Екшън в Смолян. Опитаха да похитят син на бизнесмен

Тримата похитители с "Пежо" са заградени и заловени
Обновена: 17 юни 2011 19:03 | 17 юни 2011 19:03,
58
Екшън в Смолян. Опитаха да похитят син на бизнесмен
Снимка: архив Булфото

Полицията в Смолян предотврати отвличане на син на бизнесмен в Смолян.

Пред "Фокус" комисар Кирил Хаджихристев обясни, че около 12,00 часа е получен сигнал, че в района на маданското село Средногорци трима са качили насила млад мъж от селото.

На мястото пристигнал бащата на 29-годишния мъж с личния си автомобил, при което един от тримата срязал предната и задната леви гуми на автомобила му с нож и потеглили с колата си в посока гр. Смолян. Бащата веднага сигнализирал за случая в РУП–Мадан.

Веднага са предприети заградителни мерки, като главен път Мадан–Смолян в района на квартал "Устово" веднага е бил отцепен.

В района на бензиностанцията в квартала е спрян автомобилът с похитителите, като и тримата са задържани.

Отвлечения млад мъж обаче го нямало, похитителите му обяснили, че го изхвърлили от колата на 1,5 км след Средногорци.

Нападателите пътували с лек автомобил "Пежо" със софийска регистрация. Задължения към кредитори е основната версия за отвличането.

Тримата похитители – Д. П. (29-годишен) от София, познат на полицията за отправяне на заплахи с оръжие, И.Б. (27-годишен) от Монтана, известен на органите на реда за нанасяне на лека телесна повреда, и А.Г. (23-годишен) от кюстендилско село, са задържани за срок от 24 часа в РУП – Смолян.

При претърсване в автомобила им са намерени и иззети законно притежаван от И. Б. пистолет „Макаров” и списък с имената на длъжници на различни суми (предимно строителни фирми от Смолянска област и страната).

По първоначални данни, тримата са отправили заплахи към мъжа от с. Средногорци, че ако не се издължи, ще запалят колата му, след което са го пуснали. Продължават процесуално-следствените действия по случая под наблюдението на Окръжна прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Материалите ще бъдат предадени на Окръжна прокуратура – Смолян, с искане за постановяване на мярка задържане за 72 часа за тримата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.