Нов наркобос иска да гушне транзита на дрога в БГ

Групировката с шеф Власа и сглобена от бившите ВИС, СИК, Аполо и Болкан иска да се докопа до 300 млн. лева на месец
10 фев 2009 07:00,
44
Нов наркобос иска да гушне транзита на дрога в БГ
Снимка: БГНЕС

Подземният свят е на прага на нова война за разпределение на наркотеритории, разказва пред БНТ бивш агент на специалните служби, който следи отблизо процесите в ъндърграунда, но който пожела да остане анонимен заради сигурността си.

Залогът този път не е само софийският пазар на дрога, а целият транзит на наркотици през България. В конфликта се намесват нов бос и нова групировка. Тя се създава от бивши членове на ВИС, СИК и най-вече "Аполо и Болкан". Прякорът на шефа е Власа.

"Проблемът на човека, който иска да завладее т.нар. наркобизнес в България, е, че никой от хората, които са в арестите, или които са в чужбина, примерно в Африка, няма да му позволят да се добере примерно до транзита на амфетамини за арабския свят, до бартера хероин за кокаин към Централна Европа. Тези неща не се решават тук, те се решават на по-други инстанции", твърди още агентът.

"С прибирането на някои от знаковите фигури, които минават за високите етажи в наркоразпространението, веднага започна преразпределение на териториите, което е нормално. Тук идеята не е наркоразпространението в София и България. Войната, която тепърва предстои, е за транзитите на дрога – съответно за амфетамин, хероин и кокаин", казва агентът.

По думите му става въпрос за 300 милиона на месец от транзити.

Според него измислените герои, които са със заповеди за задържане, не са най-високото, а предпоследното ниво в пирамидата. Големите играчи били в чужбина – Женева, Европейския съюз, и до тях никога нямало да се стигне.

На въпрос усеща ли се напрежение сред босовете на организираната престъпност, агентът коментира:

"Ами появиха се някои забравени анимационни герои като въпросния Демби. На всички трябва да е ясно, че той не е самостоятелен играч и зад него стоят по-големите структури на въпросния Влах.

Най-смешното е, че мястото, където живее Дебми – едно китно селце в района на София, се е превърнало като сцена на лош шпионски филм от 70-те. Проблемът при този човек е не дали ще го застрелят, а кога ще го застрелят. Никой не обича предателите и никой не прощава помиярщините, които това момче сътвори, разказва още бившият служител на специалните служби.

По думите му Демби се изживявал като новия "капо ди тути капи" в Софийски окръг, което щяло да му изиграе много лоша шега, независимо колко босове са в провинцията, в затвора или в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
alco преди 15 години
gadni drogadjii. po korem da se vlacite.pomia a ne xora ste vie.
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
estestveno,4e vlaha e madjo,toi e ot silistra i sega e v shveicaria i zatova agenta kazva,4e golemite sa v jeneva i zap evropa.sigurno taka sa mu vikali v sportnoto v sofia na madjo
41
0
 
1
 
! Отговори
lqlqlqlqlqqlq преди 15 години
за сичко е виновен Иван Костов ::D:D:D:D:D:DD
40
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А бе Крис, да те в *** да те .
39
0
 
1
 
! Отговори
Крис преди 15 години
Абе *** спрете вече с такива коментари , за всичко което става все БСП да ви е виновна , да ви в *** да ви
38
0
 
1
 
! Отговори
belov преди 15 години
PO GOLEM POMQR OT TEBE NEMA
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Влаха не е измислено лице , а всички го знаят , но под друг псевдоним - Маджо
36
0
 
1
 
! Отговори
ZlatkoZ преди 15 години
виж сега бе мойто момче, там където е текло пак ще тече... :)
35
0
 
