4-ма лекари задържани заради мъртвото бебе в Горна Оряховица

Телцето на новороденото е открито в камера за биологични отпадъци
Обновена: 2 дек 2010 14:35 | 1 дек 2010 14:19,
109
4-ма лекари задържани заради мъртвото бебе в Горна Оряховица
Снимка: БГНЕС

Четирима лекари от болницата „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица са задържани по случая с откритото мъртво бебе, съобщи МВР.

Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство.

Арестувани са началникът на АГ отделението д-р Димитър Сотиров, акушер-гинеколозите Стефан Лазаров, Михаил Милатович и педиатърът д-р Катя Гецова. По първоначална информация д-р Лазаров е израждал бебето.

В неделя следобед в родилното отделение на болницата постъпило 17-годишно момиче от Лясковец, което родило преждевременно.

Непосредствено след това медицинският екип съобщил на майката, че детето е родено мъртво.

Бебето било оставено в стая в отделението, а случайно минала покрай него служителка забелязала, че то се движи, и съобщила на лекарите.

Новороденото е преместено в кувьоз, след това на няколко пъти е извеждано оттам и местено по неясни причини. Детето е починало около 20 часа след раждането.

Тялото на бебето е открито в камера, в която се съхраняват биологични отпадъци, предназначени за изпращане в София за изгаряне, съобщи директорът на полицията във Велико Търново комисар Живко Коцев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Това е абсолютно недопустимо и поставя под въпрос редица други раждания и действия в тази болница”, коментира той.

Още по темата

Сигналът в полицията е подаден от майката, която се усъмнила в твърденията на лекарите, уточняват от МВР.

В отделението са изпратени полицаи от Горна Оряховица и Велико Търново, екип на териториалното звено „Борба с организираната престъпност“, съдебен лекар и прокурор. В болницата тече и проверка на Инспектората на здравното министерство.

16 служители на болницата са разпитани, иззета е медицинска документация.

Телцето на новороденото е изпратено за съдебномедицинска експертиза в Александровска болница в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: смърт на новородено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
velko преди 13 години
smurtna prisuda za doktorite na sret centara na gorna trqbva dase raztrelqt tova e nai malkoto i samo pari saim v glavite alkoholici
103
0
 
3
 
! Отговори
???? преди 13 години
postupkata na tezi lekari e nedopostima ta tova e edno bebe kakvo e napravilo 4e da zasluji tova!?!?!?!nemoje tezi lekari da si igraqt na gospod i te da re6avat koi da jivee i koi da ymre...a i sled tezi razgovori koito izlqzoxa 4e sa si prikazvali lekarite da go davqt v kofa...zaslyjavat nai tejkoto vuzmojno nakazanie!!!!!!!
102
0
 
1
 
! Отговори
sss преди 13 години
a da q osadqt de!mai 6te stane obratnoto.abe nai-dobre lekari i bade6ti takiva vsi4ki da se razboleete i da izpitate na sobstven grab kakvi ste :)))
101
0
 
2
 
! Отговори
SSSS преди 13 години
za kakvi lekari mi govori6 ti be?ti takav li si?bil li si bolen i lejal li si v bolnica?ako ne,nqma kakvo da prikazva6 za6toto ni6to ne znae6.ne znae6 kakva sgan sa i kolko sa bezdu6ni.vaob6te ne vqrvam ve4e 4e ima svestni lekari v bg.vseki pat natrupvam vse pove4e zloba kam tqh.samo zatvor!
100
0
 
6
 
! Отговори
pamela преди 13 години
това е много жестоко!смърт за тези лекари.какво е виновно това дете че се е родило на този скапан свят,а те да го хварлят в ***.нямам думи.жалко за детето.
99
1
 
6
 
! Отговори
lendina преди 13 години
Да се отрежат ръцете и езиците на четиримата лекари!.Веднага!Има "лекари" които, когато и да ги утрепаш е много късно!Ако някой е против моето мнение, нека неговото новородено да е на мястото на изхвърленото бебе и тогава да ме упреква!А всички лекари които защитават тези *** убили бебето да им се отнемат лекарските права! и да копаят камъни в лагерите!
98
4
 
