Някъде в София готвели престъпление срещу старата Македония

ГДБОП откри ценности на ВМРО
22 сеп 2010 16:52,
102
Някъде в София готвели престъпление срещу старата Македония
Снимка: Булфото

При акция на ГДБОП са открити оригинални документи, кореспонденция и други вещи, свързани с дейността на ВМРО, съобщи пресцентърът на МВР.

Акцията е била осъществена вчера съвместно с ДАНС на  територията на столицата с цел да се пресече незаконна търговия с архивни документи.

От жилище в София, обитавано от 76-годишен мъж, са иззети архив на войводата Петър Ацев, оригиналният дневник на Кръстьо Мисирков, част от личния архив на Атанас Лозанчев, кореспонденция на Гоце Делчев, на Тодор Александров, Пере Тошев и Борис Сарафов.

Иззетите документи са свързани с дейността на ВМРО.

В хода на операцията антимафиотите иззели и стари топографски карти на Солун и бинокъл на Васил Чакаларов. 

Пред агенция Фокус лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира: „И за да се намеси ГДБОП, вероятно означава, че те са били предназначени за нелегален износ. И тук възниква въпросът – къде може да бъдат изнесени? Отговорът е един – те могат да бъдат изнесени само в Скопие”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: гоце делчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
САМ ЕДНО НЕЩО ЩЕ ПИТАМ..В КОЯ СТОЛИЦА НА БАЛКАНСКА ДЪРЖАВА..В ЦЕНТЪРА Й..ИМА ПАМЕТНИК НА ГЕРОЙ ОТ МЮСЮЛМАНСКА СТРАНА(И НЕ ГОВОРЯ ЗА ИСТАНБУЛ)))))))ТОВА Е СТОЛИЦАТА НА ВЕЛИКАТА МАКЕДОНСКА ИМПЕРИЯ-МЕКА-СКОПИЕ)))))))))))))))))А ПАМЕТНИКА...Е НА АЛБАНСКИЯ ГЕРОЙ СКЕНДЕРБЕГТОЯ ПАМЕТНИК МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ...НЕ ДА ГО БУТНАТ....НЕ МОГАТ ДА ГО ДОБЛИЖАТ ДАЖЕ)))ААА.ЕДИНСТВЕНИЯ КОНТАКТ НА АЛБАНСКИТЕ СЛУГИ(МАКЕДОНЦИТЕ) С НЕГО Е КАТО ГО ТЪРКАТ ВСЕКИ ДЕН ДА БЛЕСТИТАКА ЧЕ....НА БЪЛГАРИЯ САМО МОЖЕ ДА ЗАВИЖДАТЕ
54
1
 
8
 
! Отговори
някоя преди 13 години
А какво ще кажеш за обратното?Македония,Беломорска и Одринска Тракия,и Добруджа наши,и ти по долни *** в кюпа?
53
1
 
10
 
! Отговори
Калин преди 13 години
то и аз чакам да върнат изчезналите документи или поне да покажат такива за убити в тази връзка мои роднини, но болшевизираното т.нар вмро се интересува от пазара на имотите, които дедите ни са сбирали за да разполагат и до днес доносниците на ДС, като каракачанов с тях.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да не забравиш луната
51
1
 
12
 
! Отговори
Пир Македънзги преди 13 години
мои синове македонски, чеда на бога на вселената, от вас започнато е всичко, от скопие до японското море, само бюрмци се, о коминтерновско недоразумение, сърбо-комунистически експеримент, маймуни мои промити, 77 000 годишна неграмотност ви дадох, а вие още по-неграмотни сте, на колене пред вашиот бог и създател ТИТО Македънзги.
50
2
 
5
 
! Отговори
dobrudjaneca преди 13 години
Va6e li,4e koe e to? Aaaaaa, kofata s mrasnata voda?! Davame vi q. Ina4e drugo si nqmate!
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знаех че е незаконно да притежаваш старинни ценности, освен ако не са крадени. Дали пък на някой от шефовете на ГДБОП не са му са се харесали?
48
0
 