1
 
! Отговори
Vlasa преди 15 години
braoo anonimen,dobre go kaza, navutre si, iskash li da te redim za shefche.....
34
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 15 години
към 1989 година -130 000 армия, от които половината -офицери и сержанти,100 000 милиция,300 000-"нещатни сътрудници", на които е плащано за доноси,100 000 - в спортни училища и школи, .Без друг занаят или професия освен "спорт".към 50-60 000-по партийни комитети, профсъюзи и комсомоли.Къде мислите че отидоха всички тези храненици на режима?На село да гледат крави? В Германия тотаритарният режим не продължи достатъчно дълго, за да се създадат цели такива прослойки.Професионалните военни и професионалните полицаи, които бяха оцелели, и които не бяха толкова много, продължиха да си работят.Останалите свалиха униформите и си започнаха предишната работа-кой в банката, кой зад струга, кой във фермата.затова Германия успя да се оправи за десет години.Не беше повредена до такава степен структурата на обществото.В България от предишното общество - от преди тоталитарния режим-не беше останало нищо.Затова ни е толкова трудно.
33
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
всеки може да надраска подобни глупости, че и по-интересни.Власа е доста тъпо име за бос, измислете друго...
32
0
 
1
 
! Отговори
Т преди 15 години
Браво на 25, проблема си е в обществото ни
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
vse nqkoi trqbva da kontrolira,kogato poluvinata gi nqma,a drugata poluvina se izbiha shte doidat navi hara koito te parva shte po4ne da se govori za tqh.
30
0
 
1
 
! Отговори
bobby преди 15 години
Много добре описа ситуацията Анонимен. Напълно съм съгласен с всичко, което казваш.
29
0
 
1
 
! Отговори
bobby преди 15 години
Много добре описа ситуацията Анонимен. Напълно съм съгласен с всичко, което казваш.
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
че смъртта на Куцаров е неприятен случай за прокуратурата. Бяхме се добрали чрез него до група за отвличания, но сега работата ни е доста затруднена!Питам кой имаше сметка този ключов свидетел да замлъкне?Защо му се затвори устата?Кой го издаде че е проговорил?
27
0
 
1
 
! Отговори
jiko преди 15 години
vsichko, kvo chakat i sto tez ne sa v zatvora veche?
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
300 милиона месечно ... някой много мечтае май ... те точно на нашите *** ще ги дадат тия 300 милиона.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Вие не разбрахте ли в края на краищата природните закони.Едно същество се създава и живее в среда където има среда за живот.Например крокодила живее на топло защото така е устроен.Тигъра също живее на топло,защото така се чувства най-тобре.Бялата мечка живее на студ защото е с небела козина и не издържа на топло.Всяка среда си създава индивидите които да живеят на нея.Същото е и с мафиите.Колкото по-слаба икономически е една държава толкова мафията и е по-силна.Защо не говорим за английска,норвежка,австрийска,швейцарска мафия а говорим за руска,чеченска,грузинска,албанска,сръбска,българск а мафия.Всички държави в които има слаби икономики мафиите процъфтяват.Мафиите са се превърнали дори в лицето на държавата.Една мафия може да просперира само в пропаднали общества.Например нарковойната в България,значи има разпределение на наркотици,значи има пласиране на наркотици,а щом има пласиране значи има и търсене.Как може да има нарко босове в страната когато примерно обществото не взема наркотици.Например никой в страната не взема наркотици,тогава няма да има и нарко босове.Баретата навремето го каза в едно интервю на Миролюба Бенатова.Баретата каза-Проблема не е в нас,проблема е в обществото.Знам че мен ме спрягат като разпространиел на наркотици,но дори и да не съм аз друг ще дойде да заеме моето място,защото в страната има еди колко си хиляди зависими от наркотици и някой трябва да ги зарежда,те не могат без наркотици.За да има толкова наркомани в страната не е виновно нито МВР,нито правителството,нито мафията виновни са всички българи и най-вече българското семейство,защото семейството е основния градивен елемент в една държава.Тези 300 милиона ги забравете че някой може да ги гушне за транзит през България.България е много малка и винаги може да бъде заобиколена.През Турция с кораб през Албания и после в Косово,която вече е самостоятелна държава и никой не и пречи,или през Гърция и след това Сърбия и пак Западна Европа.
24
0
 
1
 
! Отговори
niki преди 15 години
Abe nashte agenti bili mnogo dobri be, vsichko znaqt i darjat pod zorkoto si zrenie, ne izpuskat i edna dalavera na bandugite, a nakraq kato gi hvanat....vse nqma dokazatelstva.Kak stava taka???????