Закопчаха Пеньо Мангъров за рекет

Той е задържан при акция на антимафиотите в Люлин
Обновена: 2 юни 2011 15:49 | 2 юни 2011 15:46,
10
Закопчаха Пеньо Мангъров за рекет
Снимка: Dnes.bg

Пеньо Мангъров, по-известен като Сашо Чешкия, е задържан при спецакция на ГДБОП.

Мъжът, който има задочна 20-годишна присъда за поръчково убийство в Прага, но наскоро излежа 8 години затвор за изнасилване в Пловдив, е задържан при спецоперация на ГДБОП в столичния жк „Люлин“.

До ареста на 37-годишния мъж се стигнало след продължило над половин година разследване по жалба на софиянка, която била изнудвана и заплашвана, съобщава МВР.

Тя се оплакала, че месеци наред е тормозена от Мангъров, който дори организирал отвличането й, за да я принуди да му даде пари от продажба на жилище в София.

Разследващите установили, че освен рекета Мангъров е принуждавал перничанка, с която има интимна връзка, да проституира у нас и в Гърция. Докато антимафиотите работели по случая, е получена жалба и от трета жена, изнудвана за 10 000 лева.

Като доказателство за сериозните си намерения той отнемал от жертвите си различни вещи – плазма, лаптопи, златни бижута и мобилни телефони, казват от МВР.

Мангъров е задържан в сряда, а при последвалия обиск на адреса са намерени и иззети два лаптопа, договор за наем на банков сейф на името му, пълномощно за продажба на апартамент, договор за заем на 60 000 лв., договор за наем и три мобилни телефона – единият взет от една от изнудваните жени.

Още по темата

Мангъров ще остане в ареста 24 часа и предстои да му бъдат повдигнати обвинения.

Задържаният е близък до разстреляния през 2004 г. във Варна Михаил Манолов – Мишо Чешкия. След 1994 г. двамата са пребивавали заедно в Чехия.

Мангъров има 20-годишна присъда за поръчково убийство, извършено в Прага през 1998 г. , която бе отменена заради процесуални нарушения.

През 2004 г. обаче той е осъден на осем години затвор за изнасилване в Пловдив. Освободен е през есента на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Е.браво на Цветанов и компания! Приключиха всички значими за обществото ни дела и вече могат да се поразтоварят с нещо по - леко.Само не разбрах как пропуснаха да мобилизират всички налични работещи камери.за да документират грандиозния си успех ?!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Статията е некоректна откъм инфото...ама нейсе. Присъдата от 20 г. лишаване от свобода беше четена от Окръжен съд гр.Пловдив и по - късно през март 2010 г. отменена от Апелативен съд гр.Пловдив. Мангъров няма задочна присъда от съд в Чехия.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква плазма? Кръвна плазма ли? Извинявайте, но сте медия. Напишете плазмен телевизор, "братлета".
7
0
 
7
 
! Отговори
овратен преди 12 години
ба*ти и държавата скапана....
6
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Тоз можело и Мунйо на го кръстят...
5
5
 
3
 
! Отговори
hahaaaaaaaaaaaaa преди 12 години
pravosadieto na goce!!!
4
0
 
26
 
! Отговори
дедо преди 12 години
съгласен съм.това вече не е правосъдие а някакъв отвратителен зловещ бизнес с правораздаването.на времето комунистите,колкото и перверзно да звучи,корумпираните,поръчкови магистрати и адвокати мошеници вкараха в затворите и белене.сега май е дошло времето за това.
3
2
 
16
 
! Отговори
. преди 12 години
чехите го осъдили на 20 год.защо са го пуснали .а ние като сме некадърни да си направим законодателство,да вземем коя да е страна в света и да препишем нейното.сигурно,навсякъде законите са по-добри за обществото отколкото у нас.а корумпираните съдии,прокурори и адвокати служещи си с измама и подвеждане на правосъдието-отнемане на правата за цял живот.това стана бедствие и подигравка с обществото.когато търсиш кусури винаги ще ги намериш,и тогава и най-стабилните доказателства стават невалидни??
2
2
 
33
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
ТОЗИ ДА ЛЕЖИ 15 РЕДОВНО , А ПОСЛЕ И 50 ЗАДОЧНО ДА ГО СЪДЯТ!!!!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗНАЧИ ТАКА ОСЪДЕН НА 8 А ИЗЛЕЖАЛ 5 ГОДИНИ Е НЯМА ТАКОВА ПРАВОСЪДИЕ КАТО НАШЕТО ПОНЕ ДА ВЗЕМАТ ДА ОСВОБОДЯТ СЛУЖЕБНИТЕ АДВОКАТИ И БЕЗ ТВА НЕ ПРАВЯТ НИЩО ДА НЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ..................