Делото за пътния ад на Бакаджика влиза в съда

Готови са обвиненията срещу собственика и шофьора на автобуса
2 дек 2009 16:02,
19
Делото за пътния ад на Бакаджика  влиза в съда
Снимка: БГНЕС

Обвинителният акт по делото за автобусната катастрофа в лесопарка "Бакаджика" край Ямбол на 28 май т.г. е изготвен и до 10 декември ще бъде внесен в съда, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев.

Обвинението срещу собственика на транспортната фирма Слави Славов е за причиняване на смърт по непредпазливост и за немарливо изпълнение на служебните задължения, като е пуснал в движение технически неизправно превозно средство.

Още по темата

Водачът на автобуса Господин Господинов е обвинен за движение с несъобразена с пътните условия скорост, каза окръжният прокурор.

Техническата експертиза на катастрофиралия автобус е доказала неизправност на задните колела и на ръчната спирачка.

Алкохолната проба на водача е 0,66 промила, при допустими 0,5 промила, допълни Ханджиев.

Според него делото ще бъде сложно от процесуална и от практическа гледна точка, тъй като пострадалите лица са много и всичките те имат наследници. По думите му то ще бъде гледано най-вероятно през януари 2010 година.

На 28 май (Спасовден) в лесопарка "Бакаджика" автобус, превозващ възрастни хора за празника на манастира "Св. Спас",
катастрофира. Загинаха 18 души, а десетки бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
ТАКА АМИ..ШОФЬОРА Е ВИНОВЕН..И МЕХАНИКА..ПРЕДЛАГАМ МИРИЗЛИВИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ПУСНАЛИ КОВЧЕГА В ДВИЖЕНИЕ ДА СЕ НАГРАДЯТ С МЕДАЛ..ПОЖЕЛАВАМ НА КОРУМПИРАНИТЕ КУКИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА ТЕЖКИ БОЛЕСТИ И УЖАСЕН КАСМЕТ ЗА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ..ДО 9 ТО КОЛЯНО ДА ГИ ЗАСТИГНЕ..*** МИРИЗЛИВА..АМИН
17
1
 
0
 
! Отговори
.... преди 14 години
samo izkaraha shofiora vinoven,toi mu e dostatachno 6oka deto e izjivql,prosto nqma koi da obvinqt,4e reisovete sa na 100 godini....
16
1
 
0
 
! Отговори
I преди 14 години
0.66 е все едно си пил бира и половина... Стига глупости, човека си е бил професионален шофьор, не е бил пиян, причината е в това с което всички се сблъскваме и навсякъде е така. Мизерна държава сме и в работни условия много то нас разчитат на късмета си. Този див, див изток...
15
1
 
0
 
! Отговори
ДО 14 преди 14 години
това ноже да го изрече само един пълен профан...в правото истината не е там, където на теб ти се иска...:))
14
1
 
0
 
! Отговори
обективно преди 14 години
Който знае че е пил и не се чувства подготвен да управлява автобус или лек автомобил не трябва да вози хора.Така че шофьора е 100% виновен.Собственикът е 50 %виновен защото е бил подведен от шофьора че е способен да кара през този ден.А който е извършил прегледа има само морална отговорност.В момента на прегледа автобусът е бил добре но след 2 месеца нещо се е повредило.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
щом син сънглансен знанчин син китаец хахахах ***
12
1
 
0
 
! Отговори
до салахадин преди 14 години
Кво пишете като не сте наясно със ситуацията по случая нито за животв в малък град като Ямбол.Изказвате мнения без да сте наясно
11
1
 
0
 
! Отговори
ПРОВЕРЯВАЙТЕ КАКТО П преди 14 години
Нали беше остановено от МВР Ямбол,че автобуса е бил в изправност ,а шофьора е загубил управлението на всякъде пише за ръчна спирачка -неграмотници тези автобуси нямат ръчна.То колко по-стари от тоя автобус има.
10
1
 
0
 
! Отговори
МММ преди 14 години
Лошото е , че няма да има никакви изводи за системата и подобни инциденти ще продължават. Просто двама нещастници ще "оберат пишкира
9
1
 
0
 
! Отговори
А къде е тук преди 14 години
припадащата се част от вината на фирмата, организирала тази безумна екскурзия...с този ковчег...който най-вероятно няма никакви застраховки... неизбежно е след толкова мърлявщина в организацията, да не се стигне до фатален завършек.....и в подкрепа на думите си, се сетих за злополучната история с македонския плаващ ковчег....аналог на този крантав рейс.
8
1
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
Иво, кой е "ПРОФЕСИЙ" - може би някой римски император като "лекций" научи правописа, овчо.Иначе сън съгласен с това, което си се опитал да напишеш
7
1
 
0
 
! Отговори
ИВО преди 14 години
ДОБРЕ ДЕЛОТО ЗАПОЧВА ТАКА ЩЕ ОСЪДЯТ СОБСТВЕНИКА НА АВТОБУСА И ШОФЬОРА НО ЗА КАКВО СЕ ДОПУСКАТ ХОРА НА 63 ГОДИНИ ДА УПРАВЛЯВАТ ТЕЖКИ МАШИНИ БИЛО ТИРОВЕ ИЛИ АВТОБУСИ, КАМИОНИ МИ НАПРАВЕТЕ ЕДНА СПРАВКА В СОФИЯ САМО В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ В МОМЕНТА РАБОТЯТ ОКОЛО 200 ПЕНСИОНЕРА И КАРАТ 30 ГОДИШНИ АВТОБУСИ А ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВА ТРАГЕДИЯ МОЖЕ ДА СТАНЕ С 200 ЧОВЕКА ПЪТНИЦИ .ТОВА СА ТЕЖКИ ПРОФЕСИЙ И НЕ СЛУЧАЙНО ТАМ СЕ ПЕНСИОНИРАХА ПРЕДИ НА 52 СЕГА НА 57ГОДИНИ.
6
1
 
0
 
! Отговори
ооооо преди 14 години
собственика и шофьора добре , а кой пусна в движение тая морга , кой прави прегледите
5
1
 
0
 
! Отговори
S8 до Салахабухбгадб преди 14 години
чакай чакай шшшшттт чети хубаво кво пише:Обвинението срещу собственика на транспортната фирма Слави Славов е за причиняване на смърт по непредпазливост и за немарливо изпълнение на служебните задължения, като е пуснал в движение технически неизправно превозно средство.
4
1
 
0
 
! Отговори
anitta преди 14 години
Да се привлекат като отговорни лица и фирмата допуснала минаването на технически преглед на МПС то!
3
1
 
0
 
! Отговори
Убъркана преди 14 години
На каквото и колкото ги осъдят 18 човека ги няма на този свят..... Мир на праха им!
2
1
 
0
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Шафьора нали?Както винаги.А дебелият мастит бизнесмен и всички от горе, до долу от автомобилната инспекция нищо, както винаги.*** държава ***!!!И тези с разрешителните дето са взели рушвета въобще някаква фирма да има някаква дейност пак нищо.Кога ще ги види в затвора и чиновниците бре?
1
1
 
0
 
! Отговори
He4oBeK преди 14 години
Хубаво ще почне януари 2010,ама кога ще свърши?