Нов свидетел проговори за убийството на Яна

Таксиджия видял Пламен Трифонов близо до местопрестълението
29 ное 2011 18:42,
56
Нов свидетел проговори за убийството на Яна
Убитата Яна Кръстева Снимка: Facebook

Четири месеца след убийството на 28-годишната Яна Кръстева по случая се появи нов свидетел. Таксиметровият шофьор Георги Петров днес даде показания пред съда. Той решил, че след освобождаването на заподозрения Пламен Трифонов трябва да разкаже, че го е видял във фаталната нощ близо до местопрестъплението, предаде bTV.

Петров твърди, че е видял Трифонов в 5 часа сутринта до Борисовата градина. Пред журналисти таксиджията обясни, че досега не е отишъл в полицията от страх. Новият свидетел отказа да даде показания за таксито, което шофира, нито друга информация, по която да бъдат сверени показанията му.

Още по темата

Николай Русинов - Чеци, който по време на четиримесечното разследване остана само свидетел, отново бе извикан на разпит във връзка с престъплението. Още при първия разпит той призна, че е правил секс с момичето в нощта на убиййството. Досега събраните доказателства все още го оставят като втори заподозрян. 

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено. Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Миналата седмица Софийският апелативен съд го пусна от ареста, тъй като съдиите прецениха, че към момента липсва обосновано предположение, че Трифонов е убиецът на Яна.

Според показанията на Николай Русинов, който се укриваше известно време, преди да се предаде на разследващите органи, той е бил с Яна до 6.00 часа сутринта в парка, а след като си тръгнал, тя все още е била жива. Версията му обаче противоречи на резултатите от съдебно-медицинска експертиза, която сочи, че смъртта на Яна е настъпила в периода между 0.00 часа и 4.00 часа сутринта.

По разследването са разпитани над 30 свидетели и са назначени над десет експертизи. Сред тях е и психиатричната експертиза на Русинов.  Резултатите от нея обаче все още не са готови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: убийствоЯна Кръстева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
35
 
! Отговори
Мариана преди 12 години
То се вижда ,че прикриват истинският убиец и това е РУСИНОВ.Кой с каква цел не знам, сигурно плаща доста да си затворят устите някои хора.А пък и този "свидетел"много интересно защо мълча досега ако наистина го е познавал.Дано го осъдят за лъжесвиделство.
34
0
 
38
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Според всички освен родната Милиция тази *** е убиеца..."Не я познавам...не си спомням...правихме секс...не си спомням...тя ми се нахвърли...не си спомням...взех няколко хапа...не си спомням...бях пиян...не си спомням...оставих я жива...не си спомням..."
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кошаревски.Копал си Кошаревеца бунар бил на 3-тия метър вече а през това време нещо станало в другото село,обаче и тоя в бунара е видял и чул.Та те това е КОШАРЕВСКИ СВИДЕТЕЛ.
32
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До това води безразборния секс!
31
6
 
21
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
Спорно ми се струва - в 5ч. сутринта човек не може да е много свеж и съсредоточен, а и колко добра е била светлината? Пък и да видиш непознат човек един път и да си сигурен след това, че точно него си видял... особено като му гледаш снимката 4 месеца по вестниците... Надявам се да не осъдят човека въз основа само на тези свидетелски показания!
30
1
 
39
 
! Отговори
един преди 12 години
От опит знам че когато мъжа е пиян ,да не говорим за 2 л алкохол ,прави брутален и продължителен секс,а за да стигне до изпразване му трябват поне 2 часа яко люшкане ,затова си мисля че именно този Русинов е убиеца ,дори и от непредпазливост ,а може и от комплекса че трудно се е изпразнил .Всички следи водят към него на 99%,а ако се подредят хронологически подкрепени с експертизи и мнения на специалисти и психолози стават 100%,ноооо май тука яко се е платило *** и всичко ще се покрие
29
0
 
25
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Нов свидетел, аз мисля че е подкупен свидетел, явно тоя Русенов е голям мафиот, той е убиеца и се чудя на нашите следователи и съдии какво още им трябва да се обедят че той е убиеца. Май просто търсят друг за да поеме вината, както стана с Лазар Колев. Точно така постъпиха с Лазар, направиха всичко възможно и го осъдиха без да е виновен. Ето ТАКОВА ПРАВОСЪДИЕ ИМАМЕ и не се очудвам, ако се намери друг убиец.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше едни свидетели дето им викаха КУШАРЕВСКИ.
27
0
 
8
 
! Отговори
оня преди 12 години
добре бе майка му стара, толкова ли е трудно да се установи дали смърта е настъпила по непредпазливост или не? елементарно уотсън - търси се материал под ноктите и заподозрените се оглеждат за белези от буистващата жертва. ако просто така са я намерили задушена е много вероятно да е било неумишлено. също така, ако действително са били толкова пияни и дрогирани не виждам какъв секс биха могли да правят
26
2
 
7
 
! Отговори
мнение преди 12 години
до 26 .....сигурно съм задръстен,но толкова ли са деградирали в ''голямото село''.
25
0
 
