Отвлякоха син на бизнесмен в Студентски град

Похитителите пристигнали с бял микробус
19 окт 2009 21:13,
218
Отвлякоха син на бизнесмен в Студентски град
Районът около мястото на отвличането е отцепен. Снимка: БГНЕС

Трима маскирани нападатели отвлякоха студент в Студентски град в София.

Отвличането е станало пред множество очевидци в близост до Зимния дворец и арката на НСА.

Похитеният е син на бизнесмена Румен Гунински от Правец.

22-годишният студент от Националната спортна академия също се казва Румен.

Гунински-син е отвлечен докато е разхождал кучето си.

Похитителите са били с бял микробус.

Отвлеченият младеж не е криминално проявен.

Приятели на отвлечения разказаха пред БТА, че той не е демонстрирал висок стандарт.

По думите им младежът живее в собствено жилище в новопостроен блок наблизо.

Работещите в близките заведения коментираха, че понякога спирали видимо скъпи коли пред сградата, тъй като част от собствениците били заможни.

Пред журналисти на мястото на инцидента директорът на столичната полиция Валери Йорданов заяви, че сигналът за отвличането е подаден в 19.55 от гражданин, който видял всичко от балкона на апартамента си.

Никой от свидетелите до момента не съобщава дали нападателите са имали оръжие.

Известно е само, че са приложили сила, каза Йорданов.

Сигналът за нападението е подаден на телефон 112.

Името на бащата Румен Гунински фигурира в няколко фирми.

Това са "Университетски недвижими имоти - Правец", " Булит", " Фламинго", "Рум ойл", "Голд тайм".

Гунински-баща участва в сдружение на частните търговци в община Ботевград "Орханиец 98", "Футболен клуб - Правец-99", Фондация за възстановяване на правешкия възрожденски манастир "Св.Теодор Тирон", сдружение "Обединен спортен клуб - Правец - 2008".

По информация на bTV той е близък приятел на шефа на Лукойл Валентин Златев.

В момента Гунински е общински съветник от Коалиция за България в Правец.

Бизнесменът е бил някогашен агент на Държавна сигурност.

На мястото на отвличането пристигна и генералният комисар на МВР Калин Георгиев.

Случаят е доста сериозен. Трябва да видим дали става въпрос за същата група, която тормози цялото общество от доста време или за подобна на тази, подчерта Калин Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
borman преди 14 години
DA SE VKLUCHI V EKIPIROVKATA NA STUDENTITE ,KALASHNIK I BRONIJILETKA,EGATI DARJAVATA I POSLE SOFIA CENTARA NA PROSVETATA,PO DOBRE DA TA IADAT VALCITE NA SELO
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
еее Българиоо Българиооо как ли все още не е почнала цивилна война ??? от толкова несправедливост и нула правосъдие..??????????????
174
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Търпете овчици ,търпете днес богаташкият син ,утре ще са вашите деца и внуци.Знам ,истината боли. НО ТОВА Е ИСТИНАТА -БЪЛГАРИЯ ДЕГРАДИРА.
173
0
 
