МВР шефът: Мафията си има държава

Прогнозира сериозни последици от пускането на "Килърите"
4 авг 2010 10:20,
484
МВР шефът: Мафията си има държава
Снимка: БГНЕС

Решението на съда да пусне под гаранция арестуваните при спецоперацията “Килърите” ще има сериозни последици, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по bTV.

Според него освобождаването им ще осуети по-нататъшните действия по разследването.

„Така се създава предпоставка за ликвидирането на някои от участниците в престъпната група и нека това решение да тежи на съвестта на съдебния състав, който го взе“, коментира вътрешният министър.

Цветанов отхвърли спекулациите, че управляващите имат намерение да прехвърлят съдебната власт към изпълнителната.

„Винаги съм се надявал, че с промяната и политическата воля при новото управление на страната ще излезем от дупката, в която сме през последните 20 години. За съжаление се потвърждават думите, които бяха казани преди година, че мафията си има държава“, отсече вътрешният министър.

По думите му има свидетели, които доказват, че СИМ картите, с които са засечени обвиняемите в момента на убийството на Юри Галев, са ползвани точно от тези лица.

„Има клетки, които доказват комуникацията между стрелеца, между Васко Кеца, между Пешо Сумиста, между всички. Има свидетелски показания, има допълнително свидетелски показания, които говорят за поръчка, дадена от Янко Попов – Туци", аргументира се още вътрешният министър.

Още по темата

В 4,00–4,50 часа сутринта се осъществява комуникация за опита за покушение върху Галев на 13 юли между стрелеца, Васко Кеца и Пешо Сумиста и други двама, обяви МВР шефът.

Тогава извършителите решават са се изтеглят и не осъществяват замисъла си. Стрелецът се е намирал в района на клетката при Бели Искър.

„На 20 юли имаме абсолютно същото разположение и движение на хората от Червен бряг към Самоков. Комуникацията се осъществява в момента когато Юри Галев излиза от заведението“, разказа още Цветанов, след като във вторник съдът реши, че не е доказано, че картите са ползвани точно от арестуваните “Килъри”.

„Трябва да се сложи край на съществуването на порочния кръг, който рефлектира не върху друг, а върху българските граждани", каза още вътрешният министър, визирайки съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
470
0
 
0
 
! Отговори
Станислав Иванов преди 13 години
Изглежда наистина Ви причернява - по-спокойно я карайте ако можете. Пък дано правителството продължи в същия дух. А ако и съдебната системе влезне в крак, което ще е най-трудно - има светлина в тунела!
469
3
 
4
 
! Отговори
Балин преди 13 години
А пък държавата има *** в управлението, начело с теб, я отиди и искарай едни курсове по право бе подлого нещастна. ако няма достатъчно доказателства, никой не може да бъде съден, какви реформи искаш да правиш? Да промениш законите така че който посочиш той е виновен? НЕ става така *** осъзнай се и престани да говориш глупости, че ми причернява вече като те видя.
468
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Abe Goce kyde se pokri ? Da ne e na lov?
467
0
 
1
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Какво означава доказателство в българския ' независим и некорумпиран ' съд ?Доказателство е например, една магистрална жрица да заяви в съдебна зала, че е видяла един вълк, който пасял трева , а не искал да изяде агнето ! - Ето това е доказателство, защото магистралната жрица дава показания ' под клетва ' и затова казаното от нея се приема за вярно !Съвсем забравих, че у нас нямаше проституция, а имаше само мили и почтени дами , както беше казал и самият мАРКОВСКИ !Сетих се и че мАРКОВСКИ беше заявил в прав текст в ' СЛЕДОБЕД С ТВ 7 ' , че по НПК, писан през 2005 г. от триглавата ламя , можело да се докаже, че един убиец имал чувства и затова той не трябвало да бъде осъждан и респ. да лежи в затвора / става въпрос за хладнокръвни убийства, а не за убийства по невнимание / ...Има ли смисъл тогава да се коментира що е то доказателство в ' независимия и некорумпиран ' български съд и има ли то почва у нас ?Прави впечатление, че откакто мАРКОВСКИ се изпусна и си призна това в прав текст, вече не защитава мафията ! Странно съвпадение, нали ?Непосредствено след случая ' Куйович ' мАРКОВСКИ в компанията на Румен Муйович и Валентин - лимонадата ли си говореха за някаква ' мила и почтена дама ' ?
466
0
 
3
 
! Отговори
za 467 преди 13 години
Koito donese otkradnatite pari vmesto zatvor na minimalna pensiq- mislia 4e e po -goliamoto nakazanie tova. A ostanalite - po kitajski...............
465
0
 
