Ексхумират сестрите Белнейски

Проверяват версията, че сестрите са умъртвени и след това е инсценирано изнасилването им
13 май 2008 08:07,
32
Ексхумират сестрите Белнейски
Мъртвите сестри Росица и Христина бяха открити на 31 януари 2006 г. край Пещера. Снимка: standartnews

Есхумация на труповете и нова съдебномедицинска експертиза ще търсят убийците на сестрите Белнейски.

На 28 април главният прокурор Борис Велчев удължи срока на разследването с още 4 месеца.

Тогава окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов каза, че е разпоредил допълнителни следствени действия, но не уточни какви са те.

Очаква се още следващата седмица екип от 5-ма съдебни лекари да се заемат с ексхумацията, пише 24 часа.

Те ще извадят телата на момичетата, за да търсят нови пропуснати улики и доказателства за причините за смъртта и убийците.

Ще се проверява версията, че сестрите са умъртвени и след това е инсценирано изнасилването им и телата са изхвърлени в скалистата местност, за да могат убийците да прикрият следите си.

Работата по тази версия започна, след като подобни съмнения изразиха експерти от Скотланд Ярд, от които беше поискана помощ за разкриване на престъплението.

По случая бяха разпитани и проверени над 9 000 души, но 27 месеца след трагедията полицията няма заподозрян за садистичната смърт на ученичките, а разследването е зациклило.

Опитни криминалисти са категорични, че полицаите и разследващите са допуснали поредица от груби грешки още при първите часове след откриването на телата.

МВР започва да работи по случая 4 дни след смъртта на момичета.

Екип на научния институт по криминалистика и криминология към МВР пръв успя да изолира 2 ДНК профила на мъже, но те не са пълни.

Установен е бил и трети профил, но той единствено породи съмнения за нов участник в трагедията.

От ФБР, а от началото на март и британски криминалисти върнаха материалите по случая Белнейски със заключението, че биологичният профил на убийците не може да бъде подобрен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
xx преди 15 години
Imate greshka oshte v purvata duma ot statiqta nqma da se opraite
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ostavete mvr na mira do funkcionira kakto trqbva,i sledstvieto su6to
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da taka e navsqkude moje da se slu4i,no izvinqvai priqtelju,posred bql den kolko hora ubiha i nishto ne razkrito,adi be,tui spored teb ako stane v druga strana nqma da budat razkriti ubiicite,ne se zablujdavai.4e nashite hubavci sa si nekadurnici,nekadurnici sa spor nqma.
28
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно и във форумите като навсякъде в обществото има пълни .Как може изобщо някой да си помисли,че при такова страшно убийство може да се прикрият извършителите.Може да прикрият някой ,който лепи на бутилките фалшиви бандероли,но не и такова убийство.Сигурно по това убийство са работели десетки полицаи-е всичките ли прикриват убиеца или убийците.Дали поне на един нямаше да проговори съвестта и да издаде убиеца ,ако щете и анонимно на медиите.Истината е че в цял свят се случват такива неща,даже и по-страшни.Преди месеци в Москва бяха задържали двама серийни убийци-нямащи връзка помежду всеки от които беше избил по над 60 човека.Единият ги убивал в най-големия Московски парк-е какво да кажем тогава за тамошната полиция.Да не говорим пък за САЩ където има десетки серийни убийци и всякакви други извратеняци.Добре плюем по нашата полиция,но я вижте какво става в Австрия.Един баща държи дъщеря си 27 години в мазето,раждат им се 3 или 4 деца и никой от властите не се интересува какви са тези деца,кои са родителите им.На никои от съседите не му се струват странни събитията в къщата на ужасите.Колкото и да плюем по полицията в България досега не е имало серийни убийци и то не защото няма такива гадове,но просто бързо ги хващат.
27
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a koga 6te Exshumirat Lukanov da vidim ima li ne6to v kov4ega ili nqma!!!??????????????ama kak se potyli tazi istoriq tolkova byrzo!mai nikakvi jurnalisti nqma v BG ili vsi4ko e kupeno i plateno!
26
1
 
0
 
! Отговори
huli преди 15 години
nemoje za tolkova vreme ni6to da nqma, nikakvi sledi,nikakav rezultat ot razsledvaneto,tuk sa svarzani nqkvi glavatari i ni6to nqma da im napravqt
25
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що за глупости! Нямаш ли срам!? Оправдавали се били! Ако си родител ще разбереш колко терзания ги мъчат, че не са постъпили по друг начин напр. да не ги пуснат същата вечер да излезнат!
24
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
i nisto nyamame nikakvo pravosadie naymame darjava prosto sme nisto gorkite hora kakva tragedia .........nyamam komentar
23
1
 
