Собственик на вила в Троян уби крадец

Мъжът е стрелял със законно притежавано оръжие
13 фев 2010 17:16, Петя Славова
433
Собственик на вила в Троян уби крадец
Снимка: БГНЕС

Собственик на вила в Троян уби крадец със законно притежаван пистолет, съобщи МВР.

Към 14.30 на 12 февруари е постъпил сигнал в местното районно управление от 60-годишна жителка на града, че двама непознати  мъже обикалят необитаеми през зимата къщи в околностите на Троян.

Собственици на имотите ги забелязали и хванали единия, но другият успял да избяга. Веднага след него тръгнала група, която успяла да го застигне.

Последвало второ обаждане в полицията и този път жената казала, че съпругът й е прострелял другия извършител, след като крадецът отправил заплахи и симулирал, че вади нож.

Пристигналият на място екип установил, че нарушителят е прострелян в таза.

Пострадалият е транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ в Троян, но по-късно е починал.

Установено е, че това е 33 - годишен от Троян, криминално проявен и осъждан.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържани са за 24 часа стрелецът и другият крадец - 15 годишно момче от същия град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
0
 
2
 
! Отговори
един от троян преди 14 години
Стрелеца е бивш шеф на горско стопанство.Покрай случката мало и голямо се извървяло да му даде поне морална подкрепа.Измежду всичките бил и един негов подчинен горски.Известен с манията по лова и трофеите и оръжия от всякакъв калибър..Занесъл му дамаджана с вино и суджук от диво.Потупал бившия си шеф по гърба и му рекъл направо:-Браво шефе!Само тъкъв трофей нямам.
358
0
 
3
 
! Отговори
lady_ah преди 14 години
dano vsi4ko mine v polza na 4oveka.dnes.bg da ni darjat v te4enie za slu4eq kakvo e stanalo
357
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и като влязат у вас с надеждата да те оберат ,щото били гладни и да блудстват с тях щото по-бяла жена надали ще им падне ко прайш-разтваряш крака и протмоне благородно щото били незадоволени и гладни тъй ли????
356
0
 
3
 
! Отговори
ДО ЛИЛИ преди 14 години
ЛИЛИ като са хора вземи ги у вас да ти е.а м.....а
355
0
 
7
 
! Отговори
Веселин преди 14 години
Не обиждай Индианците.Те нямат нищо общо с тези недоразумения на природата!
354
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и от мен браво
353
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
браво....
352
8
 
1
 
! Отговори
лили преди 14 години
Ако е минал "пределите на неизбежната отбрана" ще си го осъдят за убийство като едното нищо. Навярно това са гладни глопави ***, но и те са хора.
351
0
 
4
 
! Отговори
yo vesso преди 14 години
абе весо, я ми помогни малко. кажи ми, ти *** ли си или просто пълен идоит? благодаря, психотерапевта на 4тия км
350
2
 
13
 
! Отговори
Jurgen преди 14 години
Bravo, bravo na sobstvenika!!!! Ako v BG se znae, che sobstvenostta e neprikosnovena i moje da se zashtitava s orujie, kakto e v USA, togava i krajbite shte sa napolovina. Trepete *** bratija, ot tijah ne stava nishto!!! Dori i sapun.
349
1
 
16
 
! Отговори
j преди 14 години
"С тази ***, така се действа, само че смелите българи са малко. "И след всяка смелост стават с един по-малко...на свобода.
348
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
защо задържат човека , защитил е не само неговия имот , а и на други хора ,а застреляния *** сега няма да краде повече , и ако имаше повече такива хора ,*** нямаше да ни тероризират , не знам за вас ,но азз смятам ,че *** набези са си чист вид тероризъм ....ПОПРАВЕТЕ МЕ ако бъркам
347
0
 
16
 
! Отговори
j преди 14 години
"Той е заслужавал да лежи в затвора, нищо повече!!! "Като е заслужавал да е останал там. Щом пускат престъпниците явно ние трябва да се оправяме с тях.
346
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не ги съчинявайте.Няма държава в която някой ще преследва друг с оръжие и това ще бъде признато за самоотбрана или ще го оневини това че другия му е влязъл в имота.Задържането на крадеца е работа на полицията а не на спонтанни дружинки.Ако събитието се развиваше в двора на човека можеше да има някакво юридическо оправдание но сега едва ли.И така е в щатите и в другите държави.Иначе от човешка гледна точка споделям болката на човека изнервил се и стрелял по един престъпник
345
1
 
15
 
! Отговори
ннн преди 14 години
ей зарад тая пасивност на полиция и съд нормални хора стават убийци ...
344
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какъв протокол, какви 5лв. Има щати (Тексас и Алабама) където е НАПЪЛНО законно за застреляш човек, който само е стъпил на двора ти без да си му разрешил. Всеки има по 5 пистолета и 3 пушки - айде да видим, дали ще ходиш да крадеш.
343
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
При подобен случай в Щатите се прави протокол,разследва се и при доказана самозащита извършителя се пуска!А на убития се издирват роднините,за да им предадат трупа,а ако няма такива се погребва на държавни разноски!И това е всичко!
342
6
 
19
 
! Отговори
Vesso преди 14 години
Най-тежко наказание за човека защитил имота си. Да се търси и наказателна отговорност на потерията погнала другия извършител. Всеки нормален съдия в България, наблягам в България, ще вземе предвид, че стрелеца е надвиш правата си при защита. Щом някой ти е нахлул в имота, или с аверите си те напада на кръстовище, ти нямаш право да ползваш различно оръжие от техното. Дори и да имаш пистолет, няма да го ползваш, ако те, те пребиват с бухалки, ръгат с ножове, или са три пъти повече и по-яки.
341
2
 
4
 
! Отговори
do 365 преди 14 години
sobstvenika na punkta e za e..ne, ako niama kade da gi prodavat, niama da gi kradat, nali? A da ne govorim che moje da gi dokladva direktno v policiata, ako se samniva che predlaganata stoka e ...kradena!
340
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Евала! тия сигурно са мръсни ***, да изпукат дано! само да не обвинят собственика сега....е.г.а.т.и държавата