Белгийката нямала шанс, поршето я връхлетяло със 120 км/ч

Кървавата драма се разиграла на завоя "Стависки"
29 юли 2009 12:25,
298

 

Поршето-убиец стои на паркинга в РПУ Приморско. Снимка: Булфото

 

МВР разпространи подробности за инцидента, при който загина млада белгийка край Приморско.

Според данните на разследващите софиянецът, който преди три дни премаза с поршето си 21-годишна жена, се е движил със 120 км в час.

Високата скорост, изпреварването без видимост и загубата на управлението на автомобила са причините за катастрофата, станала на злополучния завой, при който световният шампион Максим Стависки катастрофира със своя "Хамър".

Във въпросния участък ограничението за движение е 60 км/ч.

За момента шофьорът на поршето е на свобода, шофьорската му книжка не е отнета.

Чакат се резултатите от автотехническата експертиза, алкохолните му проби са чисти, съобщиха от МВР.

Срещу 33-годишния Неделчо Пенчев обаче е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

По това обвинение Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 6 години.

Dnes.bg припомня, че кървавата драма се разигра в неделя по обед, когато при навлизане в десен завой Пенчев загубил управление над мощния автомобил, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в лек автомобил "Нисан", управляван от 36-годишна софиянка.

След удара поршето излетяло от пътя и връхлетяло върху движещите се пеша от Созопол към Приморско белгийки Мариан В. (21 г.), починала по-късно в болницата в Бургас, и сънародничката й Инге В. (20 г.).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
1
 
! Отговори
До tedinkaa преди 13 години
За първи път пиша тук, само за да ти кажа, че от месеци ти следя коментарите и че определено си доста тъпо и празноглаво парче.
286
0
 
0
 
! Отговори
dolna dyrjava преди 13 години
kato ne si platq edin akt..vzimat talon-a.kato ne platq i akta ...vzimat i knijkata ...ama toq *** dolen kara belite porsheta i ne go *** nito knijkata mu vzeli nito nishto... istinata e 4e ima lev i znae na koi da snese i da si bram4i sus maznite koli ... da bqha go osydili po golqma kravnina ...da go zanulqt malko dolniq izmutrql ***
285
0
 
0
 
! Отговори
WTF??? преди 13 години
Тединкеее,толкова ти е акъла ,скъпа.....Нали за това става въпрос -на всеки му е тръпка да кара с 300-400 км/ч по нашите пътища,затова всяка година умират минимум по 1000 Българи,защото им е тръпка!Може ли да си толкова гламава бе
284
0
 
0
 
! Отговори
none преди 14 години
О-о-о, братленцето се е ядосало, гледам. Не ти харесва перспективата да си БГ-***,май? Я ми кажи, ти вадиш ли си всяка вечер мръсотията между пръстите на краката си и я миришеш преди да заспиш?
283
0
 
3
 
! Отговори
очевидец преди 14 години
Дакато полагаха момичето на носилка, човечеца се консултираше с неговите адвокати и даваше нареждания, кой къде да отиде и какво да направи. Не изглеждаше никак разстроен, дори ми се стори ядосан. Такова хладнокръвие! Всички които стояха непосредствено до обърнатата кола коментираха, че ще се измъкне без голямо наказание - това беше неговото излъчване. Същевременно други ниско културни "баровци", на които не им се чакаше на опашката от коли, изпреварваха колоната и заставаха в насрещното плат
282
0
 
2
 
! Отговори
ta6aci преди 14 години
maikata da im *** mrasna dolna na МВР hem e pre4ukal nqkoi predi tova i sled tova pak korumpirani iz4adiq *** vi mrasna dano drugiq pat otnese policai posle o6te minimum dvama da se udari v raionnoto i nakraq da se okaje 4e e kamikadze i da se zrivi po nai brutalniq na4in :)
281
0
 
0
 
! Отговори
Do tedinkaa и Бургас преди 14 години
Усещането ще е още по яко ако се размажете в мантинелата после дърво и най- накрая автобус или тир *** комплексари нека ви возят то за друго едва ли ставате
280
0
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 14 години
Абе tedinkaa, само глупости ръсиш по форумите...шопи щели да ти напълнят града, тръпка било с голяма скорост да вземеш завоя... що хора пострадаха на този завой, а ти обясняваш каква тръпка било. Искаш ли да ти обясня каква е тръпката след катастрофа, когато осъзнаеш колко много простотия живее в тебе, но вече всичко е приключило и връщане назад няма?!... моля те мисли преди да пишеш мнението си!
279
0
 
