Катастрофа погубила живота на Росица и Христина Белнейски

Съдебномедицинската експертиза е готова, делото за убийството на сестрите тръгва в нова посока
12 авг 2008 08:09,
50
Катастрофа погубила живота на Росица и Христина Белнейски
Снимка: standartnews

Дълго чаканата и коментирана съдебномедицинска експертиза за убийството на сестрите Белнейски е готова, съобщава вестник "Сега" като се позовава на близки до разследването.

Заключението на медиците вече е в делото.

След редица изказвания на проф. Стойчо Раданов, участвал в екипа от петима експерти, които писаха ново заключение, очакванията бяха от новите резултати да стане ясно дали момичетата са загинали в катастрофа.

Според Раданов именно удар от кола е убил сестрите, а не побой с камъни, каквито бяха предишните версии.

После телата им са били преместени в безлюдната местност "Грамадите" край Брацигово, където е било инсценирано изнасилване.

"Има много различия в заключенията, които са важни за разследването. Една съдебномедицинска експертиза обаче не може да даде отговор на въпроса от какво са загинали момичетата", твърди пред изданието запознат с разследването.

Въпреки това новите заключения вероятно ще дадат основания на разследващите да се насочат именно към версията за катастрофа.

Това е така, защото съдебномедицинската експертиза, макар да не показва от какво са загинали момичетата, посочва какви са вероятните причини за причинените им увреждания.

Тепърва ще се уточнява дали заради новите изводи се налага искане и за арбитражна експертиза със 7 експерти.

Последната бе правена от петима съдебни медици, след като първата тройна експертиза, в която участва доц. Мария Грозева, бе оспорена.

Всички заети със случая обаче имали пълна забрана да коментират делото, защото направеният анализ на събитията след убийството в края януари 2006 г. сочел, че снасянето на информация, спъва разследването.

От април досега обаче били назначени около 17 нови различни експертизи. Някои от тях давали дори по-ценна информация от съдебната.

"Една от експертизите дава основания разследването да тръгне в съвсем различна насока, но времето ще покаже дали е вярна", уточнява източникът.

Заради новите обстоятелства разследването е било удължено с още 4 месеца - до края на годината.

Телата на Росица и Христина бяха открити на 30 януари 2006 г. в областта "Грамадите" край Брацигово.

Впоследствие бяха проверявани стотици версии, ДНК материал бе изпращан в САЩ и Англия, за което бяха платени над 150 000 лева, но нямаше резултат.

До новите следствени действия се стигна след ексхумацията на телата и повторната аутопсия, заради което разследващите отказаха да спрат делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Ivcho преди 15 години
Тук няма невъзможни неща има само възможни интереси.Има и корупция има и протекция.Има и некомпетентност от страна на разследването според мен.Има и вариант за излизане със становище за да не се каже че се бездейства.Жалко за тези момиченца.Да пази господ от такива трагедии.
28
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
От многото експертизи не разбрах имали ли са 18 години и двете сестри? Иначе родителите им би трябвало да са на подсъдимата скамейка, все пак не са отвлечени от училището...Хайде, справедливите, обяснете ми :)
27
0
 
0
 
! Отговори
Mauser преди 15 години
Всичко се прави за пред народа , уж се върши някаква работа, за разкриването на такива престъпления .След няколко месеца ще измислят друга причина за смърта .
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Измишльотина след измишльотина...няма ли край вече....Повръща ми се от всичко което се случва в тази скапана държава
25
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Пичове, ами ако убиецът е българин? Нима тогава няма да е невинен както сестрите от Либия? :)))А това, че искате виновникът за този случай да бъде наказан не ви прави праведни. Дори напротив - объщайки вниманието си към него не виждате какво става с държавата ви. Което е много голямо престъпление!Ботев е написал, че ПОСЛЕ Родината си най-много обича Венета, Димитър и Иванка. Вие ПРЕДИ Родината си обичате даже и непознатите вам Белнейски, Мануела Горсова и т.н....
24
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
МВР,и тази версия не се приема и няма да "мирясат" масите - извадете следващата, моля!Чакаме...
23
0
 