11
 
! Отговори
Gold преди 13 години
Интересно, почитаме жертвите на фашизма, жертвите на комунизма и т.н.А кога ще почитаме жертвите на македонизма???? Аз предлагам да е на 16 април (б.а., на 16 април 1945 г., с помощта на Компартията на Тито, на власт идва видният сърбоман Лазар Колишевски, който подлага на терор, сърбизация и македонизация населението на тогавашната Демократична федерална Македония.Той заменя законният председател Методи Андонов-Ченто, обвинен от сърбоманите в "сътрудничество на германо-българските окупатори").
47
12
 
4
 
! Отговори
makedoneca преди 13 години
nie 6te si vzemem rodopite !!!! rumancite 6te si vzemat 4ast ot dobrudja!!!! ostanaloto na *** i za balgarite yunaci!!!! ha ha ha ha ha
46
13
 
5
 
! Отговори
makedoneca преди 13 години
iskame si na6eto !!!! tova koeto ni prinadleji!!!!!!!!! a na vas ostanaloto!!!!!!!!!!
45
10
 
8
 
! Отговори
Бойко Турчин! преди 13 години
От жилище в София, обитавано от 76-годишен мъжВероятно е трябвало поне 10на качулати 120 килограмови мъже да щурмуват от покрива в 4 сутринта, за да заблъскат на земята полуумрелия старец.. Иначе не биха го заловили за нещо, което не е престъпление изобщо = да имаш старо тефтерче. ГЕЙБ настигат партията майка БКП по полицейщина!!
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** новината! Някъде, някога нещо някой искал да направи,но с намесата на ГДБОБ.това не се е случило! Ще се изпикая от кеф,колко защитен се чувствам и как ГДБОП ми е като един презерватив, !
43
3
 
20
 
! Отговори
Бате Бойко преди 13 години
Споко, метрото ще стигне и до Скопие. Обещавам, че всички българи от квартал Скопие, ще стигат до университета за 30-40 минути. Времето е нормално, не се притеснявайте, няма да закъсняванете за работа сутрин. Показвайте българските си лични карти, за да не Ви таксуват в метрото.
42
2
 
23
 
! Отговори
Тони преди 13 години
то всичко си е на български, ама с диалект. преди време казваха, че македонският език е български, написан на сръбска пишеща машина. това май е най точното определение.
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако щат съвсем да се откажат от българския си корен. ама защо реват за БГ паспорти?
40
2
 
10
 
! Отговори
бг преди 13 години
до: bigbadboyСите го знаят , ама как да си признаят като ще разсърдите сръпските окупатори които имат много агенти в Македония и не дават нищо добро да се напише за България . Факт е , че в Македония няма нито 1 вестик и нито 1 телевизия на български.
39
18
 
10
 
! Отговори
славчо преди 13 години
колку б,лгарски моми сум поминал за едно рало чорапогашти ехееее
38
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кр. каракачанов позор за вмро - комунистически доносник!
37
2
 
21
 
! Отговори
Честност преди 13 години
Макетата продължават да крадат - ВСИЧКО !Понеже нищо тяхно си нямат, та с кражба да си набавят едно друго.
36
0
 
23
 
! Отговори
Gold преди 13 години
Ох, Владо, Владо, и ти си взел да дрънкаш за 'семенски матриал', дето сърбите толкова време са клецали жените ви, а вие позорно сте превивали врат и даже сте им слугували. Ако не е било така, кажи ми защо твоят адаш Владо Черноземски през 1934 г. е застрелял сръбския крал Александър Караджорджевич, а никой не се е засилил да гърми по българските царе от 1941-1944 г. Защото тогава освен разни хашлаци сърбомани като Лазар Колишев(ски), никой от народа не е подкрепял 'борбата срещу окупаторите'.