0
 
! Отговори
Боре Брадата преди 14 години
Kъде пише че е имало 'охрана-полицаи' ?! Типичен селски ***, на който за всичко са му виновни или полицаите, или даскалите или лекарите..
172
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Щом са го отвлекли момчето от Студентски град докато там е имало охрана -полицаи значи помислете колко ги е било "страх" похитителите.Още през 90-те куките бачкаха през и след работно време за криминалните субекти ,нормално е куките да са осъзнали къде се правят повече пари.В България всичко може да се случи защото няма закони .
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН ! И СИНЧЕТО ЯДЕ 'ЧЕСТНИ' ПАРИ ! СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ !
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Румен Гунински-баща е съдружник във фирмата "Университетски недвижими имоти - Правец" koято се държи от някогашния кмет на града Васил Златев - бащата на шефа на "Лукойл" Валентин Златев. "Предстоят крупни инвестиции, особено в комплекса около езерото край Правец", каза по-рано през годината Румен Гунински-баща. "Предвижда се хотелът да е петзвезден от типа на Хилтън, да има игрище за голф, открити закрит басейн, бизнес-център за обучение на кадри на Лукойл.
169
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 14 години
От 12 декември Румен Гунински, който е близък приятел с шефа на "Лукойл Нефтохим" Валентин Златев, е заел поста на изпълнителен директор. Бившият ръководител Стилиян Йончев и Румен Гунински дружески си стиснали ръце, съобщи председателят на директорския борд на "Езтур" Георги Бахнев. Собствеността включва хотела и заведенията около езерото до Правец, както и басейнът, хотел "Моновец" в центъра на Правец и хотел "Еверест" в Етрополе.
168
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 14 години
Румен Гунински-баща е общински съветник на БСП в Правец, бивш агент на ДС, вербуван през 1982 година с името "Гочев". Крупен бизнесмен, шеф на туристическата компания за ресторантьорство и хотелиерство "ЕЗТУР".По-късно самият Валентин Златев купи имотите на "Езтур" чрез дъщерната на "Агрохолд" - "Тур сървиз". Тя владее 60 процента от тях, 33% са държавни, а 7 на сто са на служители на фирмата. Сделката стана на 7 декември, когато "Труд и капитал холдинг" АД е продал своята част от дружеството.
167
0
 
0
 
! Отговори
Важна инфо за кучето преди 14 години
Кучето му се изплашило и се опитало да защити стопанина си. В схватката то успяло да захапе една от обувките на Румен, която останала в устата му. Бандитите обаче издърпали момчето, качили го в буса и офейкали в неизвестна посока.
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не само богатите ги отвличат ! има и отвлечени деца. не винаги мотивът е за пари.лудият, който отвлече детето от Нов пазар, го завлече не само от педофилия. а защото нямало къде да изкара новата година и бил ядосан.
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 166-- Пепел ти на езика
164
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Ако мога да перифразирам една стара чалгия,,Бял микробус ме причака пред блока......"Още малко остава и официално ще ни признаят за Колумбия на балканите само имайте малко още търпение.Само да знаете, че такива типове които отвличат за пари скоро може да се отегчат да се занимават само с богати и така да решат за разнообразие може да почнат да отвличат и обикновени хора и да карат семействата им да плащат откуп.
163
0
 
0
 
! Отговори
aztec преди 14 години
Не мога да разбера само защо всяко изречение е на нов ред... прилича ми на констативен протокол.
162
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Пак прочетох повечето коментари - е такова нещо не съм виждал!!!Тези образи - бай Илия, Колумбус и тоби...те или са на по 14-15 години и си чешат клавиатурите, мислещи се за много печени...или са големи хора с много сериозни психични проблеми...друго обяснение нямам!!! Такива коментари за "сране по гробове" не съм си и мислел, че ще видя! Това е голямо падение...жалко...много жалко...По темата - какъвто и да е, дано го върнат жив и здрав!!!
161
0
 
0
 
! Отговори
rumen преди 14 години
to nai dobre 6e znae kak e stanalo......samo deto e izbiagalo ot mestoprestaplenieto
160
0
 
0
 
! Отговори
vojda преди 14 години
izbiiite gi, vsi4ki oliharsi, do krak da se izbiqt, revoluciq, vustanie, na klada i na sapun, vi4ki ***, do 9yo kolqno, vi4ki biznesmeni, na besiloto i na klada, iskam grajdanska voina, revoluciq, anarhiq, sinovete im da sa nabiti na kol, a du6terite im da sa ***
159
0
 
0
 
! Отговори
МВР преди 14 години
Кучето е избягало най-позорно при инцидента. Издирва се за показания.
158
0
 
0
 
! Отговори
rumen преди 14 години
ami s ku4eto kvo e stanalo..?
157
0
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 14 години
А бе защо така са отвлекли момчето, да му се невиди тц тц тц.. Дано да не почнат скоро да го връщат на пържоли.