Поискаха милиони от Максим, съдът не даде

Адвокатите на момичето, което бе в кома, искат 2 млн. лева обезщетение, а родителите на загиналото момче само 500 хиляди; съдът обаче отхвърли исковете, отложи делото
10 яну 2008 10:45,
171
Поискаха милиони от Максим, съдът не даде
Снимка: Булфото
Адвокатите на Мануела Горсова, която пострада при катастрофата, предизвикана от Максим Стависки и бе в кома близо 4 месеца, поискаха 2 милиона лева обезщетение.

Парите са за претърпени физически и психически болки и страдания. Искът бе предявен днес в началото на заседанието по процеса за катастрофата.

Искове има и от родителите на загиналия Петър Петров - по 250 000 лева за всеки от родителите и 5000 лева за брата на Петров.

След кратко заседание обаче бургаските магистрати отложиха делото.

Те отхвърлиха исканията за 2 милиона обезщетение на пострадалата Мануела Горсова, както и петте хиляди лева за брата на загиналия в катастрофата Петър Петров.

Постановеното днес от съда може да бъде обжалвано, но ако това не бъде направено, делото ще се гледа на 30 януари.

Преди заседанието Максим Стависки каза, че много съжалява за случилото се, но не може да коментира нищо.

Стависки е придружаван от Албена Денкова, която каза, че е в Бургас само за поддръжка на Максим, но по никакъв начин не е обвързана с това дело.

"Целият процес се отразява зле на мен, на него и на семействата, замесени в инцидента", каза още Албена.

Тя бе попитана дали двамата с Максим са потърсили връзка с родителите на пострадалата и на загиналия в катастрофата.

Албена каза, че е много трудно да се обадиш в един такъв момент и няма какво да кажеш на хората.

„Те са загубили най-ценното и едно такова обаждане би било изтълкувано от нахалство до издевателство“, допълни тя.

Денкова припомни, че Максим и тя са се извинили публично пред цяла България и че много съжаляват за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
до 60 преди 16 години
Ама точно с такова впечатление остава човек - никой не спори, че е виновен, дори и тези, които казват "на всеки може да се случи"! Говорим за това, процесът наистина да е справедлив, а да не е фарс - нито да го оправдаят, нито да го накажат така, както досега не се е случвало с друг подобен обвиняем!
69
0
 
0
 
! Отговори
adi преди 16 години
ne sam kazal,4e trqbva da go obesqt!pro4eti vnimatelno!tova ,4e toy e spe4elil nqkakav si medal ne zna4i ,4e ne trqbva da ima pravosadie!
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Толкова сте злобни и гнусни.Дребни душички.Всеки ден стават десетки такива катастрофи.Десетки човешки жертви.Максим да не би да не е човек.И той има право на грешки.Било и толкова фатални.
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сакън! Не говори за европейски доходи и европейско обезщетение, че утре някоя *** ще си метне отрочето пред джипа на някой милионер, за да получи европейско обезщетение... Квото за всички, туй и за гол Асан! Другото не е справедливост, а простотия - добре, че сина ми го утрепа шампион, щото ако беше безработен пияница без доходи - дали тогава обезщетението не трябва да е 5 лева според теб? Това не е глоба, а гражданско обезщетение, не бъркай нещата!
66
0
 
0
 
! Отговори
adi преди 16 години
ne sam kazal,4e trqbva da go obesqt!pro4eti vnimatelno!tova ,4e toy e spe4elil nqkakav si medal ne zna4i ,4e ne trqbva da ima pravosadie!
65
0
 
0
 
! Отговори
pe6o преди 16 години
***, които пишете във форума, зажадняли за пари. Циркаджии!Нима ще върнете умрелия с двата милиона?Нямате ли доблест и достойнство да простите на мъж, прославил България по света, за нелепата случка. Пишете, като че ли той е искал да убие човек. Дано и на вас да ви се случи подобно нещо, за да разберете какво бръщолевите във форума.
64
0
 
0
 
! Отговори
зоран преди 16 години
Максим е имал европейски доходи, сега защо да не плати европейско обезщетение.Освен това си погледнете застраховкта Гражданска отговорност на колите-там човешкият живот е оценен на 700 000лева
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не да се покрие, а да го отнесе като редови гражданин. А не като шампион. Именно защото не ги прегази с медала си.
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И за да плащаме еднаква цена с Германия, трябва да си направим държавата и доходите като в Германия. Докато сме ***, управляван от ДПС, ще бъде, както сега. Обезщетения трябва да се платят, ама милиони... айде де!
61
0
 