0
 
! Отговори
adi преди 15 години
защо да ги изражят,малко ли е болката на родителите им нищо ново няма да открият само могат да протакат във времето и пак нищо само да се вижда че някои върщи някаква деиност ама това на кои на гърба искренно се надявам като ги изроват да намерят нещо ,с което да разкрият кои е извършителя
22
1
 
0
 
! Отговори
питаща преди 15 години
Прави сте и аз не съм съгласна със създаваното умишлено толкова години статукво на простотия / чалготия /, беззаконие и ненаказаност, корупция и бедност, аморалност, ама кажете какво да правим? Факт е, че наистина нещо вече трябва да се направи и то не цивилизовано!
21
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какъв смисъл от това? Нали ще работят пак същите "специалисти", допуснали грубите грешки?
20
1
 
0
 
! Отговори
Ф.с.в. преди 15 години
Не плачи ,,няколко милиона хора са на същият хал,,,всяка сутрин хиляди отиват на работа и си задават въпроса --дали ще ми платят а като ми платят дали ще успея да си платя тока и водата и парното ..а ако остане някой лев дали ще мога да пазарувам храна и така ден за ден ,,, в страната с най многото магазини за дрехи втора ръка ,,,с магазини пълни с бразилски и аржентиски пилета и меса с изтекла годност а на цената на европеиски ,,на магазини с "маркови 'маратонки Найк купени от Китай за 5 долара а тука са 180 лв ,в магазини за компютри които са 100% произведени в Китай ,,купени за 250 -350 долара а тука ги продават за 1300 ---1800 лв ,магазини за риба която в Турция след като не успее да се продаде на деня като прясна ,,,се замразява и цената и става наполовина ,,,и потегля за България а тука се продава на цената на прясна ,,,,,,,,,,,,,,,,,,и хубаво датско месо със 30 годишна история (кравите са били свидетели на Студената Война) ........................ просто това е едно райско кътче --EASY TO FIND
19
1
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 15 години
Направо ми се плаче като си помисля, че още живея в най-голямата дупка в Европа. Управляващите не си вършат работата, цялата администрация е корумпирана, полицията е некадърна, най-ниски заплати с най-високи цени в Европа. Мога да изброявам така още няколко часа. И докато си приказвам защо ли не взема да емигрирам от тази страна и на запад и на изток ще ми е по-добре от тук.
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nekadarna policai skapani za nishto ne stawate
17
1
 
0
 
! Отговори
БИБИ преди 15 години
ПАК НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ ТЪПИТЕ ПОЛИЦАЙ И РАЗСЛЕДВАЩИ, САМО СИМУЛИРАТ РАБОТА, АКО БЯХА УБИТИ ИЗВЕСТНИ СЕСТРИ ЩАХА ДА РАЗКРИЯТ УБИЕЦА, НО ЗА ДВЕТЕ НЕВИННИ ДЕЦА НЕ НАПРАВИХА НИЩО, САМО СИ ЧЕШАТ ЕЗИЦИТЕ, СЕГА ИСКАТ ДА ГИ РОВЯТ, НАПРАВО Е УЖАСНО, ГОСПОД ДА ДАДЕ СИЛИ НА РОДИТЕЛИТЕ
16
1
 
0
 
! Отговори
iskra преди 15 години
BE VII NE STE DOBRE ,OSTAVETE TELATA IM DA PO4IVAT I KATO GI IZVADETE PAK NI6TO NQMA DA STANE ,PREDLAGAM PODPISKA PROTIV VAS *** DOLNI AKO BQXA VA6ITE DECA DALI TAKA 6TE6E DA BADE A???
15
0
 
1
 
! Отговори
Шерлок преди 15 години
... да не се окаже, че родителите са замесени ? Може и да не съм прав, но майката и бащата през цялото време ми приличаха на оправдавашщи се, а не на съкрушени хора. Най- гнусните престъпления се вършат от най- близките, вижте случая в Австрия.
14
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vidiahme vi kolko struwate kuki skapani na macha cska- lefskise vidia 20-30 lumpena troshat a vie kuki zaspali sedite i gledate
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
iii............. nekadyrna osven da se kriete v hrastite za drugo nishto ne stavated kuki tapi
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ей криминалисти оставете децата да почиват в мир, като искате да пражите есхумации направете на луканов, тогава да ви видим, не вдигайте костите на горките деца НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ГОЛЕМИ