Условна присъда за убийството на Големия Риж

Бившата барета Лисичков ще трябва да заплати 40 000 лв. кръвнина
13 сеп 2010 14:09, Красимир Ангелов
255
Условна присъда за убийството на Големия Риж
Петко Лисичков. Снимка: Булфото

Петко Лисичков, който застреля преди година при спречкване в Бургас Калоян Стоянчов – Големия Риж, получи условна присъда.

Окръжният съд в Бургас осъди бившия полицай на година и половина лишаване от свобода условно, с четири години изпитателен срок.

Освен това Лисичков трябва да заплати и 40 000 лева обезщетение на роднините на Стоянчов.

“Не се гордея, че съм отнел човешки живот, но това беше единственият начин да запазя своя. Ще помоля да бъда оправдан. Невинен съм”, бяха думите на Лисичков преди решението на съда.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Dnes.bg припомня, че на 20 септември миналата година Лисичков застреля с личния си пистолет Стоянчов заради отнето предимство на кръстовище.

Още по темата

Работното обвинение срещу експолицая Петко Лисичков беше променено в хода на разследването.

Обвинението бе изменено от чл. 118 от НК – "убийство в състояние на афект", на чл. 119, ал 1. – "убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана".

В случая Лисичков стреля с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове.

Според криминалистите Големия Риж и брат му имат множество криминални регистрации.

Приживе Калоян Стоянчов е смятан за близък до Димитър Желязков – Очите, който в момента излежава присъда за разпространение на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко за Лисичков,че не го оправдаха.Заслужава медал човека.Относно това че хаидуците са били с ножове-ами в всяка една нормална европейска държава носенето на ножове е забранено,те се считат за оръжие.Ако имахме един по добър закон който да забранява нямаше да е лошо.
244
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
spored men i 5 pari nestruva jivota na *** kato umreliq
243
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рок концерт ли? По- скоро ако платите на някоя чалгаджийка, ще се навие. Доколкото познавам рокаджиите / а те са доста/, не се сещам за един, който ще свири за убиец!
242
2
 
2
 
! Отговори
непростимо преди 13 години
40 000 лв. ли струва един човешки живот!? Аз имам 80, може ли да застрелям двама???
241
1
 
7
 
! Отговори
Защитник на BG преди 13 години
Абсолютно си прав Пламене! Трябвада се помогне на този доблестен човек! Той отърва всички нас от този *** и не е редно той да плати за това. Направете дарителска сметка и нека всички честни хора в тази държава да помогнат на бедното момче, което само то си знае какво е преживяло след това.
240
1
 
5
 
! Отговори
Plamen Vassilev преди 13 години
ИМАМ ИДЕЯ !!! ДА НАПРАВИМ РОК КОНЦЕРТ - ДАРИТЕЛСКИ !!! ДА ПОМОГНЕМ НА ЧОВЕКА !!! НЕ САМО ДА ПРИКАЗВАМЕ ТУКА !!!
239
2
 
9
 
! Отговори
Педераси са съдиите преди 13 години
Баси, от какъв *** ще го осъждат? Че те били с ножове... Тъпите съдии не знаят, чи че един ненормалник въоръжен с нож може да е доста по опасен, от този с пистолет? Те имат ли идея, за колко време се минават 2-3 метра с нож в ръката и за колко влреме се вади пистолета от кобура и се спира нападателя? ***!!! Оправдайте човека
238
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дайте да съберем пари за петко, да плати тези 40.000лв. , защото съм сигурен че тези пари са много както за мене, така и за него и за всеки обикновен българин.
237
0
 
13
 
! Отговори
zhikan преди 13 години
несправедливо решение,трябваше да му отпуснат някаква пенсия пожизнено или нещо такова,трябва да се поощряват хора които имат нещо в гащите си различно от пу..и!!!
236
0
 
19
 
! Отговори
elin преди 13 години
Абе,каква кръвнина трябва да плаща?То трябва да го наградят човека,че е отървал обществото от един ***.
235
0
 
10
 
! Отговори
Sabrax преди 13 години
Сидиите се ядосали, че им убил един от редовните абонати и за тва го осъдили :) Представяш ли си колко загуби им е нанесъл, като го е отстрелял тоя ***!
234
0
 
26
 
! Отговори
плъхчо преди 13 години
Един голям *** по малко в Бургас ,свобода и медал за Петко Лисичков да е жив и здрав ,ако беше някой обикновен гражданин вече да му бяха изгнили кокалите,на всички *** като рижите мястото им е на гробищата, а не в затвора тея *** колко хора са разплакали жалко че вече няма Белене.
233
0
 
15
 
! Отговори
Читател преди 13 години
! ? превишаване пределите на неизбежна отбрана ?! пет човека с пет ножа срещу един ! Какво би станало ако 5-ко нямаше патлак ? ПО ДОБРЕ ПО МАЛКО ЖИВ , ОТКОЛКОТО ПОВЕЧЕ МЪРТЪВ !
232
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лиСичков - Ф А Л Ш И В А М У Т Р О
231
0
 
3
 
! Отговори
za 223 преди 13 години
Ami kato ste p...i, koi vi e kriv.........po 2 leva sa patronite, za 2 leva se stiskate da si reshite problemite..............edin prost selianin kato Bojerika vi pravi na maimuni,,, ne 4e ste drugo :)
230
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този човек е за медал
229
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лисичков - ФАЛШИВА МУТРО
228
14
 
5
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
ако откраднеш един хляб 5 години ако изваршиш 2 убийстава условна присъда рай за убийците .има ли значение дали е бандит или обикновен работник .Никой не роден бандит или работник .А полицайте кумуват на мафията ................и то за отнемане на предимство .дано автобус с деца не му отнемат предимство
227
1
 
19
 
! Отговори
БГ ТРАПЕР преди 13 години
НАЙ НА КРАЯ СПРАВЕДЛИВА ПРИСЪДА. НО ВСЕ ПАК ТРЯБВАШЕ ПРИСЪДАТА ДА Е НЕВИНЕН !
226
0
 
15
 
! Отговори
маел преди 13 години
Не знам дали се харесваме на Господ като се радваме ,че някой е бил убит,но пък май друг начин няма да се стреснат малко тези арогантни тиквеници...няма по лошо нещо от *** който има възможност да тормози хората,било с власт или със сила..но вслучая не крия че и аз се радвам на реакцията на Лисичков и не знам дали има тези пари да си плати глобата и с радост бих пратил примерно платен SMS за да му помогна..