0
 
! Отговори
venci60 преди 15 години
Kakvi sa tia ot sadebna medicina.Tia ne znaiat li kakva ogromna razlika ima ako te e udarila ili si zaginal v katastrofa,ili ako sa te prebili s kamani ili drug predmet.Sto ne viknat tia ;OT MESTOPRESTAPLENIETO;MAIAMI
22
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
защо да е абсурдно, ако някой големец ги е блъснал и е искал да му се размине, изглежда доста реалистично.
21
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 15 години
Аз имам по-добра версия - извънземен кораб се е блъснал в автомобила, в който са били момичетата и компанията им. Извънземните са изяли момчетата (мъжете), изнасилили са момичетата и после са ги убили. Версия 2: изяли са момчетата, тъй като момичетата са били вече мъртви от удара, са решили да се възползват сексуално от тях и после ги завличат в местността, защото са преяли или пък женското месо не е тъй вкусно колкото мъжкото. Как може толкова години МВР да не изясни поне обстоятелствата около смъртта на горките момичета. А техните заплати се плащат от нашите данъци.
20
0
 
0
 
! Отговори
rumburak преди 15 години
aide be gospoda psiholozite,,,,,,,,,,,nekadarni chekijii,nai vi biva da izteglite niakoi neudoben na repodbor ili da uredite chihcovoto na rabota.za dve godini ne mojahte edna stoinostna ekspertiza da napravite,no inache tanite v ligite na sobstvenoto si velichie,,,,,,,,,,,,tapi mijiturki,aidee zemaite rushvetite i dokato piete dalgoto si kafe pomislete za kasite si mozaci.
19
0
 
0
 
! Отговори
Ivcho преди 15 години
нищо достоверно няма на тоя свят,всичко е политика и корупция и намеса в нечии интереси.
18
0
 
0
 
! Отговори
geri преди 15 години
dostoverno e.rano ili kasno istinata 6te izleze na yave i vinovnite 6te badat nakazani!
17
0
 
0
 
! Отговори
daisy преди 15 години
Това с инсценирането на изнасилването според мен е най-абсурдното нещо което съм чувала...и тия "експерти"не ги е срам да го оповестяват дори?
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Престъпления са ставали и ще стават. И докато пресата ни занимава с черната хроника, някои хора окрадоха държавата, други се занивата с "бизнес", което си е един вид крадене от държавата и народа. И така и си продължават, защото ние се занимаваме с клюки. Хайде, замислете се малко!
15
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 15 години
За толкова години преход политиците успяха да размажат МВР така,че разкриваемостта на престъпления се крепи на кокошкарските истории!Излиза,че в Института по криминология не могат да изследват материал,а плашат 150000 лв. на чужди експерти за това...Има професионални полицаи в България,но им е по-лесно да работят като таксиметрови водачи или охранители за 2000 лв. на месец вместо за 800 да лижат задн-ци!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Аз си мислех, че търсят убийците, те пък още се чудели как са загинали момичетата! Бравос, след още две години ще се появи още някой ИДЙОТ, който да обяснява, че момичетата всъщност са живи и си пият коктейлите в Лас Вегас с Елвис Пресли и че просто са искали да станат известни.Извод: Никой уважаващ себе си журналист не би трябвало да дава трибуна на такива глупости. Лека им пръст на момичетата, те поне се отърваха от Абсурдистан.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само едно не ми е ясно след като са убити в катастрофа , защо едното момиче е свалило златните пръстенчета ,обички и гривна и ги е пъхнало в чорапчето си? Повече от ясно е ,че момичето е очаквало проблеми от някой и ги е скрило.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всичко е свързано с тамошната мафия. Така ли за две години няма да открият убиеца.Не вярвам на нито една от глупавите им версии и експертизи.Съжалявам за момичетата,че си отидоха толкова млади Бог да ги прости.
11
0
 
0
 
! Отговори
невярващ преди 15 години
но като го повторят още няколко пъти, по-елементарните хора може и да повярват.
10
0
 
0
 
! Отговори
Mi преди 15 години
За нея-истината- търсете вятъра,но кой то гони вятъра ще предизвика урагани,ще разсърди ГОСПОД И СВЕТЦИТЕ,а те зад свойте злодеяния са скрити винаги били,Кой изниква като из под земята и дали е светъл лъч дали,