25
 
! Отговори
? преди 12 години
Един от малкото му спомени е, че целувал Яна по врата. На зазоряване си тръгнал без да я буди от срам, че не я познава.Това разказва самият Русинов няколко часа преди да се върне в България и да бъде заловен пред Мартин Карбовски. Чеци решил да направи изявление пред медиите, защото се страхувал, че ще бъде натопен."Всичко е много замъглено. Не може да съм я убил.Аз няма да продължавам да ходя една седмица на работа след това и да се виждам с приятели и всичко да си е ОК, ако я бях убил",казва Русинов. Той разказва, че бил на гости при приятели и на връщане от тях си купил вестник и там видял снимката на Яна. "И тогава последният флешбек е как я целувам по врата в "Маймунарника". И оттук нататък аз се уплаших, викам си - купил съм презервативи, има и ***, има и косми, имат и информацията за оня, където му ударих два-три шамара преди време. Тогава ми взеха отпечатъци, снимаха ми снимката,викам си: тези ще ме обвинят мен. Шат, събрах си багажа и изчезнах", обяснява Чеци.Спомените му за вечерта са мъгляви. "Бяхме толкова мъртви в "Маймунарника", аз се бях и надрусал. Не знам тя колко промила е имала - 2-3, но аз много повече. Въобще не си спомням как излизам от там, но съм бил там, не съм бил на никакъв концерт... Мой близък само ми спомена в следващи вечери,партито беше в петък, както и концертът, значи ние се виждаме в понеделник, защото те пиха 4-5 дни, аз същои се виждаме ... и викат: "Какво стана онази вечер, нали се целувахте, танци-манци?"... Аз съм отворен човек и с девойки, жени, приятелки винаги съм бил галантен и тем подобни. Нямало е насилие." По-натам в разговора мъжът уточнява, че е изял 2 екстазита, пушил е джойнт и е изпил 2 л. алкохол.
24
4
 
14
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
ЦЕЦО, ЦЕЦО, ОТВЪРЖИ СИ ОТ МОЗУКЪТ КОНЕЦО И НЕ НИ ПРОБУТВАЙ СМЕХОТВОРНИ СХЕМИ, ПО-*** ОТ ТЕБЕ ДОРИ !!!
23
0
 
35
 
! Отговори
ДО 23 преди 12 години
И НЕ САМО ТОВА ,АМИ ТОЙ НЕ САМО ЧЕ СЕ СКРИ В ЧУЖБИНА ,ОТКАЗА ДЕТЕКТОР ,ОТКАЗА ДА ДАДЕ И *** ЗА ЕКСПЕРТИЗА
22
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудя се как има хора, които подкрепят русинов, то не беше криене в чужбина, не бяха лъжи, и накрая го пуснаха. Чудя се какви са тези връзки, ахмед доган да беше, нямаше така да се измъкне.
21
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СПЕЦИАЛНО ТОЯ СЛУЧАЙ Е ТОЛКОВА ПРОЗРАЧЕН И ЛЕСЕН ,ТАНЦУВАЛ ,ПИЛ С НЕЯ ,ДРОГИРАЛ СЕ ,ПРАВИЛ СЕКС С НЕЯ ,ЗАСПАЛ ДО НЕЯ ,БИЛ ДО НЕЯ ДО 6 СУТРИНТА ,СЛЕДИ ОТ НЕГО ПО ТЕЛЕФОНА НА ЯНА , ПРИЗНАЛ Ч Е Е БИЛ С НЕЯ ..............ЗА КВО ГОВОРИМ ,КАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ОЩЕ ИМ ТРЯБВА НА ТЕЯ ,НАПРАВО НИ ПРАВЯТ НА БАЛЪЦИ .ТОВА СЪС СПЕРМАТА ОТ ПОВЯЕЧЕ ЛИЦА Е ЗАБЛУДА ,ЗА ДА СЕ ОНЕВИНИ РУСИНОВ ,ЕДВА ЛИ ЕН СЕ ТЪРСИ НЯКОЙ ВТРОРИ ,ТРЕТИ И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА НЯМА ДА ИМА ОСЪДЕН
20
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
значи, Русинов е бил с нея до 6 сутринта, смъртта е настъпила между 00 и 04. часа, и с какво бакшиша хвърля нова светлина на разследването като го е видял в 05часа. Нещо ми намирисва на Пазарджишкият случай, някой със здрави връзки си копува свидетели.
19
0
 
25
 
! Отговори
. преди 12 години
Някой е шарил парета за да не се души около него , аз се сещам за един , дето прави секс с непознати в градинките и в 5 сутринта си тръгва , все едно става от маса , а вие !? Ако имате все пак резерви ... имам 2 ключови думи за вас ...българско правосъдие и бакшиш. Приятно размишляване.
18
0
 
11
 
! Отговори
az преди 12 години
тоз пък сега се сетил ... п.с. аз на бакшиши НЕ ВЯРВАМ !
17
1
 
1
 
! Отговори
узи666 преди 12 години
какво наруших правилата...? моля за отговор...
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страх го било до сега да говори.От кого от оная бабичка мноооого страшната ли?