Нагло! Директор лиши ученици от парно – краде нафта

Заедно с огняря задигнали половин тон дизелово гориво
26 фев 2011 15:15,
100
Нагло!  Директор лиши ученици от парно – краде нафта
Снимка: Булфото

Жители на пловдивското село Войводиново натопиха  директора на  училището в Калековец пред полицията. 58-годишният училищен шеф и 40-годишният огняр на учебното заведение са в ареста заради кражба на над половин тон дизелово гориво.

Бдителни хора забелязали, че от месеци наред директорът на СОУ„Св. Св. Кирил и Методий” разтоварвал от училищния автобус в двора на къщата си във Войводиново пластмасови бутилки от по 10 литра пълни с някаква течност. 

„Подочух, че директорът се хвалил на свои роднини как нямал да умре от студ, защото имал толкова нафта, колкото не можел да си представи никой в селото”, разказа пред Dnes.bg един от жителите на Войводиново, пожелал анонимност.

По думите му съседите на училищния шеф знаели какво е съдържанието на бутилките, но никой не смеел да разкаже за това в полицията.

В крайна сметка постъпил сигнал в Районното управление и криминалистите започнали разследване.

Униформените открили пластмасови бидони от минерална вода, пълни с общо 235 литра дизелово гориво в автобуса на учебното заведение, който бил паркиран пред дома на 40-годишния шофьор на автобуса. Той поддържал и парната инсталация на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

„По време на разследването в гаража на къщата на 58-годишния директор са открити 343 литра нафта, също в пластмасови бидони”, казаха пред Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив.

Според информацията на полицията задигнатото гориво е било предназначено да осигури работата на парната инсталация на училището до края на зимата.

Двамата мъже са задържани в ареста за 24 часа.

СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Калековец е създадено преди 150 години и жителите на селото не помнят подобен нагъл случай на кражба от учебното заведение. Сега учениците в него учат само първа смяна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: нафтакражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Към 42: Той беше кандидат за Общински съветник, но - отдавна е ясно на избирателите какво представлява като същност Директора - ето затова и не успя.
98
3
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Лелееее,притеснявам се за избраните му 10 човека ,с които работи.Не дай си боже докарат нов директор,трябва и с него да си лягат.Какво да се прави,такива са времената,ако не ще пасат гъските с умствения си капацитет.И без друго 80% от учениците са роми-на тях топло не им трябва,влизат и излизат неграмотни.
97
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
pumaci te zavladqha plovdiv i selata mazni dobri kradat i ebat a nie balgarite si mal4im tolkova li nqma balgari v tva kalekovec ta izbraha rqzan za direktor na u4ili6te decata stoqt na studeno za pumaka da ima kinti no ne e samo toy vsi4ki v pandela na strog rejim da si stoqt v balkana bokluci kat sokolov
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
типично по нашенски...ако някой в България може да мисли позитивно има поздрави от мен
95
1
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 13 години
В добрия случай - порицание с обещание "повече няма да правя така", в лошия условна присъда, пак с обещание "повече няма да правя така". Пък оттам нататък да седим и да гледаме сеира на следващия крадлив директор.
94
1
 
1
 
! Отговори
така е преди 13 години
до 93. това е така навсякъде. много си прав. навсякъде в СДС бяха внедрени такива хора да развалят имиджа на тази партия. и то доста успешно. всички видяхме от лековерието и неспособността на народа да разсъждава до къде стигнахме.
93
1
 
1
 
! Отговори
93606 преди 13 години
exeeeeeeeeeeee toq e pohnal da pieeeeeeeee naftaaaaaaaaaaa:)))
92
0
 
6
 
! Отговори
Познавам го преди 13 години
Този го познавам лично. Беше доносник на ДС, затова от някакво родопско село го уредиха с парцел да си построи къща близо до Пловдив. След 1989 го внедриха в СДС, като се пишеше за голям антикомунист. В същото време той продължаваше да пише доноси и подробно да предава всичко от кухнята на новата си партия. Поради тези причини и го направиха директор на училището. Без да има качества за това и почти всеки ден пиян. Да проверят и колко пари открадна покрай ремонта на училището.
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
у4ителката обира банка - условно. А за този какво? Стига му и порицание. Мен ако питат - вси4ки в затвора
90
1
 
7
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Моя страна,Моя БЪЛГАРИЯ
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, само да не им спира порното, без парно може :)
88
1
 
5
 
! Отговори
брокера преди 13 години
полеите го с нафтата и му драснете клечката
87
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"по крадлив народ от българите има ли?"-Няма!!!
86
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 13 години
И как краде един Директор в училище каквото и да е? Обясни за непросветените.
85
1
 
0
 
! Отговори
Vargnafta li 6te qde преди 13 години
alou
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И в училищата крадат масово директорите (бюджети , спонсорства...) , и в дестските градини краде персонала (даже от храната на децата ), и в общината крадат ( сделки , имоти, подкупи...) ... Ако някой ми покаже място където НЕ се краде , ще ида там на работа и ще съм щастлива. Ама няма , или поне аз не знам :(
83
1
 
2
 
! Отговори
cernoocene преди 13 години
a Ivan Stoukov direktora na gimnaziyata v cernoocene napravi si kista ot prodajba na nafta viv pcelarovo
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А какво стана с директора на едно Монтанско училище, довел го за 10 години до просешка тояга и пред закриване от немарливост и кражби?Говори се за стотици хиляди левове злоупотреби, говори се за години разследване и до сега никакви резултати, даже и дело не е заведено срещу него?Интересно, колко ли хора го пазят на местно ниво и на по-високо?
81
0
 
13
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Vсички директори са крадливи: ))Колкото повече държавно-толкова повече кражби-не забравяйте ,че това ни загроби преди 22 г. и бизнесмените -комунисти,след това
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и какви комисионни взимат от всяка обществена поръчка....защо няма мандатност и при тях