Бунт в Дома за бежанци в Бусманци

Причина за бунта е забавяне на екстрадирането на иракчани
23 апр 2008 15:11,
16
Бунт в Дома за бежанци в Бусманци
Домът в Бусманци. Снимка: novinar.net

Бунт е избухнал в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци, съобщиха от МВР. Шестима иракски граждани са в основата на конфликта.

Напрежението възникнало днес около 12.00 часа, когато на шестимата иракчани било съобщено, че пътуването им до Ирак, което трябвало да се състои утре, се отлага заради отказ за издаване на транзитна виза от Унгария.

Полетът на иракчаните е трябвало да бъде утре, като им е било осигурено прехвърляне в Будапеща.

Заради отказа, на иракчаните е бил потърсен друг полет - вероятно на 30 април, но през Турция, който още не е потвърден.

Когато научили, че няма да пътуват утре за Ирак, шестимата започнали да се бунтуват и запалили част от инвентара на третия етаж, но пораженията от пожара са малки. Няма пострадали при инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
imah rodnina ostanal v germaniq-1970g i poiskal ubeji6te, leja v tehnite lageri 2 godini ostrigan i zad mreji i dokato ne podpisa 4e 6te sytrudni4e ne go pusnaha ot tam. To ne bqha rodnini poznati germaci i t. n.
14
0
 
1
 
! Отговори
varg vikernes преди 16 години
хората не са прости кат нас че да търпят
13
2
 
0
 
! Отговори
Истината преди 16 години
А колко от вас читатели и най вече медийни списващи знаете,че това всъщност е затвор за хора, които би трябвало да бъдат защитени със статута си на бежанци? Някои от затворниците тук, защото те са именно такива имат съпруги и деца в България. Ужасяващо е, че научих как в затвора живеят и.... майки с деца. Сега най вероятно веднага правителството ще се погрижи да ни уведоми за добрите условия...., но кажете ми защо България връща хора в родините им където техния живот е в опасност? Забравихме ли , че ние също сме имали бежанци. Е, да вече сме само имигранти, но само преди 20 години българите бягаха с опасност за живота си от комунистическите престъпници, от лагерите, от принудителното изземване на собствеността и дори самоличността. Ние сме се превърнали в злодеи и немислещи и нечувстващи същества. Плакахме за сестрите ни в Либия, но света трябва да научи за бежанците в България престояващи в един затвор някои от тях повече от две години! България?????
12
0
 
0
 
! Отговори
desi преди 16 години
kak moje da se gavrat s horata taka darjat gi nezakonno tam mnogo qsno 4e 6te se dignat na bunt i az da bqh
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Сега не бих се учудил ако и турците, както унгарците откажат да приемат тези иракчани - тогава прекалено много ще лъсне простотията на нашите митничари и гранични власти......
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Иракчаните са се разбунтували заради забавянето на екстрадирането им! А какво означава всичко това? Ами означава че българските власти - митничари или гранични полицаи - тези които са задържали иракчаните - или са големи ***, или се натягат пред някой.... Не може всички да са пропуснали тези иракчани - включително митничарите по южната ни граница, както и гърците (защото имат мозък в главите си), и накрая да ги спираме на северната (или западната) граница и да ги настаняваме в домове в България!Сигурен съм че и румънците щяха да ги пуснат, защото и те не са толкова прости като нас....
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Номер 8, ти май не разбра за какво става въпрос? Иракчаните въобще не са виновни!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Приели сме тия арапя, хрантутим ги, а те ще палят !!! За такива бой, бой като кучета, та едва живи да останат и обратно в маймунската бивша Садамия !!!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Гърция е пуснала тези иракчани да минат в България - защото гърците имат малко акъл в главите си, докато нашите *** пред кой са се натягали че да залавят и настаняват в домове на българска територия тези иракчани? Сега се оказало че и Унгарците не ги искали..... - ами браво на тях - и те не са глупави.
6
0
 
0
 
! Отговори
ад преди 16 години
номер 4 много си прав. корупцията в агенцията за бежанци е огромна. през последните години няма предоставен статут на бежанец в страната без да платиш. Лошото, е че в повечето случай дори да платиш те прецакват и следва екстрадация
5
0
 
0
 
! Отговори
Дон преди 16 години
Бе кво ще ги екстрадират направо да им драснат клечката те това хора ли са, послонили сме ги храним ги пойм ги и не доволни :) e тва са си баш ***
4
0
 
0
 
! Отговори
куку преди 16 години
Интересно каква ли е предисторията... Напълно наопаки е бежанец да се бунтува, защото му отменят екстрадацията. Май случаят е, че хитреците са искали да стигнат в някоя европейска държава, ама за зла участ в мафиотския протекторат *** са решили да им поискат по-висок рушвет от предварително уговорения. Това няма да остане ей така. Международните ангажименти трябва да се изпълняват. Братя Галеви ще си имат проблеми с някой иракски колега ми се струва...
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
а дали в Ирак щяха да палят, а? ще палят друг път - да са увиснали вече на въжето там дори само за помисъла. Закакво бягат оттам, като манталитета им си е баш за тяхната държава. бежанци са хора, които не се чувстват у дома си в собствената страна, а тия явно са си типични ***.
2
0
 
0
 
! Отговори
eдин данъкоплатец преди 16 години
Ами хем на чужд гръб живеят, хем и с претенции!
1
0
 
0
 
! Отговори
anonimus преди 16 години
и тях ли да ги храни държавата...че й ще палят, отпадъци смотани!