Съдят столичанин, убил куче

60-годишният мъж гръмнал бездомното животно снощи, защото виело, пък и пречело на приятелките му да го посещават у тях
9 апр 2008 16:20,
232
Съдят столичанин, убил куче
Снимка: БГНЕС

Организации за защита на животните "Грижа за бездомните кучета" ще заведат дело срещу мъж, застрелял куче в кв. "Овча купел" .

Инцидентът станал снощи около 19,00 часа около блок 608 на столичния квартал.

Застреляното куче е бездомно, но за него се грижели хора от блока.

Според очевидци 60-годишният мъж стрелял с ловната си пушка безразборно с аргумента, че пречели на приятелките му да идват в къщата му.

Като друга причина била изтъкната, че животните лаели.

Стрелецът е арестуван за 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
Мирчева преди 16 години
В държавите, в които няма бездомни кучета, няма и подобри първосигнални "възмутени" граждани, които да стрелят на улицата и храбреци, които да призовават към садистични разправи с животните. Тези улични кучета са в града, защото ви има вас и вашето възмущение. Мислете, не ревете по принцип.
150
0
 
0
 
! Отговори
wayne1981 преди 16 години
е да те питам в една хипотетична ситуация без *** в града тоя робин худ реши да стреля по детето ти което си играе и вика на висок глас и му преяи как че реагираш...против това сум да има бездомни кучета но съм и против всеки да решава сам какво да прави и да излага ан опастност другите....и пак ти казвам че довода му е ***...дай по тая логика да гръмнем гугутките защото гугат и го дразни някои.....
149
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ti normalen li si? Otgovori si na vyprosa v koq druga darjava ima bezdomni kucheta, kato obshinata ne se pogriji za tova horata sami trqbva da se spravqt s problema, zashtoto za po golqmata chast ot obshestvoto tova e problem. Ne znam dali si bil hapan ot kuche ili da te e bilo strah da se priberesh do sobstveniq si dom ili da ne moje da si pusnesh deto si da poigrae v gradinkata ot strah che moje da ne ostane jivo i da bade razkasamo ot usverepeli kucheta.
148
0
 
0
 
! Отговори
wayne1981 преди 16 години
четейки повечето мнения хората смятат че човека е постъпил правилно....аз не смятам така,особено като видях и причината за стрелбата- кучето виело и му пречело та затова тука сумати хора му правят евала.аз искам да ви питам ако аз хвана и гръмна всеки дето се секне по улиците, дето си мята пликчето с *** през прозореца, всеки дето дъни чалга и припява в 02:00 през нощта, всеки голем шофер с разни регистрационни номера от типа на M,PK,BP, PA, E, KH и да не изброявам още..да хвана да ги гръмна щото ме дразнят и ми пречат.мен бойко борисов ми е неприятен до дъното на душата, ама той и общината нито пък кучетата са виновни за мръсотията..а ми обяснете какво е виновно едно бездомно куче за оплелите се по дърветата пликчета с *** дето са метнати през балконитеили бойко е виновен че някой решава да си изхвърли през прозореца на колата обелката от вафличка.Аман от компетентни ***.само на тях вечно някой друг им е виновенаре хващайте и си се прибирате по нивите и дано ония дзвер кмета въведе пак гражданство софийско
147
0
 
0
 
! Отговори
wayne1981 преди 16 години
четейки повечето мнения хората смятат че човека е постъпил правилно....аз не смятам така,особено като видях и причината за стрелбата- кучето виело и му пречело та затова тука сумати хора
146
0
 
0
 
! Отговори
Мирчева преди 16 години
Обърнете внимание - кучето е лаело, не е хапело. Затова гражданинът е бил толкова смел!
145
0
 
0
 
! Отговори
Мирчева преди 16 години
Аналогично е действието на храбрия варненски гражданин отрязъл въжето на саниращ сградата алпинист. Не става ясно дали ,работещия по фасадата е лаел, но явно е пречел на господина възстановяващ се от купон.
144
0
 
0
 
! Отговори
gigi преди 16 години
за случаи като този май и природозащитниците трябва да бъдат избити.ако им нахапят децата друга песен ще запеят
143
0
 
