Най-големият син на Сакскобургготски катастрофира жестоко

Княз Кардам се заби в дърво заедно с жена си в Испания, състоянието му е тежко, грози го ампутация на ръцете
16 авг 2008 09:13,
153
Най-големият син на Сакскобургготски катастрофира жестоко
Кардам и съпругата му Мириам Унгрия са приети в болница в тежко състояние. Снимка: Булфото

Най-големият син на бившия български министър-председател и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски - княз Кардам пострада вчера сериозно при тежка катастрофа, съобщиха световните агенции и испанските медии.

46-годишният Кардам е настанен в болница "Ла Пас" в испанската столица Мадрид, се казва в съобщението.

По време на инцидента с него е пътувала съпругата му Мириам Унгрия.

Пред БГНЕС пресаташето на семейството Галя Дичева каза, че катастрофата е станала до Мадрид при много натоварен трафик.

При инцидента са пострадали и двамата - княз Кардам и съпругата му. Кардам е с по-сериозни наранявания. Той има тежки наранявания по главата и ръцете. 

Според неназовани източници, цитирани от Франс прес, ръцете на принца са в "катастрофално състояние" и може да се наложи да бъдат ампутирани.

С хеликоптер двамата са транспортирани до болницата. Симеон Сакскобургготски е информирал от Испания Галя Дичева за неприятния инцидент и веднага се отправил към болницата. В момента бившия български премиер се намира в Испания.

Катастрофата бе широко отразена в испанските медии. Инцидентът е станал на шосе към градчето Ел Молар в околностите на Мадрид, съобщават потвърдени източници от болницата "Досе де Октубре", цитирани от електронното издание на "Ел Мундо".

Източници от мадридските служби за спешна помощ уточняват, че катастрофата е станала вчера към 14.50 часа местно вреве на 42-я километър на шосе N-1, когато ягуарът на Кардам е излязъл от пътя и се е ударил в дърво.

Княз Кардам е с тежка черепно-мозъчна травма и двете ръце са му с тежки счупвания.

Пострадалият е стабилизиран, интубиран и транспортиран с хеликоптер в много тежко състояние в болницата "Досе де октубре", посочват испанските медии.

Съпругата му има фрактура на единия лакът и множество контузии. Тя е отведена в "умерено тежко състояние" в болницата "Ла Пас", според "Ел мундо". От болница "Ла Пас" потвърждават информацията, но без да посочват какво е нейното състояние, съобщи ABC на своя сайт.

Княз Кардам е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на българската царска фамилия.

Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания.

Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния. Търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия и Лопес Доня. Те имат двама сина: Борис (роден на 12 октомври 1997 г.) и Белтран (роден на 7 април 1999).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Luboto преди 15 години
...ot taia smotana dyrjava s narod pylen s omraza. Takiva *** ima samo v aziatskite dyrjavi!!!
71
0
 
1
 
! Отговори
fade to black преди 15 години
За 800 дена идва истината право в очите на умрелия крадлив лъжен СИМЕОН и неговите царедворци дето лапаха и крадяха щастливи че са недосегаеми!!!!Дедо Мони е щастлив особенно когато синът му си гушна 30 милиона евро комисионна от продажбата на БТК без да си мърда пръста !!!*** много умни тия бе!????що гора ограбиха и отсекоха ви е бедна фантазията !!!!СПОМНЯМ СИ КОГАТО МОНИ РАЗПРАВЯШЕ ЧЕ Е РОД С НЕКЪВ САУДИТСКИ ПРИНЦ И ТОЙ ЩЯЛ ДА ИНВЕСТИРА ТУКА МИЛИАРДИ ДОЛАРИ !?!?ДА АМА НЕ!!!!никой няма доверие на тоя плешив СИМЕОН КОБУРГОТСКИ !!!!
70
0
 
1
 
! Отговори
атака преди 15 години
Абе недейте така с лошо. Няма значение какви ги е свършил Монката. Това нещастие. Дано се отърве момчето и бързо да се възстанови. Никой не е застрахован от подобни случаи,дори и най-добрите шофьори
69
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
za men nqma razlika, vse edno 4eta novina za zastrelqna mytra.....izmenete me, no surceto mi ne trepva......
68
0
 
1
 
! Отговори
.... преди 15 години
STIGA STE HLEN4ILI,TE NE ZASLUJAVAT SASTRADANIE,PODIGRAHA SE S OSEM MILIONA.A DA SI SPOMNIATE DA SA POMOGNALI OT SARCE NA NIAKOI V 4UJBINA? DA STRADAT!!!!!!!!!DA STRADAT,KRADCITE,NE DA MRAT,A DA STRADAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
67
0
 
1
 
! Отговори
ЗАСЛУЖЕНО Е ЗЯРЯДЕ Г преди 15 години
Радвам се на нещастието на Симеон Сакскобургготски. Той причини зла на България и съм го проклела всичките му деца и внуци да го изпревераят в смъртта!АМИН,ДАЙ БОЖЕ!АМАН ОТ АЛЧНИ ХОРА!
66
0
 
