Някъде в София готвели престъпление срещу старата Македония

ГДБОП откри ценности на ВМРО
22 сеп 2010 16:52,
102
Някъде в София готвели престъпление срещу старата Македония
Снимка: Булфото

При акция на ГДБОП са открити оригинални документи, кореспонденция и други вещи, свързани с дейността на ВМРО, съобщи пресцентърът на МВР.

Акцията е била осъществена вчера съвместно с ДАНС на  територията на столицата с цел да се пресече незаконна търговия с архивни документи.

От жилище в София, обитавано от 76-годишен мъж, са иззети архив на войводата Петър Ацев, оригиналният дневник на Кръстьо Мисирков, част от личния архив на Атанас Лозанчев, кореспонденция на Гоце Делчев, на Тодор Александров, Пере Тошев и Борис Сарафов.

Иззетите документи са свързани с дейността на ВМРО.

В хода на операцията антимафиотите иззели и стари топографски карти на Солун и бинокъл на Васил Чакаларов. 

Пред агенция Фокус лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира: „И за да се намеси ГДБОП, вероятно означава, че те са били предназначени за нелегален износ. И тук възниква въпросът – къде може да бъдат изнесени? Отговорът е един – те могат да бъдат изнесени само в Скопие”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: гоце делчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
30
 
! Отговори
бай Иван преди 13 години
какво не се мешате, крадете ни историята, затова ме е най-яд, и лъжете децата ви че тоя или ония е бил македонец и се е борил за независимостта на македония, Гоце Делчев е искал да освободи македония от турците за да се присъедини към България, аз нямам нищо против вас, щом се мислите за макета такивасте, но не преиначавайте нещата, и аз искам Колумб или Гагарин да са българи ама не са и съм го приел
34
1
 
12
 
! Отговори
zhikan преди 13 години
аман вече от македонски глупости
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
требат и йоще как за ди си спомниш кой йе дедо ти, оти мое и да ти се не нрави ама там накъдето сте тръгнале баща ти оттам се врати/само че вместо сръбска наденица, ще ручаш шиптърска/, ай сос здраве и после да не кажеш, че не са те предупредили/п.с. с такова мислене мойто момче, купи си вазелин щото иначе, много ще ти жули/
32
0
 
3
 
! Отговори
сряда преди 13 години
Оооо,няма ли да започнат хубави неща да се случват най-после Уморих се да чета за все нови и нови престъпления
31
0
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 13 години
вие сте по-голяма *** от нас българи, гърци, турци, албанци, сърби, и новомакедонци, такаче по-добре ходете да се гръмнете
30
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 13 години
ами не ги съдя, тези които го "готвят" ,защото доколкото знам ни мразят,и както казвате заличават корените си ТЪРСЯТ СИ ПРОБЛЕМА!
29
2
 
25
 
! Отговори
янчо преди 13 години
В географска област Македония наистина избелват всичко.Толкова старателно унищожават всички намерени доказателства за българския им корен, че белите петна в историята на областта стават фон. Дори самите те не знаят какви искат да бъдат - гърци наследници на А.Македонски или славяни /живели там от началото на света ?/.Истината е една - БЪЛГАРИ т.е. -траки+гърци+славяни+прабългари+..... Говорят български диалект /папата на какъв език ги поздравява?/. Да ги оставим сами да се оправят.
28
2
 
3
 
! Отговори
до Атила! преди 13 години
Защо не си пиеш хапчетата,както ти ги предписах?
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от 27 - ОК, съгласих се теб, относно това, че е Ванката е щял да си действа с калъчката и без да му плащат.
26
1
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
Ти не си разбал или аз лошо го казах.Нашите "икони" имах предвид.Колкото до "платен главорез" - не е вярно.Плащали са му и са го покровителствували, но заради "политиката" му. Вторично е.Щял е да си действа с калъчката и без да му плащат.Попрочети и ти.
25
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ти нещо не схвана мисълта ми. Явно не знаеш кой е Ванче Михайлов - това е плате главорез на тогавашните български тайни служби, който със сабя и пищов е налагал българщината в Македония. Вземи се образовай малко повече.
24
1
 
9
 
! Отговори
до 25 преди 13 години
Не говори глупости.Такива са били времената и е тъпо да ги съдиш от днешна гледна точка.Нашите националреволюционери да не са били благородни девици?Ботев, Бенковски, Левски?Айде по-полека, а?
23
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами те открай време са си били терористи - пример - Ванче Михайлов. Толкова народ е изклал, че гробът му в Италия никога няма да пресъхне.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А краци?
21
3
 
7
 
! Отговори
Биляна от Охрид преди 13 години
Избелваме всичко - от политици до историци!
20
3
 
20
 
! Отговори
Биляна от Охрид преди 13 години
Астрономите открили тъмната материя във Вселената с учудване разбрали, че тя е дело на македонците, които са сътворили света.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че как!Вие сте най-голямата!Биляно, ти платно за белене нямаше ли си? :)
18
4
 
2
 
! Отговори
Биляна от Охрид преди 13 години
Не сме малка страна! Не познавате държавите в Европа!
17
2
 
11
 
! Отговори
ариец преди 13 години
Надушвам , че тука има един ОМОвец ,тоест смръдливец !
16
0
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 13 години
А, и да добавя заради обективността:Към бившите от Австро-Унгария, от Полша, от Руската империя, СССР и Югославия...трябва да добавим и бившите от Турската империя България, Сърбия и Гърция. :)Доста време мина, доста са улегнали нещата, но все още има теми за които се "разминаваме" :)