3
 
! Отговори
????? преди 13 години
Немога да разбера защо лекарите да убият новородено.и защо са били подслушвани. хора има съд, да не осъждаме предварително. и още нещо благодарен съм на лекарите, 4е след вси4ки обиди, които се пишат и говорят по техен адрес те продължават да работят за нас. Ако продължаваме така може да си останем без лекари ,тогава кого ще обвинявате.или по лошо ще внасяме лекари made in china......... Mногонеблагодарен народ сме
97
1
 
4
 
! Отговори
mesten преди 13 години
Mirone, аз не съм роден в Горна и нямам никакви сантименти към въпросната болница. Но е факт, че доста бременни, дори търновчанки (болярки ;) предпочитаха да раждат в Горнооряховската болница. Иначе казано, поне родилното отделение си е ОК. Пък и да не пропускаме повода поради който са стигнали до "разкритието" - послушвали са ги защото кроят шапка на кмета. Активно мероприятие, както се казва. И все пак - да не дава господ такива "раждания".
96
1
 
0
 
! Отговори
компетентен преди 13 години
Нали разбираш, че персоналните искове ще бъдат следваща стъпка! Абсолютно си прав за всичко!
95
4
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Да съдят, но не държавата, а персонално прокурора и ченгетата. Ако след този случай има последици за докторите, още утре всяка, която абортира ще тръгне да пише оплаквания в полицията, че докторите са убили детето и. Не става така. Нямаше да е зле първо да се провери за какво става въпрос, а после да лети полицията с арести.
94
0
 
6
 
! Отговори
компетентен преди 13 години
Така ли, я прочети колко присъди имаше под тази статия, включително искания за смъртно наказание! А органите в БГ за пореден път се издъниха, но за издънките им ще плащаме всички ние. Както и за 13тата им заплата.
93
0
 
0
 
! Отговори
Gen преди 13 години
Половината ги обесиха, другите 50% ги изкараха жертви. Като приключи следствието думата има прокуратурата и съдът. Друг орган в БГ не издава присъди - вкл. и форума на днес.бг
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ти ли е ясно какво значи? Да те преглеждат по един час, да ти назначат рентгенови снимки, кръвни изследвания, ехографии, скенер, да те прегледа тесен специалист (последното абсурдно желание беше за "специалист по наместване на херниите", преди това специалистът по изгаряния трябваше да преглежда СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ). Ако се плащаше всичко от индивидуални сметки, нямаше да е така, за всяко изследване щяха да искат да знаят дали и защо се прави, но сега.... Внимание.
91
4
 
4
 
! Отговори
компетентен преди 13 години
Пуснаха ги, сега много ще се зарадвам, ако лекарите осъдят България в Страсбург. Защото това не може да продължава повече.
90
2
 
0
 
! Отговори
Gen преди 13 години
76: Ти щото си в част с доказателствения материал и си им светил. Големи сте форумни експерти ей...
89
0
 
0
 
! Отговори
abroad преди 13 години
Може ли един въпрос? Какво означава според теб да ти обърнат внимание? Как разбипаш това понятие?
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Известно ли ти е, че дори за погребение се изискват куп документи, които няма как да се издадат, ако става въпрос за аборт? Абортът няма ЕГН, няма акт за раждане и за смърт. За какъв гроб и погребение говориш, *** мръсен? Лекарите били ***, ами ти какъв си?
87
0
 
2
 
! Отговори
до 79 преди 13 години
Ако българският съд определя глоби за такъв аборт, от следващия ден нито един гинеколог не трябва да стъпва в болница. Има подобен прецедент в един от американските щати. Много бързо са клекнали представителите на "будното гражданско общество".
86
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Прави сте, повечето лекари те гледат в ръцете,но това обвинение е ужасно и то все още без доказателства.Това все пак си е аборт,преживях подобен и не родих а абортирах.Две години по късно след тежка брменност родих живо и здраво момченце благодарение на д-р Лазаров и д-р Сотиров.Благодаря им и се надявам че не са извършили тия гадости в които са обвинни.
85
6
 
3
 
! Отговори
55 преди 13 години
siga be..............edno ciganche po malko