Полицията и "Атака" си спретнаха меле

Павел Шопов беше проснат върху колата си
27 мар 2008 11:11,
92
Полицията и "Атака" си спретнаха меле
Снимка: БГНЕС

Сблъсък между полицаи и симпатизанти на „Атака“ е имало тази сутрин пред централата на партията на улиците „Врабча“ и „Раковски“, каза Тодор Попов, секретар на партията и общински съветник.

Полицаите ни блъскаха и ни удряха, аз имам рана на крака, каза Попов. Павел Шопов беше проснат върху колата си, допълни той.

Причината за мелето, което е траяло около 10-15 минути, е желанието на симпатизантите на „Атака“ да пресрещнат турския премиер, който е на посещение у нас.

Искахме да го питаме две неща – кога Турция ще ни върне 10-те милиарда дълг и кога ще признаят турския геноцид над българите, обясни Попов.

Според други членове на „Атака“ около 10-20 души са били бити от полицаите, а едно момче е ударено с палка в гърдите.

Имаше насилие без абсолютно никакво основание, защото имаме разрешение за митинг. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров.

На въпрос как си обяснява тази реакция на полицията, той обясни, че за него това е кретенизъм и полицейщина. Начело на МВР стои един дегенерат, който не знае какво да прави, подчерта Сидеров.

Не са нужни20 министерства на държавата, само в Министерството на земеделието работят 19 000 души, каза лидерът на Атака.

Според Сидеров “тази мафия трябва да бъде отрязана с нож”. Сидеров посочи, че България е заплашена от ново турско робство.

Същевременно от полицията заявиха, че намесата им се е наложила, защото симпатизантите на "Атака" са блокирали ул. "Раковски", която е част от маршрута на турската делегация и турския премиер Реджеп Ердоган.

Няма задържани активисти на "Атака". Един полицай е пострадал, като е бил ударен в диафрагмата от симпатизант на "Атака".

Той е откаран е за преглед в МВР болница, но не е пострадал сериозно. От полицията категорично отрекоха да е имало насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
pa6ata преди 16 години
Никаде по света няма да позволят това да се случи,вие *** ли сте. Какъв геноцид какви 5 лева...че и 10 милиарда...абе вие съвсем се побъркахте.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е много ясно, че ще ги спрат по един или друг начин, ако си мислите че в турциая такава група тръгне към българския премиер ще и послетял червен килим, сте в голяма грешка.
9
0
 
0
 
! Отговори
robot преди 16 години
щото е турчин затова пише така,*** нали щеше да го напише на кирилица ако му пука
8
0
 
0
 
! Отговори
dn4b преди 16 години
И btw и да бият, пак скандала нема да затихне
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тази партия петни чистотата на идеите си с не чисти дела..!
6
0
 
0
 
! Отговори
Горан преди 16 години
Най-после българските служби да посегнат смело на сръбските и гръцки агенти от АТАКА! Волен Сидеров е продажник, който работи за чуждите разузнавания!!
5
0
 
0
 
! Отговори
аз съм българче преди 16 години
Полицията не е виновна,а тези които им нареждат!!МАФИЯ Е МАФИЯТА Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
plamen преди 16 години
e da ama *** ako gi udarqt shte se vodi diskriminaciq a nas balgarite da ni biqt!!Palna pornografiq!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За какво да ги бият? Ти не искаш ли да питаш турския премиер - кога Турция ще ни върне 10-те милиарда дълг и кога ще признаят турския геноцид над българите??? Отговори.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Същите тия ченгета лятото стояха мирно пред ***, които размахваха брадви и крещяха "Смърт на Българите".Явно да си Българин в България вече е престъпление.
1
0
 
0
 
! Отговори
BIIITEEE GI преди 16 години
Biiiteee gi tez gadove :)