Задържаха ромите, които пребиха 71-годишен мъж в автобус 309

Осмина са арестувани снощи в Девето РУП-СДВР, сред тях има и млади жени
13 юли 2010 20:30,
288
Задържаха ромите, които пребиха 71-годишен мъж в автобус 309
Снимка: БГНЕС

Сигнал за инцидент в автобус на градския транспорт е получен снощи в Девето РУП-СДВР към 23,30 часа.

В автобус по линията №309 (пътувал по бул.”Европа” в посока към ж.к.”Люлин”) възникнал скандал между шумна група от около десетима роми и 71-годишен пътник.

Поводът – възрастният столичанин им направил забележка да не викат и да не пушат в рейса. В отговор бил нападнат и бит.

В опит да се защити 71-годишният стрелял с газовия си пистолет, но нападателите успели да му го отнемат, заедно с чантичка с лични документи.

След многобройни удари по главата и тялото, биячите му побягнали от превозното средство  и се оттеглили в неизвестна посока.

Междувременно  в помощ на пострадалия пътник бързо и адекватно се намесил шофьорът на автобуса, който още с разразяването на разправията подал сигнал за случващото се.

Веднага към мястото са насочени полицейски патрул и екип за оказване на първа медицинска помощ на пострадалия, който после е откаран за преглед в „Пирогов”, а оттам, след преглед – освободен за домашно лечение с контузни рани в главата и тялото.

На мястото на произшествието е изпратена и дежурна следствено-оперативна група от Девето РУП-СДВР.

Патрули предприели издирване и заграждане на района и към 0.15.часа на бул.”Добринова скала” служителите на реда спрели такси, в което пътували четирима.

Тримата мъже и жената в колата отговаряли на описанието на извършителите, дадено от свидетели.

При проверката полицаите забелязали по дрехите на единия червеникави петна и предприели  проверка на документите за самоличност на пътувалите в таксито.

Тогава един от групата опитал да побегне от колата, но е задържан.

Той оказал съпротива, отказал да се подчини на разпореждания на служителите и са му поставени белезници.

На път към полицейската кола проявил агресивност, като ритал по автомобила  и оставил следи в задната част на ламарините.

По-късно е изяснена самоличността му – А.М.(21г.) от плевенското с. Радомирци, известен на органите на реда за престъпления.

Заедно с него в Девето РУП да са доведени и 23-годишен мъж (от същото село, също криминално проявен), 19-годишната С.В. (и тя от Радомирци, непозната на полицията), 17-годишно непълнолетно момиче от София.

И четиримата са задържани за 24 часа.

Още по темата

При обиска на 21-годишния мъж е намерен газов пистолет, от същата марка като на бития в автобуса столичанин.

На друг сигнал, получен към 23:40 часа от 29-годишен жител на ж.к.”Люлин” , реагирали полицаи от същото районно управление.

Според съобщението на мъжа, четирима (сред които една жена) го нападнали в района на тролейбусна спирка на тролейбус № 7 , нанесли му побой и се оттеглили към Кооперативен пазар – Люлин.

След минути в района на бул. ”Дж.Неру” и бул.”Индира Ганди” са задържани четиримата нападатели, регистрани за предишни престъпления. 

Осмината са задържани за 24 часа и е установено, че са съпричастни към случката в автобуса.

В Девето РУП е образувана преписка.

Продължава работата за доизясняване и документиране на случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: побойМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
2
 
! Отговори
aaaaaaaaaaa преди 13 години
ole maiko
205
2
 
2
 
! Отговори
до селянките преди 13 години
Софиянци са най-скромните хора в тази страна. От нахалството и драпането на вас ***, за нас тука няма вече живот. Задушавате ни отвсякъде. От вас вече ми иде да се преселя на Луната, ако можеше. Ходете си откъдето сте дошли!!!
204
3
 
2
 
! Отговори
ffffff преди 13 години
ei selqnke,vednaga da se vru6ta6 tam ot kudeto si do6la,kato ne ti haresva sofia kakvo pravi6 tuk beeeeee
203
1
 
5
 
! Отговори
Емка преди 13 години
Софиянци винаги са били така, те са от голямото добро утро щото ходят по павета, а ние от село доматите с колчетата ги ядем.Иначе като стане нещо в София всички се вдигат-уууууу нащата София, а ако стане нещо в някое село сигурно казват абе е...ал сам ги тия *** от провинцията.Ей затва ни е скапана даржавичката...Всеки гледа своя ***
202
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
и да добавя снаха съм в софия но от софианци по-мързеливи и по-мърляви и по-прости не съм виждала .мислят си че са хванали господ за шлифера.и това е така защото тошо така ги беше свикнал да им дава 35лв.месечно софийски;да им дава апартаменти за по 6000лева е ама нема вече и вие ще сте като другите дето цял живот ви хрантутят
201
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ако не се лъжа бсп и дпс използват *** при избори и те са тези които приеха в техните редици депутати роми които не да защитават интересите на ромите а да крадат заедно с тях фондовете отпуснати за малцинствата
200
0
 
