Отвлякоха син на бизнесмен в Студентски град

Похитителите пристигнали с бял микробус
19 окт 2009 21:13,
218
Отвлякоха син на бизнесмен в Студентски град
Районът около мястото на отвличането е отцепен. Снимка: БГНЕС

Трима маскирани нападатели отвлякоха студент в Студентски град в София.

Отвличането е станало пред множество очевидци в близост до Зимния дворец и арката на НСА.

Похитеният е син на бизнесмена Румен Гунински от Правец.

22-годишният студент от Националната спортна академия също се казва Румен.

Гунински-син е отвлечен докато е разхождал кучето си.

Похитителите са били с бял микробус.

Отвлеченият младеж не е криминално проявен.

Приятели на отвлечения разказаха пред БТА, че той не е демонстрирал висок стандарт.

По думите им младежът живее в собствено жилище в новопостроен блок наблизо.

Работещите в близките заведения коментираха, че понякога спирали видимо скъпи коли пред сградата, тъй като част от собствениците били заможни.

Пред журналисти на мястото на инцидента директорът на столичната полиция Валери Йорданов заяви, че сигналът за отвличането е подаден в 19.55 от гражданин, който видял всичко от балкона на апартамента си.

Никой от свидетелите до момента не съобщава дали нападателите са имали оръжие.

Известно е само, че са приложили сила, каза Йорданов.

Сигналът за нападението е подаден на телефон 112.

Името на бащата Румен Гунински фигурира в няколко фирми.

Това са "Университетски недвижими имоти - Правец", " Булит", " Фламинго", "Рум ойл", "Голд тайм".

Гунински-баща участва в сдружение на частните търговци в община Ботевград "Орханиец 98", "Футболен клуб - Правец-99", Фондация за възстановяване на правешкия възрожденски манастир "Св.Теодор Тирон", сдружение "Обединен спортен клуб - Правец - 2008".

По информация на bTV той е близък приятел на шефа на Лукойл Валентин Златев.

В момента Гунински е общински съветник от Коалиция за България в Правец.

Бизнесменът е бил някогашен агент на Държавна сигурност.

На мястото на отвличането пристигна и генералният комисар на МВР Калин Георгиев.

Случаят е доста сериозен. Трябва да видим дали става въпрос за същата група, която тормози цялото общество от доста време или за подобна на тази, подчерта Калин Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
0
 
! Отговори
Питанко преди 14 години
Цитат:"Трябва да видим дали става въпрос за същата група, която тормози цялото общество от доста време или за подобна на тази"(Калин Георгиев)Г-н Георгиев, обществото не е бизнесмени с навремето уж неясен, а всъщност много ясен капитал, понастоящем спонсори на политпартии. Каквито ни бизнесмените, такива ни и престъпниците, ако има някаква разлика.
195
0
 
0
 
! Отговори
ЛУД до Антилуд преди 14 години
Прав си но това което казваш ти по никъкъв начин не означава, че и аз не съм прав. 89-а комунистите раздадоха пари на свои хора и това го знам със сигурност.А тези пари рано или късно трябва да се върнат на който трябва. А за законите и сдравеопазването по време на бай Тошо аз лошо не мога да кажа особено като ги сръвнявам с днешните.
194
0
 
0
 
! Отговори
прото преди 14 години
Червените барони навремето предвидиха почти всичко за назначението си като капиталисти,но не предвидиха,че ще стават жертви на парите,които окрадаха от държавата.,сега ще плащате....
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А с кучето какво е станало???
192
0
 
0
 
! Отговори
Антилуд преди 14 години
А бе ти дето се правиш на луд що не кажеш преди 40 години какво са раздавали ***.Знаеш ли такива бандити какво ги правихме тогава.Имаш ли изобщо хабер къде прекарваха живота си разни *** дето сега непрекъснато убиват,крадат и мачкат наред каквото им падне.Тогавашна сигурност наистина беше държавна а не някаква си разлигавена демократична.А съвремените защитници на престъпниците са лъскавите возила и раздават "правосъдие" от упор.Само социалистическата милиция можеше да ги смачка.
191
0
 