0
 
! Отговори
илена преди 16 години
Голямо постижение- големи почести. Голямо престъпление -голяма присъда!Или. като шампион може да бъде под прожекторите на славата, а като убиец да се покрие?
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Я вземи влез в час! Никой не казва, че не е виновен, но да искате да го обесите за това - ами Куйович днес тогава що не го изкормят в центъра на Пловдив, а? Спорът е дали да го убият, или да го съдят като всички други!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
adi преди 16 години
vijte hora!nedejte prikazva gluposti,ne bil vinoven,kak taka ne e vinoven,1 karal e piqn koeto e strogo zabraneno,2 nay-lo6oto otnel e 4ove6ki jivot,trqbva da ima pravosadie nezavisimo kak.tova,4e toy proslavil imeto na BG ne zna4i 4e trqbva da ima izklyu4enie,koyto naru6ava zakona trqbva da bade nakazan!no za sazelenie v na6ata darjavica zakoni ima no ne se polagat na vseki,i to4no zaradi tova pove4eto prestapnici sa na svoboda!
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всеки е правил глупости зад волана.. Това ,че някой хора сме имали повече късмет та сме се спасили или не сме наранили някой не значи ,че трябва злобно да сочим с пръст.... Максим не е мутра не е гад а посто момче, като всички момчета с хубава кола и той се е потдал.. Единствено не го оправдавам за алкохола.. Ако на човек спешно му се наложи да пътува а е пил преди това или взема приятел да го кара или ако няма кой да тръгва но да кара с много по ниска скорост от допустимата... Но да си пил и да правиш фоеверки и изпреварвания на завой ала Ники Лауда!!! Та само това му е кусура на момчето... Иначе знам ,че го преживява... Знам ,че е добро момче... Но чак пък 2 милиона и половина!!! Извинявайте ама това дете за това ли са го гледали ... При първия удобен случай да станем милионери от детското нещастие... Да ги компенсират там със 200-300 хиляди ама чак сега милионери да станем!!! Освен това парите няма да им върнат нервите и здравето похабени по време на трагедията...
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
НАГЛОСТ! БЕЗОЧИЕ! БЪЛГАРСКА ПРОСТОТИЯ!С какъв акъл ще поискат от Максим 500 000 лева?Надгробна плоча за 9 000 лева - те побъркалили са се?Ако не Максим,а някой случаен шофьор бе извършил тази злопулука пак ли щяха да искат толкова.Що за безочие?!Синът им няма да се върне ,колкото и пари да получат.Откъде се взе тази алчност,материалност....злоба.
56
0
 
0
 
! Отговори
зоран преди 16 години
Щом можем да плащаме еднаква цена на бензина и тока, с тази в Германия, защо искате цената на нашия живот да е по ниска от тази на един германец?Ами ако беше убил чужденец ?
55
0
 
0
 
! Отговори
anionimen преди 16 години
41,най-после едно свястно мнение..на фона на простащина и ниска култура...Ама как хубаво се вижда що за народ сме....
54
0
 
0
 
! Отговори
благия преди 16 години
Виждам че повечето спорове тук са дали максим е виновен или не - много ясно че е виновен и тои си го признава и ще си понесе последствията каквито и да са те ! Дразнещото във случея е злоупотребата с името му и положението му в обществото и понеже е Максим даите сега да искаме милиони и милиарди от него , това е дразнещото , а последствията със сигурност няма да са незначителни за него впредвид широката гласност около случея !
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нека си изтърпи наказанието ама не смяташ ли че си прекалено краен. Аз лично смятам че наистина вдигнаха много шум а за други фрапантни случай нищо не се казва. Съгласен съм със 37.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не, не трябва. Има процедура, която ще отнеме месец-два в Софийския градски съд, за да я представлява баща й. Къде е спал великия айдукат, дето е поискал 2 000 000? Не можа да пробута едно запрещение пред СГС? Не ба си законите, а ба си адвоката
51
0
 
0
 
! Отговори
zxc преди 16 години
Какви са тези 2 млн лева, какви са тези 2Х250 000 .... Че са преживели трагедия, то това е ясно, но като че ли искат да забогатеят за сметки на загиналите си близки !!!