Депутатите се заемат със случая "Мирослава"

Народни представители искат проверка на самоубийството на Чочо
Обновена: 19 яну 2012 14:00 | 19 яну 2012 14:00,
68
Депутатите се заемат със случая "Мирослава"
Убитата Мирослава Снимка: Facebook

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще изслуша през идната седмица главния секретар на МВР Калин Георгиев и директорите на ГДБОП Станимир Флоров и на пернишката полиция комисар Валентин Димитров. Това съобщи председателят на комисията Анастас Анастасов.

Изслушването е по искане на осем народни представители за проверка по случая със самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо, разследван във връзка с убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник.

Повод за изказването на Анастасов, направено от парламентарната трибуна, стана изявление на лидера на ДСБ Иван Костов. Според Костов до този момент ръководството на вътрешната комисия не е направило необходимото да бъде проверен този случай.

"Ако сега си затворим очите пред немарливо и незаконно поведение на служителите на МВР, утре ще го направят отново", категоричен беше Костов.

Той предложи, ако на цялата комисия не й се занимава с този случай, да се създаде подкомисия, която да работи по него и да излезе с позиция. 

Междувременно стана ясно, че заподозреният като пряк извършител на убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, е призован на открито съдебно заседание, което ще се състои в 10.30 часа в петък в Пернишкия окръжен съд.

Любенов е призован във връзка с постъпило искане от столичната клиника "Св. Наум" за продължаване на времето за изследване.

Още по темата

Заподозреният е постъпил в психиатричната клиника по постановление на Пернишкия окръжен съд за принудително настаняване заради съмнение за шизофрения. Срещу него е повдигнато обвинение за изработване на фалшиви пари. 

При специализирана полицейска операция "Автокрадци" през март 2011 година в апартамент, обитаван от Марио Любенов в пернишкия квартал "Изток", е открита лаборатория за фалшиви пари.

В Пернишкия окръжен съд все още няма постъпило искане, свързано с разследването на убийството на Мирослава, уточни председателят на съда Елена Николова.

Мирослава Николова изчезна на 7 ноември 2011 г. и бе намерена мъртва на 12 януари.Тялото на момичето все още не е предадено на близките й за погребение, тъй като в момента се извършва втора експертиза на трупа.

Най-вероятно погребението на момичето ще бъде в края на седмицата в Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
грешка до 56 преди 12 години
За изсрелите от съседката която ги е чула.
58
0
 
1
 
! Отговори
ДО 57 преди 12 години
За ТРИТЕ изтрела каза жената от съседния апартамент.И КО ТИ НЕ СИ ЧУЛ много зрители са го чули.
57
0
 
0
 
! Отговори
Невярващ преди 12 години
Кой знае кой е замесен и тия се чудят как да го покрият.Много ми заприличва на случая със сестрите Белнелски.Но тези са майстори ще намерят някой подходящ за виновен и той няма да може да се защити и тъка,позната ситуация.Само че хората вече не вярват в измишлиотините им.
56
0
 
8
 
! Отговори
пак от 64 преди 12 години
А три изстрела са чули хората от съседните апартаменти на този, в който се е "самоубило" момчето.
55
0
 
7
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Ами не вярвам на официални становища и "факти", а МИСЛЯ и си правя сам изводите. За счупените пръсти конкретно казаха роднините на "самоубилия" се, които са го установили когато са им предали тялото за погребение.
54
0
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
Не съм криминалист, не съм и психолог, но работата миреше само заради това,че хем е отвлечена за откуп, хем е убита брутално!!! Колкото и *** да се опитват да изкарат похитителите, не вярвам,че ще искаш откуп и ще пребиеш до смърт похитения...Според мен тук се крие разковничето,а като добавим и версията на сестрата за разговра и с Мирослава и изказването на ББ,че видиш ли той е знаел,че не е жива.Май версията за откуп е само за пред нас,май наистина детео е знаело нещо,за което платило!
53
0
 
