Въоръжен държи заложници в банка в Сливен

Прострелян е охранител, преди ден в банката са пристигнали пари
Обновена: 29 мар 2011 11:42 | 23 мар 2011 16:36, Екип на Dnes.bg
934

Полиция е блокирала банковия клон. Снимка: Dnes.bg

Въоръжен мъж нахлу в банка в Сливен и опита да я ограби.

Нападателят държи 7 заложници в местния клон на Инвестбанк.

Около 16 часа нахлул в банката и принудил служителите да му дадат пари, разказа очевидец пред Dnes.bg.

По последни данни на Инвестбанк в момента на нападението в офиса е имало 8 служители на банката.

При нахлуването на нападателя е прострелян един от охранителите.

Пострадалият пазач на име Станчо, на 42 години, е откаран в местната болница, където е подготвен за операция.

Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и има опасност за
живота му. Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му.

Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.

На няколко пъти се е чула стрелба отвътре.

В момента десетки тежковъоръжени полицаи са обградили клона на банката, който се намира срещу сградата на Областната администрация в центъра на града.

Сигналът за обира е подаден от паник бутон.

Преди ден в банката са докарани парите за изплащане на заплатите на община Сливен и второстепенните разпоредители – ясли и културни институции, сподели пред кореспондента на Dnes.bg областният управител на Сливен Марин Кавръков.

Сумата била около 1 милион лева.

По информация обаче на изп. директор и председател на Управителния съвет на Инвестбанк Диана Младенова не е имало големи суми през последните дни, не били постъпвали пари за заплати.

Водят се преговори с грабителя, за да се изяснят неговите искания, съобщи директорът на сливенската полиция Никола Геджев.  В полицейската дирекция е създаден щаб, за да се прецени дали да бъде атакувана банката.

В момента за заложници са взети 7 души - директорът на "Инвестбанк" Клон Сливен е Веселка Цонева, един от най-добрите служители на "Инвестбанк", главен счетоводител е Ивелина Тенева. Останалите служители са Ваня Димитрова – счетоводител – касиер, Мими Величкова – счетоводител-касиер, Радина Терзиева – експерт кредитиране, Светлана Динева – счетоводител-касиер, Димитър Митков – охранител, съобщиха от банката.

Ръководството на Инвестбанк АД разчита на високия професионализъм на МВР за благоприятното разрешаване на случая в най-кратък срок.

Към банката беше създаден и кризисен щаб.Телефонът за връзка с кризисния щаб е: 0888 478 360.

Информацията е актуализирана в 19,12 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


934
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
870
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Животът те кара да стигаш до крайности. След време повечето ще сме като този, защото животът става все по - гаден.
869
2
 
4
 
! Отговори
До 834 преди 13 години
това са "културни"особености на ***(турския)етнос На всяка статия за престъпление се появява тоя коментар ,явно тука има доста болни мозъци водени от една единствена амбиция а тя е омразата към дадена общност било тя етническа или политическа
868
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз сега сядам да чета новини..ама..какво стана пак..кое да чета? "ВЪОРЪЖЕНИ МЪЖЕ".,а на долен ред "грабителя".Един ли е,много ли са.Ех,тези журналисти,много им се радвам.И къде ги видяхте "десетки полицаи"
867
2
 
6
 
! Отговори
Вальо баретата !!! преди 13 години
Пич,САЩ да ти мяза на България !?! Пък и какво сравняваш тяхните *** смешни полицайчета с нашите !?! Ти знаеш ли каква подготовка има преди да хванеш да си сложиш жилетката с пълно бойно снаражение,да бягаш всеки божий ден 20 километра,пак повтарям БЯГАЙКИ,без почивки и такива историйки. Вие по простите хора,си мислите "Айде,дръж пищоля вземи си една брон-жилетка и бегай да играеш..не е така !!!Не си мислете че и тяхната е лесна,като ваща да си лежите на диванчетата " женоооо дай една бира ***
866
0
 
0
 
! Отговори
AWRWA преди 13 години
Az sam 905 i tova se otnasq za 902
865
0
 
1
 
! Отговори
AWRWA преди 13 години
пич много филми гледаш. Замисли се малко за хората вътре. Как ще влязат бе! Той може да ги убие както си иска. А това за преговорите го имасше, тъй че по-спокойно. ;)
864
0
 