4
 
! Отговори
ахамз преди 13 години
кажете ми изобщо има ли нещо черно или кафяво което е хубаво
199
0
 
6
 
! Отговори
Емка преди 13 години
Тук не става въпрос кой софиянец, кой от провинцията.*** има навсякъде не само в голямата ви хубава София и такива неща се случват навсякъде не само при вас.В целия форум всички говорим за разделение българи- ***, само за Софето се делим на София, провинция и ***.Изровете си главите, стига сте живяли само във вашия свят, който се ограничава до границите на ВАШИЯ град.Българите не са само в София, а измежду провинциалната *** има и ХОРА!!!
198
0
 
4
 
! Отговори
шибани мишки преди 13 години
как не се намери някой "нетолерантен" да нацепи кухата тиква на саждатаАман от мишки и ***
197
4
 
4
 
! Отговори
Защитник на BG преди 13 години
Отново берем с пълни шепи от плодовете на сътвореното от първия български демократично избран президент Желю Желев - който *** пожелае, той софиянец да стане. Цялата провинциална *** на България е дошла в София, да пребива, убива и да граби. Нека този път да бъде приложен закона в цялата му строгост, а не само към българите и полицаите!
196
3
 
5
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
Браво на Герб Холиууд Ентъртейнмънт ООД. Кога ги пускат?
195
0
 
6
 
! Отговори
aa преди 13 години
и сега какво ще ги пуснат пак нали...*** държава и *** ни управляват....
194
0
 
7
 
! Отговори
Феликс преди 13 години
.Лично огнестрелно оръжие. Лично огнестрелно оръжие. На всеки съвершеннолетен българин!
193
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 13 години
"Продължава работата за доизясняване и документиране на случая."Когато става въпрос за *** - работата винаги стига до "изясняване и документиране на случая". Мемоари ли ще пишат ? Няма ли един да опандизят поне ?
192
0
 
9
 
! Отговори
Дьониц преди 13 години
Европа периодично ни бие по главата-бьдете спокойни и толерантни с ***!Нима *** са толерантни испокойни?Периодично някои политици размахват прьст-не създавайте междуетническо напрежение!Дайте сега да търпим всички *** издевателста,защото да не станело по-лошо!Господа политици!Българите сме търпеливи,обаче ДОКОГА?
191
0
 
10
 
! Отговори
Джейк преди 13 години
Като са известни на полицията и с толкова дебели крими-досиета какво правят на свобода питам аз. Това е безобразие. Но така ще е щом не се разрешава на цивилното население да притежава оръжие. Да ги видя тогава ***..В каква страна живеем...да не смее човек да се излезе по тъмно, да не говорим за младо момиче или пенсионер...*** живеят на гърба на нас, българите затова са толкова нагли, крадливи и най-вече - остават безнаказани. Ех, къде е Белене...!
190
2
 
4
 
! Отговори
illy преди 13 години
Taka shte e dokato puskat v sofia mangasari koito idvat s edna ednichka cel da kradat i prebivat horata!Lulin ne e losh kvartal no v nego se zaselvat prekaleno mnogo kriminalni lica.Trqbva seriozni merki da se vzemat za mangosite che se razmnojavat kato hamsteri.Skopqvane !!!!!!!!!!!!
189
0
 
11
 
! Отговори
идея преди 13 години
Миналата седмица полицията задържа мъж, който е пробол младежа с нож, но той беше освободен, след като аутопсията показа, че младежът е починал не от прободната рана...... Значи прободната рана не е основание за арест или присъда !Искате ли това да случи с нашите синове ?Какъв ще е нашия отговор ?Как да го направим ?Както го правят руснаците или евреите - безмилостно. Да не си помислят изобщо ромските им кратуни каквото и да било.
188
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
еееех :(! Що няма един военен летец,да намери един читав самолет,па да си пусне Вагнер,па да натисне червеното копче на щурвала над циганьорника? Както преди около 40 години един танкист изтанцува танго с танка в един циганьорник в сливенско! :))))
187
0
 
3
 
! Отговори
браво преди 13 години
На бандитите естествено имената са прикрити в това съобщение, но все пак чест прави на журналиста че този път не е изписал името на пострадалия.