4
 
! Отговори
Милиционер преди 12 години
Полицията се оплете като пате в кълчища в нелепите си опити да се оправдае във връзка със скандалния случай с убийството на Мирослава Николова и абсурдното самоубийство на един от извършителите. Усилията да бъде представен тази фрапантна милиционерска тъпанарщина като успех; да се замаже покрай това и пробойната в ореола на Бойко Борисов, предизвикани от нехайния, но чудовишно бездушен лаф с телешките пържолки; да се обяснят някак си невероятните липси на компетентност от страна на храбрите ни борци с организираната престъпност, допуснали арестант да се самоубие пред очите им с взето незнайно откъде оръжие всички тези усилия просто хвърлят МВР в тъча и много убедително доказват, че нас ни управляват ***. Едно уточнение според мен *** не е *** и да бъдеш *** не е психично заболяване. То е просто оскъдност, лишеност от човешкото.
52
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хм..те на нас ни таковаха майката..а сега нейната ли е на ред
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен има толкова много версии,което ми намирисва на наакано бебе,в случая полицията.Лошото е че явно е намесено и някой полицай,за това има толкова много приказки,самоубийство и мнооого глупости!
50
0
 
6
 
! Отговори
Мила преди 12 години
Интересно в състояние на стрес как детето пише правилно и спазва граматиката със знаци? Пише спокойно писма? Защо точно тази вечер никой не взема Мира и кой е знаел, че никой няма да я прибере и сама ще си ходи? Кой е знаел? Това са по- важни нещта, защото показват кой го е планирал Какво толкова ще знае едно дете и особено да направи, че толкова жестоко да загине?Какво толкова и кой ще спечели от тази жестокост? И може би точно gsm ще помогне да се видят часове, контакти и къде е било детето.
49
4
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
И на всичките ли им вярваш или вярваш избирателно?
48
1
 
11
 
! Отговори
49 до 56 преди 12 години
Интересуваме се за новините от повече от един източник.
47
8
 
11
 
! Отговори
до 47 и 49 преди 12 години
Интересно как разбрахте , че е бил със счупени пръсти.........или че е имало три изстрела......
46
5
 
20
 
! Отговори
Цялата преди 12 години
работа около това убийство ми намирисва на желание някой да се отърве от девойчето и решиха да измислят рекет и подкуп. Тя е била буквално смляна от бой. Не съм много сигурен и,че семейството казва истината, особено сестрата.Малката е тръгнала с човек, на когото е имала доверие или е била в близки отношения,но нещата са се объркали.Все пак, това раздуване и разлайване на кучетата е прекалено и от медиите и от опозицията, която взе да се хваща за каквото и попадне,само и само да крещи срещу ГЕРБ.
45
2
 
22
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
37-МИ,ПОСЛЕДНО... ОТ КЪДЕ Е ИЗВАДИЛ ПИСТОЛЕТА...1. ОТ ДРЕШНИКА В КОРИДОРА...2. ОТ БАНЯТА...3. ОТ СЕЙФ В ХОЛА...ЗНАЧИ ВАДИ ГО ОТ СЕЙФА В ХОЛА, И ЩОТО СИ ОБИЧА КИЛИМА - ОТИВА И СЕ ГРЪМВА ТРИ ПЪТИ В БАНЯТА...БРЕ КАКЪВ ЧИСТОФАЙНИК... И ПРИНЦИПЕН... - "...***, НО ОСТАВИ КИЛИМА ЧИСТ..."!!!
44
18
 
6
 
! Отговори
вчера преди 12 години
убиха едно *** под моста на 16г.дали парламента ще се занимае и с този случай. Подобни изкопаеми като Костов,Сидеров и алчните медии раздухаха въпроса и се наслаждават едни на парите,другите на възможността да вдигнат малко врява около ГЕРБ.Много му пука но Костов за когото и да било.
43
0
 
8
 
! Отговори
amfetamini преди 12 години
W podkrepa na tezata na Григор Лилов eto kakwo namerih w Internet. Informazia za operazia na Europol w wr6zka s amfetamini w BG. Datata na informaziata e January 16, 2012.press.mvr.bg/en/News/news120116_01.htm
42
2
 
35
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Ти си прав, но в случая далеч не само белезниците са причината за съмнение. Става дума за човек, който освен с белезници, има и счупени пръсти, с които успява да извади пистолет от сейф в присъствието на двама полицаи и да се самоубие с три изстрела. Освен ако полицаите не са глухонеми слепи квадриплексици със синдром на даун, няма как да го оставят без надзор така че да успее да направи това, което се твърди че е направил. Да не говорим и че е произвел 3 изстрела.
41
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам Костов да стане следовател. И да разследва случая. Така и така след година вече няма да е депутат... Без него в парламента ще трябва да сложат едно кречетало.
40
3
 
30
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
37-ми,- И ПРАВИ ТОВА СЪС СЧУПЕНИ ПРЪСТИ... И СТРЕЛЯ ТРИ ПЪТИ...???- "БОЖЕ..., КАКВО ЖЕСТОКО САМОУБИЙСТВО..."