1
 
! Отговори
milen преди 13 години
Gospodina koito e pod komentaren nomer #902 Gospodine pishi se *** THE POLICE no kakto i da e.Parvo vav USA shtqxa ve4e da sa te arestuvali sas tova opredelenie kam police.Takiva slu4ai sa mnogo-delikatni,i to kogato ve4e ima i prostrelqn grajdanin as sam ot SLIVEN no vav momenta jiveq vav NY i molqte parvo si pomisli i 4ak togava zapo4ni da me otravqsh i zaravqsh.Tuk vav USA sas banani.
863
1
 
1
 
! Отговори
ффф преди 13 години
Снимка 6 казва "позирам за корицата на списание плейбой, щракайте, секси съм"
862
11
 
3
 
! Отговори
ФЪК преди 13 години
*** THA POLICE !В САЩ щяха да приключат случая за час максимум. Щяха да нахлуят и обезвредят, или да разположат снайпери. Или пък да водят преговори (фалшиви). Последното което трябва да правиш е да вбесяваш или отчайваш престъпник който държи заложници. Как може *** С *** да му кажат че политиката на България била че не разменяли заложници за откуп. Добре че не съм аз като заложник, щях да се прекръстя !11 часа вече стоят и си правят барбекю отвънка. ПРОСТИ *** МИЛИЦИОНЕРЧЕТА
861
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скапан наркоман!
860
4
 
8
 
! Отговори
.. преди 13 години
гръмнете *** ***....стига сте чакали...всичкото ни е такова в тая държава...ако бяха руснаците да са му *** цялата рода на 2рия час...ама тука трябва да изчакаме медиините звезди да вземат мегафона и да почнат да лъжат... стрелба на месо за гадното ***
859
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да му пратят гардове от НСО, те имат право да стрелят по всичко. Ще гръмнат него, ще гръмнат и заложниците, и после ще ги обвинят в неправилно пресичане
858
0
 
7
 
! Отговори
цирк преди 13 години
Поредният клоун си прави поредно представление..Поредното представление- държавата ръкопляска във възторг....После се чудим - защо.. Я, го грабни, че го сложи за мисшена за самото представление..Тогава ще съдим държавата, органите, хората, пострадалите от самия циркаджия..Е, на кой да угодиш? Та, то има ли изобщо публика? Ако имаше, щеше да има закони..Има само цирк в тази държава. Съжелявам, слагайте минуси, колкото си искате- не ми пука. Знам, че никой от управниците не чете тук и не им дреме.
857
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей сега да видим Цвъцковото гестапо дали умее само лекари и 'ентелегенти' да тормози, а не закача бандюгите и ***
856
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми кво да ти кажа ,полицай който постъпва на работа с мисълта ,че никога няма да му се наложи да убива ,значи си е сбъркал професията ,да става даскал или поп,няма нуужда от страхливи полицаи,коментирам това което чета и слущам,и виждам ,а момента освен паника и пълна лиипса на идея кво да да се прави нищо друго не се види, а видя се и катеричката на хубавата Петя,дано и похитителя да я е видял и се смили над заложниците
855
0
 
3
 
! Отговори
аланкоулу преди 13 години
Не знам от къде приемаш информация, но похитителя не е стрелял по коли от вън. А в банка да се продавт коли...малко вероятно. Така, че МОЛЯ, НЕКА ВСИЧКИ, КОИТО ПИШАТ да са информирани..и най- вече ГРАМОТНИ. И не си мисли, че ако ри кажат УБИЙ и си в състояние да гърмиш. Целта е да се спасят всички..може би не си го рабрал...Ако положенито стане напечено ще се гърмят..повярвай-филмите от ежедневието ще се превърнат в реалност.
854
0
 
9
 
! Отговори
И.Вазов преди 13 години
Тошо,Тошо стани да доведеш "Чавдар",аз ще ида да вдигна Ботев да събира четата и ще сядам да пиша втора част на "Под игото"....
853
5
 
4
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Съжелявам,но това си надробихме,кой знае как ни се смеят от страни богатите американски демократи и техните български агенти.Като гледам във всеки град колко банки и клонове има ,не искам да мисля какво ни чака.
852
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
берем плодовете на жадуваната демокрация
851
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това не е истина ,един ,то не се знае и дали един де бандит блокира цял град и всите ортани му се радват,ане го трепят,те просто чакат някой да им каже убий гоа някой си мисли неза хората ,а за рейтинга си,ако е само един стрелеца ,а това трябва да се е знаело имало е връзска с хоратавътре ,защо не е убит като се е показал навън и е стрелял по колите ,оттговора е само един СТРАХ И НЕУМЕНИЕ ДА СТРЕЛЯТ СТРАХ ОТ ПОЕМАНЕ НА ОТГОВОРНОСТсега вече спокойно могат да променят закона и да раздадат н