2
 
! Отговори
za 473 преди 13 години
Koi sa 4estnite - Dogan, Simo, rumen Ov4i li.........:)))
464
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойковото кученце го е хванало бяс,трябва да се изтрепе.
463
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, мафията си има държава, а пък мутрите си имат Премиер. Тежко на честните българи.
462
1
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
kazah li vi na vsi4ki vas 4e nqma da ima osudeni,sistemata i igrata e takava
461
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a takaaa...krivi im izlqzoha smetkite..vse nqkoi drug im e vinoven..bravo Boiko,bravo Cecko
460
3
 
4
 
! Отговори
!!!!! преди 13 години
Докарайте съдии от европа да наблюдават съдебните заседания. Стига сте си връткали номерата за доброто ченге (полиция и прокуратура) и лошото ченге (съд). Всичките сте връкаджии докато не го направите.Има възможност съдии от Европа да са набюдатели по делата. Дори и нищо да не кажат ще всяват респект. Само по тези дела от обществено значение. Какво става когато посланниците се оплакаха. Щяха да прикрият делото за убийството във Франция но не мина!
459
3
 
4
 
! Отговори
Да бе, ДА.... преди 13 години
Да бе, ДА....На крив таковата, му виновно онаковата ... това го казвал съда, ама го казва и народа и го казва и Европа....кво да говорим ....Ами НОЖО у вас ЛЕБО у вас.... Направете си ФЕЛНИ закони и си съберете ФЕЛНИ доказателства, пък тогава , кой кой е..... и аман та леле... кво ривете само...
458
1
 
9
 
! Отговори
йййююю преди 13 години
Преписано от МислещЦецко...така Президент не се става майка!!! Защо ревеш против съда ?..... нима Федералните служби в Щатите през 20те и 30те не са знаели, че Ал Капоне е глава на мафията!!!!....знаели са, ама доказателства са нямали, да го окошарят..... чак след като му намират слабото място(разбирай доказателства - неговият счетоводител, го залавят и осъждат. Така или иначе четете книжки за Винету,....хванете и прочетете нещо и за мафията и борбата с нея в "братска Америка" от началото на века, нали са ви патрон сега.....дерзайте!!!
457
6
 
9
 
! Отговори
suiloyan преди 13 години
Чесно казано ми е писнало от тоя какфония,аз ако съм на борисов,викам армията и всички до стената,за българина няма ли сопа е като разпасана ***
456
9
 
6
 
! Отговори
Малко по-дълго преди 13 години
Първанов може да не е точно върха на мафията, но е бащица на статуклото позволяващо безнаказаност и живот за мафията.
455
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА, ТОВА СА ФАКТИ ПО ДЕЛОТО, КОИТО НЕ БИВА ДА СЕ КОМЕНТИРАТ В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО, НООО... ТОЧНО С ТАЗИ ПОКРИТОСТ СЪДИИТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ. БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ИМАТ ПРАВОТО ДА ЗНАЯТ КОЙ Е ПРАВ В СЛУЧАЯ! ТВЪРДИ СЕ, ЧЕ ИМА ГРУПА ИЗВЪРШИЛА ПОРЪЧКОВО УБИЙСТВО. И ТАЗИ ГРУПА Е НА СВОБОДА. ТОГАВА ХОРАТА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ И АЗ СЪМ ЗА ТОВА, ЦВЕТАНОВ ДА КОМЕНТИРА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО ТОЧНО ТЕЗИ, ВАЖНИ НЕЩА. АКО Е ТАКА КАКТО КАЗВА, ТО СПОРЕД МЕН ТОВА СА УБИЙЦИТЕ...
454
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne e verno ce Pyrvanov e na vyrhyt na mafiata!ako bese taka niamshe da e GOCE a steshe da e MAFI.a koi bese v SIK? a? toiagi sopi zastarahovki?a?
453
11
 
11
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
Да бъдем кратки и ясни: Първанов е на върха на мафията !
452
3
 
4
 
! Отговори
REITINGOOOOOOO, be! преди 13 години
zasto Ceco v detaili govori za karti, pozicii, razgovori.abe tova sa super taini i vazni nesta. ako se e izkazal taka kakto pise tuk, to toi diri sypricasnost ot nas? da idem da vikame pred syda-prizani kartite, razgovorite i stoiankite...e , i kato neotidohme vsickite sydii se okazaha komunisti. a Ceco ne e komuna, kakto i Boco, ne e komuna. are stiga s teia eftiniarki. arestuvas, davas fakti i otivas pak da arestuvas i pak da davas fakti. reitingo ze da se tyrkalia nadolu po magistralata i
451
2
 
1
 
! Отговори
do 451 преди 13 години
wow, ti naistina si iztreshtiiala