Антимафия повдигна обвинения на задържаните при "Скрап"

Те ще отговарят за участие в престъпна група за данъчни измами
Обновена: 15 фев 2012 14:27 | 15 фев 2012 14:27,
29
Антимафия повдигна обвинения на задържаните при "Скрап"
Снимка: МВР

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на задържаните при акция "Скрап".

Сутринта при спецоперация на ГДБОП, ДАНС и НАП, под ръководството на двама прокурори от "Антимафия", баретите задържаха петима души за пране на пари и укриване на данъци в особено големи размери.

Само за една година щетите, нанесени от бандата на държавния бюджет, възлизат на около 30 млн. лева.

Още по темата

На задържаните Бойко Бъзовски, Емил Бъзовски, Емил Димитров, Явор Кръстев и Йоана Димитрова са повдигнати обвинения в участие в организиране престъпна група, създадена, за да извършва престъпления срещу данъчната система.

Като ръководител на престъпната група е посочен Бойко Бъзовски. И петимата са задържани за 72 часа.

По данни на разследващите престъпната група е използвала чуждестранни фирми, част от които регистрирани в офшорни зони в САЩ и Великобритания, от които фиктивно са били изкупувани големи количества черни и цветни метали.

Целта е била с фактурите от недействителните сделки да се осчетоводяват купените без документи от физически лица големи количества скрап и така да се избегне плащането на 10% дължим данък.

В хода на операцията са претърсени 19 жилища и офиси в София и страната. Конфискувани са суми в лева и валута на обща стойност над 150 000 лева, златни монети и бижута, компютри и счетоводни документи.

Иззети са и тефтери с водено в тях "черно счетоводство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: антимафияакция Скрап
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Бб преди 2 месеца
ЗА МЕН ЛИ ПИШЕТЕ?
27
0
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Да ме хванете за долуподписания
26
12
 
34
 
! Отговори
rtе преди 12 години
И какво сега?Бучите, спорите,обвинявате се,а накрая какво се оказа пак любимите ни политици замесени в схемата с източване на държавата.
25
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ne razbraxte li vs ,4e vsi4ko e pokazno za vseki otrasal v biznesa pravqt akcii za da nalojat svoq li4en kontrol varxu vsi4ko iskat vsi4ko da pritejavat i da nakisvat xorata s malkite firmi4ki, da gi izkravat vinovni 4rez presata za da osstanat golemite firmi koito rabotqt i pla6tat na golemite xora
24
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1:БСП ли?Та Бойко Бъзовски е бил деятел на НДСВ,по времето на Царя и неговия гл.секретар!
23
11
 
33
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Ами, като "изкупиха" де що имаше "стари" кабели, бронзови пометници и т.н. "бизнеса" си продълва по инерция...и без *** !!!
22
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един от задържаните при акция "Скрап" - син на прокурор и съдийка660115.02.2012 | 17:50ПрепоръчайБратът на задържания Явор Кръстев - Камен Кръстев, пък е съдия по вписванията в Радомирския районен съд, където е назначен по заместване
21
13
 
33
 
! Отговори
оле майко преди 12 години
олеле майко в каква грешка си...не разбра ли че всички са едни и същи,какъв герб какви комунисти бе...народа умира от глад,принуден да бачка за 500лв,той тръгнал да обеснява за политика..Политиката за последните 20 години ни доведе до тук..Защо когато Боко беше главен секретар му беше лошо че не може да каже една дума на никой от големите подземни босове тогава,я помисли и пак пиши кой тръгнал да ни оправя,оправия няма брат,всеки се спасява самосиндикално...Колко сте глупави с тея комунисти..
20
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 години в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ гласуваха с чужди картиСЕГА ВЕЧЕ НЕ ГЛАСУВАТ С ЧУЖДИ КАРТИКОГАТО ИСКАШ ДА РАБОТИШ -СТАВА ,КОГАТО ИСКАШ ДА ВЕЕ ОТ ВСЯКЪДЕ И ДА ТИ Е ГОТ В БЕЗПОРЯДЪКА си крадеш на воля!НЯМА РЕД НЯМА ОПАСТНОСТ ОТ ПРИСЪДИ!20 г АНАРХИЯ В БГДАНО СЛОЖАТ РЕД В ТАЗИ *** В КОЯТО СИ ПЛУВАМЕ В ***
19
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sega postoqnno ima akcii, hvashtat zatvarqt i sudqt prestupnici! Bravo!!!
18
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми Цветанов да ги даде на неговите си съдии, дето се хвали че си говори всеки ден с тях, да видим ще ги окошарят ли тея, или по традиция след някой ден ще ги пуснат
17
15
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 години язовири давят селата -сега се взеха мерки20г ядем рога и копита-сега се взеха мерки20 г КАТ се шмули в храсталака за двайсетачка-сега се поставят камери20г съдии съдят срещу пачки СЕГА КАЗВАТ ЦАРЯ Е ГОЛ И СВЕЩЕННАТА КРАВА май не е независима20г чуждоезични с автобуси избираха управа сега СЕКНАХА екскурзии ОПИЩЯХА ОРТАЛЪКА "КУПУВАТ "гласове преди не се купуваха просто ромите *** за БСП и от юг прелитаха ята от безгрижни туристиНЕЩО ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРАВИНА НЯКОИ НЕ ИМ ИЗНАСЯ
16
10
 
42
 
! Отговори
г преди 12 години
ДАНО всички комунисти облечени във визия на демократи и водещи идеологическа борба срещу капитализма, генерирайки престъпност, корупция и липса на справедливо правораздаване да бъдат хванати, усмирени и осъдени и да платят за гадните си деяния.
15
12
 
36
 
! Отговори
iliq преди 12 години
Aide mangala Ivan Kostov da po4va da iska ostavki vuv GDBOP.Toi e zakrilnikut na BG.mafiqta.
14
13
 
40
 
! Отговори
123 преди 12 години
Този Бойко Бъзовски,баш тартора,бил от НДСВ ,май ? От така нареченото Ново време ,май ?
13
9
 
32
 
! Отговори
крас преди 12 години
явно имаш преки контакти и наблюдения - ти колко взе ??? кажи и ние да се наредим
12
10
 
36
 
! Отговори
сом преди 12 години
има бая такива що ли никой не ги зака4А
11
14
 
40
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
И какъв ти е проблема някой държавен служител с по принцип по-ниска заплата от тези в корпоративния сектор, да получи бонус 200 или 400лв?Има държавни служители, които си скъсват з...те от работа, но ти няма от къде да знаеш, а само бълваш помия.
10
10
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо по времето на тримата от запаса не се проведе нито една акция , нито при Румбата Фонтана , нито при Мимо - "пиуе сас зеуе" ??? не арестуваха нито един бандит и не показаха поне , че имат желание за това ??? Явно са били ятаци ???
9
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само замазване на очите. Ама и това е добре. Сега ще приберът дребната риба и следващия доклат като е пак негативен - няма на къде да се мърда. Щът не щът вкарват мутрите и мафиотите в затвора с които цоцат от една цица. Или ги вкрват или влизат. Няма да има мърдане. Скоро ще да е. Най много година - две. Ако не стане световна война разбирасе.