1
 
! Отговори
за 800 ДНИ ЩЕ ВИ ... преди 15 години
НЕ КАРДИ за да не ти се случи същото ако крадеш като ДЕДО МОНИ щастлив с голяма банкова сметка за сметка на бедният народ!!! Злобата дето някой виждат това са лъжите на СИМЕОН ХАЗАРТА ДЕТО ИДВАЛ И НИЩО НЕТЪРСЕЛ ОТ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД!???ЛЪЖИ И ИЗМАМИ -ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГО ЛИНЧУВАМЕ
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ami za6to nqkoi ne kaje lo6a dyma za car Boris, za6toto e ne moje, za6toto e mislil za naroda si, a Simeon se zavurna da grabi i si ply v syrata, kato se obedini s Dogan i kiomynistite....ne moje6 da luje6 i krade6 naroda si da o4akva6 da te obi4a.....q si spomnete kak izrastnaha tezi bulhi kato milen vel4ev...i ostanalite lainenca.....koito gi obi4a zna4i e slqp
64
0
 
1
 
! Отговори
Илия Стефанов преди 15 години
Когато децата на България загинаха в мутренската дискотека " Индиго", мин. председателя на България Сакскобургготски беше при семейството си в Испания да празнува Коледа. Децата загинаха на 24 декември. Дори заради Коледа правителството не обяви веднага национален траур. Така че ГОСПОД БАВИ , НО НЕ ЗАБРАВЯ! Нека сега безкруполния Сакскобургготски прокълнат от голяма част от бъл. народ да страда като нас всички които заради неговата алчност страдаме от приноса му и в държавната политика на азиатско ориенталско управление на тройната коялиция БСП-ДПС-НДСВ.Проклиням те Симеоне!Прокълнат си Симеоне,да изпратиш на оня свят всичките си деца и да останеш сам като кукувица!
63
0
 
1
 
! Отговори
Петко преди 15 години
Жалък и коравосърдечен народ. Погледнете се! Каквто народа, такива и управниците. Никога няма да се оправим! Изгубили сте човешкия си облик. Във този дух възпитавате и децата си. Ежедневно ги заливате във форумите със вашата омраза. Спрете се!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
. преди 15 години
това е голяма трагедия, много жалко, нямам думи... съчувствам от цялата си душа на Кардам и на семейството муа на тези, които злорадстват и го обръщат на политика им пожелавам да им се случи същото
61
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Sadbata nakaza kradlivia car
60
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
За 54 беше
59
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Защо си мисля че не си си вземал лекарствата доста отдавна, ако изобщо си ходил налекар. препоръчвам ти го, има добри методи за лечение на твойта диагноза. но най-добре вземи си намери нещо за вършене първо, ще ти помогне много. И още нещо, да н.ещастници са тия като теб, които тук пишат глупостите свързани с "наказанието" на господа спрямо пострадалия човек. Вие всички наистина сте наказани от този същия господ след като мислите по този начин. Айде духай супата и ти!
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И Румяна Нейкова взе медал...днес само хубави новини
57
0
 
1
 
! Отговори
mitko преди 15 години
ЧЕТА,ЧЕТА И НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ!! НАПР.НОМЕР 36:"....ЦЯЛ НАРОД ДА ТЕ КЪЛНЕ..."... СЛАВА БОГУ,ЧЕ НЕ ПРИНАДЛЕЖА КЪМ ТОЗИ "НАРОД".... НЕЩАСТНА,МИЗЕРНА,БОЛНА ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ ***!!! БЪЛГАРСКИ "НАРОДЕ",НЕ СЕ ЧУДИ НА ТРАГИЧНОТО СИ БИТИЕ - КЛЕТВИТЕ НЕ ВИНАГИ СТИГАТ ДО ПРОКЪЛНАТИЯ,НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГО ОТНАСЯ ГО ОТНАСЯ ОНЗИ,КОЙТО КЪЛНЕ,РАНО ИЛИ КЪСНО... РЕЗУЛТАТИТЕ И ЖИВОТЪТ БЪЛГАРСКИ ДНЕС - КАКВО ПО-ДОБРО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА!! НЯМА НА КОГО ДА СЕ СЪРДИШ,ОСВЕН НА СЕБЕ СИ,ЖАЛКО ЦЪРВУЛСКО СЕМЕ!!!!
56
0
 
1
 
! Отговори
до 52 преди 15 години
А народа виновен ли е? Няма милост за такива изчадия. Всичко се връща!
55
0
 
1
 
! Отговори
Просто човек преди 15 години
Ей,страшно племе сме българите!Все едно дали е беден или богат.Човешката трагедия няма измерения.Аз съчувствам на семейството и се моля човекът да се оправи.Злобните коментари ме отвращават!
54
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
41-вия ***, кой ти разреши да наричаш хората "психари и мизерници" ? Ако някои е обидил конкретно теб - да, НО да обиждаш генерално хората и да гледаш на тях отвисоко, показва КОЙ е "душевния бедняк" тук мърло ... ку*р*во с .
53
0
 
1
 
! Отговори
мьй преди 15 години
на този сайт искат да се пишат само хвалебствия за симеон.по всяка вероятност симеон е и собственника му.забележете как тенденциозно се коригира всичко.катастрофата е ужасна.пожелавам същото щастие и на цялата симеонова фамилия заедно с отрочетата.