Спецакция срещу Баретата. Антимафиоти ровят из офисите му

Спецчастите обаче не могат да го открият на адреса, който е посочил като местоживеене
4 фев 2009 10:01,
34
Спецакция срещу Баретата. Антимафиоти ровят из офисите му
Златомир Иванов - Баретата. Снимка: БГНЕС

Мащабна спецоперация тече срещу Златко Баретата.

В момента се извършва обиск на неговите офиси, антимафиотите обаче не могат да го намерят на адреса, който той е посочил като местоживеене.

По неофициални данни в началото на седмицата Баретата е напуснал България.

Информацията за започналата акция беше потвърдена и от главния прокурор Борис Велчев.

"Няма да коментирам тази операция, да, такава операция има тя ще бъде коментирана когато приключи", каза обвинител №1.

Борис Вълчев отказа да коментира къде е Златомир Иванов.

Срещу сочения за наркобос Баретата ще бъде повдигнато обвинение по член 321 от Наказателния кодекс за създаване, организиране и ръководене на престъпна група, която извършва престъпления, свързани с разпространение, търговия и доставка на наркотици.

Златомир Иванов е един от собствениците на компанията за сигурност и охрана "Аркус сигурност" и бивш собственик на "Аполо и Болкан".

Според фирмения регистър той участва в няколко десетки компании за охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали. Сред тях са "Електра", "Зес", "Ямас импорт експорт", "Алекс 95", ЗК "Аполо и болкан", ЗД "Средец", "Булит кид", "Интел груп", "Рапас", казино "Елит".

През последната седмица чрез медиите Баретата и Димитър Вучев – Демби, си отправяха закани и тежки обвинения.

Първо Баретата обвини Демби, че го е изнудвал за 100 000 евро.

Вучев веднага отрече да е изнудвал Баретата и хвърли медийната бомба за убийствата, извършвани от Златомир Иванов.

"Уби Бобъра, стреля по Темерута, стреля по мен. Какво има да говоря за този?! Той ги избива до крак. Мога да дам конкретни примери... Например Мартин Лудия. Той избива всички, които са по моите дела. Той ги избива, за да направи така, че все едно аз ги избивам – това е неговата стратегия", каза още Демби.

В края на 2006 година, Софийският градски съд оправда Златомир Иванов-Баретата и Антон Савов, обвинени в изнудване.

Прокуратурата твърдеше, че на 15 февруари 1999 година двамата са заплашили и принудили Мохамед Абдел ал Хирш да им подпише запис на заповед за 300 хиляди долара.

Те поискали още джип "Гранд Чероки", два автомобила Мерцедес, други 2000 долара, 1500 германски марки, златни бижута и различни вещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ония ден имаше голямо интервю със него в ТРУД!Каза че до 2 дена ще го приберат полицайте,щом той знае за ареста си предварително смятайте за какво МВР става на въпрос!
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"антимафиотите обаче не могат да го намерят на адреса, който той е посочил като местоживеене." -- Данеби да звънят на вратата и той да не отваря .Кви антимафиоти са като звънят на вратата.Ко беше някои обикновен гражданин щяха да минат през нея ."По неофициални данни в началото на седмицата Баретата е напуснал България." -- За какво тогава е тая акция като имате данни че той изобщо нее в БГ."Борис Вълчев отказа да коментира къде е Златомир Иванов."-- първо казват че незнаят каде е , а сега тоз казва че отказва да коментира каде се намира , значи знае каде е .Тая акция Пак е един голям театър .Поне като ще правите някои акция него съобщаваите дни преди това по медийте.То е ясно че вий неможете да си свършите работата щото си пиете сутрешното кафе с мафията .И сега си играете на стражари и апаши и народа е зрителя.АКо си мислите че ЕС ви вярва за това което правите ,жестоко се лъжете .Те не само виждат и знаят че играите игрички но и ви се смеят за това че си мислите че можете да ги излъжите.
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"Булит кид", а кай ми...
10
0
 
