Ново обвинение срещу Тошко Добрев

Заменил общински имот за две коли – настъпилите щети са за над 140 бона
21 май 2010 16:08,
8
Ново обвинение срещу Тошко Добрев
Тошко Добрев. Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу бившия изпълнителен директор на "Софийски имоти" Тошко Добрев.

Обвинението е за това, че като директор на дружеството умишлено не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество при извършването на апортиране на недвижим имот.

С апорта е увеличен капиталът на дружеството "ОЗК" АД в нарушение на решение на Столичния общински съвет, като за Софийски имоти са настъпили значителни щети.

Още по темата

Тошко Добрев е обвинен и за това, че съзнателно е сключил неизгодна сделка със "София Франс Ауто".

Става въпрос за замяна на недвижим имот, собственост на "Софийски имоти", срещу два леки автомобила, от което за дружеството е настъпила вреда в размер на 140 608 лева.

Обвинение за безстопанственост е повдигнато и на членовете на Съвета на директорите на "Софийски имоти" – Симеон Симеонов, Емилия Бакърджиева, Радост Патева, Димитър Василев и Румяна Стоева.

Точно преди седмица прокуратурата внесе в съда друг обвинителен акт срещу Тошко Добрев за безстопанственост и сключване на две неизгодни сделки, като така общинското дружество е ощетено с над 200 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чрез софийски имоти и чиновници в общината от години се правят заменки на недвижими имоти придобити чрез измами. Имот, който е придобит чрез измама трудно се продаде, защото купувачите се притесняват от множеството прехвърляния на имота, а като го заменят с друг нямат проблем-така едните получават по-големи имоти, за които знаят, че са придобити чрез измама, а измамниците придобиват имот, който е продаваем.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В ЗАТВОРААА!
3
0
 
7
 
! Отговори
Ст.Софиянски преди 13 години
Тоя беше от моята банда, ама вместо да ме подкрепи като бъдещ премиер, взе да се прави на солов играч. За това през 2002-03г. го поотрязах малко. Той пък ми се обиди и инсинуира делата срещу мен и Любо Пъпката - мой верен съратник.Почти 4 години ме размотаваха по съдилища, за да докажа че с една дума съм НЕВИНЕН!Сега е негов ред да се доказва...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прилича ми на Радосвет Радев... Явно измамниците имат общи черти :)
1
1
 
8
 
! Отговори
джужко преди 13 години
Я се размърдайте да установите и разкажете на всички за всичките далавери на общините и БКС тата, за техните заменки и сделки под масата, при което се облагодетелстваха определени хора, които сега са необезпокоявани от никого и потулиха измамите, а вече ще е късно да ги закачат, защото си поизпекоха нещата, искаме справедливост в тая държава и ред, а не прах в очите!