ОТ ОСАННА ДО РАЗПНИ ГО!
76
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 16 години
75. - 13:12 - до 74От: АнонименЕ това е то - едно си баба знае, едно си бае - нека го разкъсаме между четири коня, що ни е обективно правосъдие, а?---щото на обективното правосъдие не трябва да му пука какъв е Максим - карал е пиян - убил е човек, спечлил е медали за БГ - поучил е пари и хамър....с който да убива...Аз не съм спечелил златни медали за БГ и не съм я прославил, но не съм и оставил нито една БГ майка без дете или с дете в кома...В много европейски страни, наказанието (паричното) е според доходите на изъвршителя, например преди време глобиха Мика Хакинен за каране с превишна скорост над 10 000 евра...Колкото до това, че стават всеки ден такива престъпления и че умират много други хора и извършителите остават ненказани - съгласен съм, но това означава ли, че трябва да продължи да се случва това?Много ми е интересно на квичащите за прошка, ако техен роднина бе убит от Максим, как щяха да реагират???!!!!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е това е то - едно си баба знае, едно си бае - нека го разкъсаме между четири коня, що ни е обективно правосъдие, а?
74
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 16 години
като гледам как са загрижени всички за страхотниото момче Максим, и как всички реват в един глас - простете му, знаете ли какво предлагам - да се направи пдописка, с която да се спре обвинението срещу Максим, и той да заведе контра дело срещу мъртвото момче, момичето в комам и техните родители за нанесени материални щети (не е участвал в състезяни - нема кинти), имуществени щети (прехвърлил е всичко на Албена) и за психически щети (ми то момчето изльокало само едно кило водка и си кара хамъра като самолет, пък те го очерниха сякаш е алкохолик, кво като е блъснал някъв *** боксьор, и без това са много ***, нека ***...)
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да, жалко за отлагането... граждански искове могат да се водят и отделно, след като го осъдят, ама има една подробност - там се плаща държавна такса... и на 2 000 000 4 % - 80 000 лева - тогава нямаше да се изхвърлят като продукт от мъжка мастурбация върху мокър пясък, защото в България няма съд, който да присъди подобно обезщетение, вЕрвайте ми!
72
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 16 години
nahalno e da pribira6 pari ot reklami za zabrana na alkohol pri 6ofirane,a da kara6 pijan i da ubiva6.naj-strogi sankcii za Maksi za nazidanie na novobogata6i,za koito 4ugdija givot e 'sagaljavam'
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Uspokoite se be!!! Tova tuka ne e sadebna zala i vie ne ste prokurori i advokati,a i da ste ne rabotite po tozi slu4ai.Iz4akaite pone da vidim kak shte zavarshi deloto i togava vseki da kaje kakvoto go valnuva.Jalko,4e pak go otlojiha i to 4ak za 30-ti...mnogo ni e mudna pravosadnata sistema,no kakto kazah nie ne sme tezi,koito da reshavat nito kakva shte e prisadata,nito opravdana li shte bade tia