Трима от "Леярите" остават в ареста

Сред задържаните е соченият за организатор на групата
20 авг 2010 21:08,
3
Трима от "Леярите" остават в ареста
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста трима от задържаните при операция "Леярите".  При спецакцията бяха заловени половин тон злато, сребро, платина и паладий.


В ареста остава Радослав Балджиев от Пловдив, който според полицията е организатор на групата. Той беше заловен, след като декларирал 369 килограма сребро за износ за Турция.
 При направената проверка беше установено, че под сребърното покритие металът е платина или паладиум.


В ареста остават и Иван Говедаров, собственик на разкритата нелегална леярна в Раковски, и пазачът в леярната Йосиф Зайков. В дома на Говедаров бяха открити 60 килограма злато без документи за произход.

Заради представянето на секретни материали, делото се гледа при закрити врати.

В четвъртък министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов допусна, че е възможно ценните метали да са придобити от обири в златарски ателиета и магазини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: акция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
plamka преди 13 години
abe kakvi sa tezi stranni imena na tezi operacii
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Половин тон скъпоценни метали!!?? И остават в ареста !!??Е тия наистина ще са големи скръндзи. Та кой съд в татковината ни няма да те пусне срещу 1/4 от това нещо!?
1
0
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Леярите, така е момчета,като нямате пари ами бачкате и не сте си платили на когото трябва ще седите в ареста. Яд ме е, че нарушавате статистиката на съда за 100% успеваемост в освобождаването. Язък гледам има едно хотелче за дострояване, можете да го позлатите с уран 131.....