0
 
! Отговори
до 185 преди 14 години
Така се успокоява и си казва има и по- зле от мен.Радва се на чуждото нещастие. Гради щастието си на гърба на другите.
190
0
 
0
 
! Отговори
Елциндор преди 14 години
Политиците в България живеят от бедността и страданието на собственния си народ, те стоят зад всяко бедствие разяждащо благоденствието народно. Те Не приеха адекватни закони и направиха така щото полиция,съд и прокуратура да са в услуга единственно на престъпниците каквито са и политиците в България... Лицемерното учудване на сервилните средства за масова дезинформация от поредното отвличане е поредното доказателство за абсурдната ситуация гнусно наричана " демокрация"...
189
0
 
0
 
! Отговори
ЛУД преди 14 години
Преди 20 години *** раздадоха едни държавни пари на свои хора и дойде време да се върне главница + лихва, ама някои не им се връщат тия пари и затова се действа силово.
188
0
 
0
 
! Отговори
...... преди 14 години
следващият във списъкът е бил синът на някакъв си Бисер Салапътев от Смоленският край на име Владислав Салапътев живеел в Пловдив така че бащаму даси приготвя милионче.Той е бил най големият тарикът в дървените среди
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не пожелавай зло на другите,че зло ще получиш и ти.Дано момчето се намери живо и здраво.
186
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха преди 14 години
България е единствената страна, в която бившите агенти на ДС в момента са милионери. Трябва да рева за хората, които окрадоха БГ? Бизнесмен, откога на мутрите и крадците им викат бизнесмени. Момче, какво момче на 22 г. , колко хора на 22 г. имат собствени апартаменти и са притежатели на 7 кръчми. Има възмездие, оревахте медиите за някакъв престъпник и синчето му.
185
0
 
0
 
! Отговори
допълнение 2, преди 14 години
До психолог: съдбата е това, на което човек се радва.
184
0
 
0
 
! Отговори
допълнение, преди 14 години
но не вениги обаче претърпяните нещастия или съдбовни удари са нептеменно само отрицателни. зависи и от характерът и от др. външни фактори.
183
0
 
0
 
! Отговори
психолог преди 14 години
Кога един човек се радва на чуждо нещастие? Когато същия е неудачник в живота, претърпял е серия от нещастия в живота, има проблеми с роднините, не разполага с никакви пари, беден е и освен това има проблеми със сексуалния си живот. Всички тези проблеми като се натрупат, човек започва да се чувства перманеннто нещастен и единственото, което може да му донесе някакво душевно удолетворение и щастие е когато разбере че някой друг страда в момента повече дори от него.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
пиши на кирилица или спри да се потиш. предтавям си как говориш само.
181
0
 
0
 
! Отговори
techsteper преди 14 години
do 160 161 Ludi ste :D tva s ku4eto me ubi
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
вижте в Европа как изглежда един полицай. има палка, оръжие, тел. и съвременни автомобили и възможности. Ако стане инцидент се действа светкавично и професионално. хората имат респект.
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма друга страна по света, където хора да се радват на нещастието на друг човек и да пишат тук, пада му се.... на тоя или на ония. Изродска работа.Побиват ме тръпки от погнуса.
178
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Колко съпричастност и състрадание има в комернтарите... Нека после някой отрече, че оскотяхме! Дори личните успехи и щастие не ни радват и топлят повече от чуждото нещастие
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как е възможно в една цивилизована страна и то в Европа, да се радват* някои, на бедата на друг сънародник, независимо дали е богат или беден, комунист или демократ. Момчето има родители !!!! Не е нормално да се радваш на нещастие.И винаги се обвинява полцията, учителите, лекарите. Не е нормално.