0
 
! Отговори
Мирчева преди 16 години
Въпросът е може ли да се стреля в града по нещата които не харесваме? А що се отнася до кучетата - има ги защото има първосигнални, немислещи, неотговорни хора. Всяко бездомно куче е имало стопанин или е родено на улицата, защото някой е изхвърлил майката. С отрова и с оръжие не можете да промените инфантилното мислене на мнозинството съграждани. Да стреля по улицата е действие недопустимо - няма значение срещу какво. Да го съдят и за убийство на животно и за хулиганство застрашаващо живота на други хора. Моля мислете, не свързвайте това безобразие само с бездомните кучета. Ами ако беше наранил вашето нехапано от куче дете каква песен щяхте да пеете!
142
0
 
0
 
! Отговори
Mariq преди 16 години
А колко хора (включително и деца) трябва да бъдат наказани съответно за насилие срещу животни (били те кучета или котки)? Дали просто въпросните "агресивни кучета" не си отмъщават за поведението, което масата от хора има срещу тях? Знаете ли какво е да видите разпорено и изкормено кученце от 9-годишно дете? Колко хора извършват издевателства върху животни? (това включва тровене, стреляне, замеряне/целене с най-различни предмети, ритане, удряне, бой с пръчки и други жестокости, които само хората са способни да измислят). Дайте в такъв случай да почнем да изтребваме и всички хора (включително и децата)!
141
0
 
0
 
! Отговори
pi4aga преди 16 години
bravo na pi4a edna mastiq po malko trqbva da se izkolqt si4kite barabar s ***
140
0
 
0
 
! Отговори
pe6o преди 16 години
Според мене "Организации за защита на животните" трябва да поеме юридическата отговорност за всяка вреда причинена от бездомно куче на човек.
139
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
sudqt 4ovek za6toto e ubil uli4no ku4e koeto sigurno e 6tqlo da narani nqkoe dete ...ami mafiotite i bosovete koito ubivat hora vseki den i razpostranqvat narkotici ....Mizerna durjava...
138
0
 
0
 
! Отговори
Мирчева преди 16 години
Проблемът с бездомните кучета е същият като с *** по улиците. Цялата столица прилича на ГЕТО. Къде повече, къде по-малко. Който не си изхвърля ***, той не гони кучето си на уличата и не пуска нежеланите малки в друг квартал. Далече от дома. Има хиляди цивилизовани начини да се справи човек с проблема. Ако имате женско куче в двора, съвсем малко се иска да не ражда нежелани кученца. Ако имаме *** ,добре се го опаковали за да не го разнася вятъра и се разходите до кофата за смет, ще е малко по-чисто. Градът няма да е така жалък и хората така първосигнални. Ако имате автомобил и го закарате на автомивка, няма да виждаме жалката картинка - миене на колата пред блока. А това със стрелбата в града е недопустимо и няма извинение за това, че е срещу животно пък било то и лаещо.
137
0
 
0
 
! Отговори
koral преди 16 години
нещо бъркате става дума за конкретния случаи а не за *** които нападат .Да ако беше го нападнал няма какво друго да направи защитава се човека ама при този случаи и с този аргомент то това си е смешка удари го с въздушна пушка колкото до го прогониш ама и да стреляш и то в населено място това е прекалено.Ще го отнесе.
136
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 16 години
отколкото едно изядено от тях дете !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Опасни бездомни кучета, които нападат хора, и ги стресират, ТРЯБВА да бъдат убивани или пращани в кучкарник. Не може хората да треперят, прибирайки се в собствения си блок.Веднъж около блоковете на БАН на 4-и км една сюрия *** ме нападна и ми изкара ангелите. Ръфаха чантата ми, слава богу, мен - не. В САЩ за такъв причинен стрес щеше да има съд.На тия от организацията да защита на животните трябва да им се противопостави една организация за защита на хората. Хората преди кучетата! Никой не убива кучета за удоволствие, заради спорта. Искам да мога да се разхождам и да бягам за здраве спокойно в квартала си, в парка, и изобщо навсякъде.
134
0
 
0
 
! Отговори
koral преди 16 години
няма и да имат ама знаят как да постъпват и имат закони и най-вече полиция която като нашата не милва пък била и тя зоополиция
133
0
 
0
 
! Отговори
защита преди 16 години
казваш че е травма за децата когто убият куче пред тях.преди 2 седмици даваха травмирано дете на 3 години но от ужасни нахапвания от улични кучета около пазар Димитър Петков.сега детето не иска да излиза и не може да разбере защо са гонахапали кучетата.Природозащитниците имат в готовност 5 адвокатски екипа за такива случаи и точно те блокират по всякакъв начин опитите на общината да реши проблема с кучетата
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хамериканците нямат проблем с бездомните ***