1
 
! Отговори
смешници преди 15 години
Златко Баретата: Готвят ми арест!01 февруари 2009 / Готвят ми капан! Сигурен съм, че след часове ще бъда арестуван, защото отказах да дам 100 хил. евро на Димитър Вучев-Демби. Опита се да ме изнуди и като не успя, е пуснал компроматен материал срещу мен в Софийска градска прокуратура. Това разказа късно в петък вечерта Златомир Иванов, известен още като Златко Баретата, цитиран от вестник "Труд". Преди десетина дни един от моите близки ми съобщи, че е идвал да ме търси мъж с фамилия Вучев, който се представил като лейтенант от контраразузнаването. Първоначално не успях да се сетя кой е той, но после разбрах, че става въпрос за Димитър Вучев-Демби. Отпратих го чрез охраната. Но след това Вучев отишъл в блока на Антон Савов, служител на фирмата ми Голд Груп и оставил на портиера телефон, на който да бъде потърсен. След това поискал Савов и аз да му съберем сумата от 100 000 евро. Такива пари аз нямам, разказва Иванов. Тогава по негови думи той наредил на Савов да уведоми Вучев, че няма да получи въпросната сума. След като Демби бил отрязан, се заканил на Савов: Ти и Златко ще имате проблеми.Антон престана да контактува с него, защото това е опит за изнудване. Научих, че Вучев, който е отявлен наркоман, се е срещнал с адвокат Мариана Тодорова. Казал й, че ако всички т.нар. босове не му съберат общо 1 млн. евро, ще ги натопи в прокуратурата. После подал жалба, че аз и други хора сме го заплашвали и изнудвали, казва Баретата. И не скри, че очаква след жалбата на Вучев да бъде арестуван.Сигурен съм, че ще се повтори сценарият от близките седмици. Смятам, че нещо ще бъде направено, и ще бъда задържан, подозира Баретата. Преди няколко дни той се върнал от Германия и Австрия, където бил да гледа състезание по сноуборд, в което участвал най-големият му син. Идвам си тук с чиста съвест! С Вучев съм се виждал веднъж преди 3-4 години. Запозна ни моят приятел Александър Бояджиев. Каза ми, че Вучев има идеи за хазартен бизнес, където аз имам интерес. Направихме си среща, но на нея разбрах, че на Вучев не може да се разчита. Оттогава не съм го виждал, категоричен е Иванов. И допълни: Вярвам, че правораздавателната система работи на базата на доказателства, а не на базата на измислените показания на лица, на които не може да се има доверие. Идвам си от чужбина с чиста съвест, че никого не съм изнудвал! Не се крия от никого! Но съм почти сигурен, че най-късно в понеделник къщата ми ще бъде обискирана. Искам да предупредя, че не държа нищо противозаконно в дома си, но се опасявам, че някой може да подхвърли нещо, категоричен е Баретата.
9
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 15 години
мда, това се прави с цел да му се наложи мярката за неотклонение - задържане, т.е. да лежи в ареста до 1 година без обвинение, тъй като е ясно че нямат основание за такова. Това е вече *** - всеки може да бъде задържан по "анонимен" сигнал дори и да бъде тикнат в зандана до 1 година, без проблем. няма адвокат, който да те извади. да му мислят тези дето не СЛУШКАТ...
8
0
 
1
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
........... КЪДЕ ДА ГО ОТКРИЯТ ! ИЛИ САМО МНОГО ШУМ ЗА НИЩО ! ЗА ДА ПОКАЖЕ БЪЛГАРИЯ НА ЕС , ЧЕ ВОДИ БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ДА ЗАПОЧНЕ ОТ ЛЮБЕН ГОЦЕВ НАДОЛУ И НАГОРЕ ! ТОВА ЩЕ Е НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО ! А ТАКА МАХНАТ ЕДИН *** , А НА НЕГОВО МЯСТО СЕ ПОЯВЯВАТ ДВАМА ! КАКЪВ Е СМИСЪЛА ! ЗАДЪРЖАХА ГАЛЕВИ , А ,,БИЗНЕСЪТ ,, ИМ ПАК СИ ВЪРВИ С ,,ДРУГИ ХОРА ,, !
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Има едно интервю с Миролюба Бенатова на което Златомир казва много правилни и умни неща.
6
0
 
1
 
! Отговори
ivaka преди 15 години
toi e bareta, moje vsichko :D
5
0
 
1
 
! Отговори
Stratford преди 15 години
Глупости! Погледнете го този човек в лицето и ще разберете, че не е способен на такива работи ;)
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ми "спецчестите" първо да го бяха намерили къде е, и тогава да бяха започнали "операцията". тюх, как не са се сетили, сега върви го търси... ;-)
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
.........ахахах .....екстра си е Златко ........ скоро некой ще изгърми .......... а пък за адреса .......... и децата го знаят в Драгалевци .........
2
0
 
1
 
! Отговори
Sgt.Hale преди 15 години
хахаха не могат да го намерят на посоченият адрес.... Ми сигурно и на него някой му е пропял ,че ще го търсят....
1
0
 
1
 
! Отговори
минаващ преди 15 години
Абе, тея нормални ли са?"Спецчастите обаче не могат да го открият на адреса, който е посочил като местоживеене"Че това е валидно за около 90% от хората в България в момента, кого ще лъжат с такива доводи...