1
 
! Отговори
Бургас преди 14 години
Тединка,това имах в предвид,толерансът отгоре като е 10-15 стават 70-75 км/ч... иначе и аз съм пробвал с повече,ама дай да не го дискутираме това,че да не тръгнат да се пробват кой с колко може да го вземе
278
0
 
1
 
! Отговори
Pfffff преди 14 години
"За момента шофьорът на поршето е на свобода, шофьорската му книжка не е отнета." nai surdechno pojelavam na shofiora da UMRE po ujasen nachin
277
4
 
0
 
! Отговори
tedinkaa преди 14 години
Не е нормално да се движиш с 10-15 км/ч по главен път. Само задръствания правиш. А пък през завоя спокойно можеш да минеш с 60-70 км/ч. Но голяма тръпка е когато го минеш с над 100 км/ч. Аз не съм го минавала с такава висока скорост, но са ме возили. Страхотно е усещането!
276
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 14 години
...къде да се отиде,най-много да минеш една кола напред.....лека й пръст на девойката,жалко!
275
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 14 години
Този завой изведнъж "изчезва",както си влизаш по една правилна крива и изведнъж става много остър...толеранса е не повече от 10-15 км/ч,поне аз с Ибиса-та не съм могъл с по-висока скорост,а и не е нужно,пътят е толкова красив с реката и зеленината....минавам поне по два три пъти седмично оттам и почти винаги има подобен *** и то не с Порше,а с каквито ви дойдат на ум таралясници....който е минавал оттам знае,че до Приморско или до разклона за стария път от Созопол в другата посока няма...
274
0
 
0
 
! Отговори
ваня преди 14 години
няма две мнения,че е УБИЕЦ,но къде са ,в случая НОВОДОМЦИТЕ във властта,има въпроси,няма ОТГОВОРИ,защо се потулва......НИЕ,КОИТО ВИ ИЗБРАХМЕ,ИСКАМЕ ОТГОВОРИ
273
0
 
0
 
! Отговори
МАРИЯ преди 14 години
Смъртта на белгийското момиче изобщо не е по непредпазливост,а е преднамерено и тенденциозно!! Обръщам се към пост237 - Косев- патриота - ако в нисана се возеше Вашата дъщеря , пак ли щяхте да сте патриот и да подкрепяте Неделчо картофа,убиец с порше?!?
272
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 14 години
Летящо порше с поне 160км.не е вярно ,че са 120км. В колата в която се удря тенденциозният убиец движеща се с/у него без да подозират какво ще се случи се возят 36 год. ми дъщеря , зет ми и двете ми внучета - момиче на 12г. и момченце на 5г.! Благодаря единствено на Бог,че ги е пощадил!! За урода - убиец - публичност и спаведлив съд!!!!!!
271
0
 
0
 
! Отговори
баба Гица преди 14 години
абе интересно, ако това момче с Поршето го осъдят на ефективна присъда, дали няма да се свие от страх халката на руската Х.О.М.О. кънкьорка и да избяга по-най бързия начин от България да си смени пола и да започне нова кариера като балерина под името Максимилиана Ставийска :P
270
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 14 години
Нежеланието на МВР и Прокуратура да се ангажират публично със случая е показателен за едно - информираш обществото само и единствно когато не става въпрос за мега босове т.е. подхождат избирателно!! Вече дни наред във форума на Дневник хора изразяваха огромен интерес - без резултат от страна на институциите!!! Мисля , че не се иска много - просто ПУБЛИЧНОСТ и ГЛАСНОСТ още повече , че предизборните обещания на г-н Цветанов бяха в посока борба с престъпността!!! Да отнемеш живот какво е ?!?
269
0
 
0
 
! Отговори
Batlubo преди 14 години
Не съм много сигурен, но мисля че е GT3. Може да прозвучи смешно, но тези катастрофи и не само у нас, стават заради игри, като Need for speed и други подобни.
268
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
то и българинът няма шанс, откакто са го връхлетели политици, "дупетати", мутри и пишман-бизнесмени...Жалко за момичето!