БГ фамилия въоръжавала италианската мафия?

В Калабрия са арестувани 4 българи от едно семейство
13 ное 2011 08:00, Елка Василева
96
 БГ фамилия въоръжавала италианската мафия?
Снимка: Архив Reuters

При операция с кодовото име “Враца” италианските власти арестуваха четирима българи и един италианец, а друг българин се издирва за международен трафик на оръжие, пише “24 часа”.

Сред задържаните в калабрийския град Кротоне е цяло българско семейство - Атанас Илиев, съпругата му Васка Илиева, дъщеря му Росица Атанасова и сестра му Донка Илиева. Не се съобщава кой е петият българин, който се издирва в чужбина.

Според италианските медии българите са снабдявали с оръжие 58-годишния калабриец Франческо Лерозе от градчето Мезорака, до Кротоне.

Основната версия на италианските власти е, че оръжието е било предназначено за калабрийската мафия Ндрангета.

Властите са иззели цял арсенал руско производство марка "Зораки", използван обикновено от наемните убийци. 8 от общо 13-те полуавтоматични пистолета, задържани на пристанищата Бриндизи и Бари при контролни проверки, са били придружавани от заглушители. Те са били с калибър между 6,35 и 7,65.

Разследването на италианските власти е стартирало след проверка на българите, слезли от фериботи на пристанищата Бари и Бриндизи. Така станало ясно, че оръжието и в двата случая било предназначено за Франческо Лерозе.

При първата операция на властите в Бриндизи са били задържани 5 пистолета, 6 пълнителя, 90 муниции и 2 заглушителя. Именно присъствието на заглушители в пратката събудило най-много тревога у полицията, тъй като в повечето подобни случаи става дума за оръжие за организираната престъпност.

При втора контролна проверка на ферибот в Бари пък били задържани 7 пистолета с пълнители, 6 заглушителя и 100 патрона. И в двата случая оръжието било скрито в колите, с които са пътували българите. След подслушване на телефонните им разговори полицията достигнала до следите, водещи към Калабрия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много са работливи нашенците зад граница.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой да ми каже,на коя тараба на Женския пазар, продават това оръжие!Да си купя и аз!
33
10
 
23
 
! Отговори
БАШ-ЦИГАНИН преди 12 години
Българина е честен Не, корумпиран.... ( ако няма висок пост)Работлив.... ( на масата с музика)Не гледа в паницата на комшията.... ( а на всички комшии)Винаги помага на приятели изпаднали в беда... ( ако има изгода) Никога не краде... (той взима на заем)Има голяма история за миналото ( и сам си я пише )
32
6
 
13
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Зораки не Зораки, щом е за нещо лошо, трябва да е руски. Те, руснаците, все лоши работи правят.
31
0
 
2
 
! Отговори
от 16 до 26 преди 12 години
Никой не съм искал да обидя,но аз пък познавам 3 жени с това име и трите са етнически българки...права си ,че не мога да съдя и пак ще подчертая ,че никой не искам да обидя,но името е често срещано в *** родове,навярно знаеш техния празник кога е и защо толкова често се среща....все пак се извинявам на всички който съм засегнал по някакъв начин,не това е целта ми,просто за себе си така го асоциирах,пък може и да греша...
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Журналиститеееееее. "Зораки" не е "руски", а турска марка пистолети. И са само газови. Няма бойни модели. Може да си ходиш с тях и в БГ и в Италия свободно. Бедпокойство будят само заглушителите. Защо ти е заглушител при самоотбрана. Пистолета "Зораки" се произвежда от турската фирмата Atak Arms. Той не се явява копие на боен пистолет, а е самостоятелна* разработка .
29
4
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
DO M A I K A T A N A 16AKO NE E CIGANKANEKA MU E WATRE NA SINA I...
28
0
 
8
 
! Отговори
до Ястреб преди 12 години
Никой не е казал,че няма българи престъпници хванати по целия свят в какви ли не престъпления и престъпни схеми,имаме съвсем пресен бразилски случай,но техните са поне престъпления и си ги лежат заслужено,за разлика от много "българи" (по документи)дето снабдяват италианците с газови пушкала и са набутали цялата си рода до 9-то коляно в тази *** история...можеш да се пенявчиш колкото си искаш,но това е истината...
27
9
 
6
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 24 - :-) За мене е време за да си кажа лека нощ. А на вас ви пожелавам приятен ден! Със здраве!
26
0
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 12 години
до 16Брей ,много голям разбирач се извъди ??!??!!!Чиста българка съм и то от стар род. Сестра на дядо ми се казва Васка . Баба ми колкото и смешно да е се казва Паунка. И от къде на къде това да са *** имена?????! Може би през 20 век не са звучали така смешно ,но хората са си кръщавали децата така. Пощаджийката в квалтала се казва Телефонка. Имам позната на име Милева...Не може да съдиш така хората по имената им!
25
1
 
3
 
! Отговори
ПАНЦАНО преди 12 години
И ние намазахме от Арсенал-Казанлък.Панцано,мафиоооозоо - ун персона молто периколоооозоо.
24
1
 
33
 
! Отговори
До 17 преди 12 години
Мнооооооооооооооооооооооооооого българи *** имаме,истина е!Но когато са ***,нека пак да се знае истината!*** се пишат само за помощи като вземат!Пък и не е обидно да си ***,зависи какъв човек си!Аз не се обиждам,че съм българка!Родена съм БЪЛГАРКА,и БЪЛГАРКА ще умра!Това,че има ***,*** българки,не ме принизява до тяхното ниво!Приятен ден!
23
4
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
QSTREBPROPUSNA KOMUNISTI...BINGO!!!...
22
0
 
17
 
! Отговори
Хахахаха преди 12 години
...Щели да снабдяват италианците с оръжие...какво оръжие е това бреее...това е точно толкова оръжие,колкото да вземат по 20 годинки и да славят и без това прославената ни държава,иначе е серия газови и въздушни турски пистолети....*** история на 1000%,но...избутва БГ с още едно местенце напред в черния списък....пълни прошляци...
21
3
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
WASKA E MAIKAMI I AKO PRODALJAVA6 DA TVARDI6,4E NE E BALGARKA,A CIGANKA,5TE TI NAPI6A NE6TO ZA TVOQTA.
20
6
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Ястреб, ти ме уби бе, брато.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-вероятно са си чисти българи. Пише им имената. Дори и с български имена, когато са *** им пише само инициалите.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
закъсали са го Италианците за да си купуват турски газови пистолети Зораки
17
11
 
18
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 9 - Прав си! И аз съм на същото мнение - тия са или дегизирани ***, или турци, или македонци, или марсианци с българско гражданство. Но в никакъв случай не може да са етнически българи! Че де се е чуло и видяло, българин да е извършвал нещо нелегално или неморално!
16
6
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Можеш да се обзаложиш,българка с име Василка ,може и да се среща тук там,но ВАСКА няма....Васка си е типично ***....което пък от своя страна,няма никакво значение,в документите им е отбелязано българин и с това се приключва...жалко,че бизнеса ми е в Италия и заради такива като тия,честичко ми се случва да ме спират и държат по 1 час за обстойна проверка,не вярвам да съм само аз...наистина жалко...