Разследват полицай за побой над ученик в Пазарджик

Криминалистът твърдял, че момчето заплашвало жена му
1 апр 2012 09:19,
87
Разследват полицай за побой над ученик в Пазарджик
Снимка: Impact Press Group

Полицай от Пазарджик е разследван от прокуратурата заради жалба, че е пребил 17-годишен ученик.

Срещу криминалиста Виктор Костадинов има и образувано дисциплинарно производство, потвърждава пред в. „Монитор“ говорителят на полицията в града Мирослав Стоянов.

Проверката трябва да докаже какво точно е направил служителят на реда и дали е превишил правата си, посягайки на непълнолетния младеж.

Всичко започнало една вечер, когато пострадалият Михаил Цонев отишъл да вземе приятелката си Мая от нейното училище в центъра на града. Тя била с дъщерята на полицая - Христина, която, разделяйки се с тийнейджърите, показала среден пръст на Михаил, твърди самият той.

Обиденият Михаил обаче решил да разбере защо момичето е реагирало така към него и й позвънил по телефона. Слушалката вдигнала майката на Христина.

„Телефонът се подслушва. Не ни безпокой, защото знаеш ли кои сме?”, заявила жената.

Младежът затворил, но ядосаната майка му звъняла три пъти. Най-накрая на мобилния се чул гласът на униформения Костадинов, който попитал тийнейджъра къде се намира.

След като се уговорили, полицаят пристигнал с две патрулки и шестима негови колеги, с които прибрали Михаил и приятелите му в районното.

Ще ми се молиш на колене!, крещял полицаят и удрял шамари на младежа, после го ритал с коляно в корема и слабините, което е доказано и в медицинското свидетелство, издадено от съдебния лекар д-р Борис Пеев.

Родителите на пострадалото момче Нина и Стефан Цоневи са категорични, че ще стигнат и до Европейския съд за правата на човека, но ще търсят отговорност от самозабравилия се полицейски служител.

„Ако не беше министър Цветан Цветанов, с когото лично се срещнах, да ускори проверката, още материалите щяха да си седят на нечие бюро“, възмутена е майката.

След като пазарджишките прокурори си дали отвод заради съвместната работа с Костадинов, разследването се поело от прокуратурата във Велинград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми да подаде жалба в полицията, както нас задължават.Лесно е за нас да си изкарване нервите натрупани. После кой ти слага......,?!?!Същите тези
63
0
 
3
 
! Отговори
Пз преди 12 години
Плювате полицията,но се чудя-защо за 10 места там кандидатстват стотици?!Колко от вас,които плюете тук-ще го кажат в очите на някой полицай,клавиатурни рамбовци?
62
0
 
3
 
! Отговори
пз преди 12 години
то в тая държава не остана гаменче дет да не е бито ,като посегне някой на вашето дете никой полицай немаа си подмръдне пръста.
61
1
 
2
 
! Отговори
враца преди 12 години
Абе еееей,къв е тоо пустиняк,та ше бие налево и надесно,остави тва,ами и с две коли екип ше прибира от улицата момчето..... !!! Що не дойде да се пробва из дивио северозапад да се прай на мутра ??? Ше му допадне ответната реакция !!!
60
0
 
2
 
! Отговори
s преди 12 години
Аз да хвана да завъртя щерка му пък тогава да има за какво да има да ми се репчи тъпия милиционер
59
1
 
4
 
! Отговори
кварталния преди 12 години
то си има насилието в ежедневието на работата на служителите на милилицията,само че хората си мълчаха от страх но сега вече се събудиха и разбраха че БГ е парламентарна държава а не милиционерска
58
1
 
5
 
! Отговори
\\\\\\\\\ преди 12 години
Прекалено честа стана "саморазправата" на полиция с цивилни , още по.лошо с малолетни , както е в случая.Цветанов, обуздай ТИТАНИТЕ си !
57
1
 
5
 
! Отговори
:D преди 12 години
Мяу Мяу, на 17-ката: утре в другиден като ти го КУРдиса некой без ти да искаш ще се жалваш в РПУ-то. Аре бегай в диското да кършиш снага на чалгийката и да подухваш у кенефо ;)Много е фешън напоследък!
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато едно общество не обича представителите на държавните органи , това е достатъчно сериозен сигнал за всички управляващи , че проблемите са големи , че самите те управляват неправилно и пропастта ме жду техните интереси и тези на гражданите е огромна ! Само , че изглежда на никого не му пука , по-лесно е да се прехвърлят проблемите от болната глава на здравата ! Щом и вчерашни пикли на по 17 правят мъдри умозаключения , значи нещата вместо да се влошават , стават безнадеждни !
55
3
 
12
 
! Отговори
krasos преди 12 години
Ако не ме лъже паметта, това е втори случай в Пазарджик с побой от полицай над дете в последните месеци !!! Предният случай се потули много бързо,дано този не бъде потулен а виновникът да отиде на специлизираният съд за малтретиране на непълнолетен !!! Не може да се правиш на правозащитник,а да не спазваш законите !!! Цецко гледай си *** ,че много вони ...
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея на 6 месеца тряя психо тест да им правят който е негоден да заминава има много желаещи
53
3
 
9
 
! Отговори
За справки и записва преди 12 години
,,РАЗБИВАМЕ КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ ,, За справки и записване - най-близкото управление на МВР...
52
1
 
7
 
! Отговори
Наказват с побой преди 12 години
Наказват с побой полицай, ударил шамар на Михаил Цонев при ареста. Лично Цуци ще го набие за назидание!
51
4
 
4
 
! Отговори
сърцето на народа преди 12 години
Полицията е сърцето на народа - докато бие, значи сме живи!
50
13
 
8
 
! Отговори
До момиче преди 12 години
Ей пикло , не ти подхожда на възрастта , пък още по-малко на пола ти , да ръсиш такива глупости ! Като ти чета разсъжденията , или мама и тате не сате възпитали , както трябва или си поредния чалгоджийски *** , готов за една малка водка с спи с поредния ***!
49
8
 
25
 
! Отговори
И Топалов преди 12 години
най простите хора стават милиционери,и се самозабравят те и техните семейства,
48
3
 
14
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
Брато били сме на запад и за твое сведение, да по- различни са
47
7
 
17
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
POLIZAQ DIREKTNO V ZATVORA,***.
46
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
полицаите били най-простата съслойка ...ами кои да са бе ?кой интилегентен и образован човек ще работи за 500 лева на месец и по цял ден ще се занимава с *** и темподобни *** ?така, че лоша, добра ..полиция е ...без нея зле ...да не мислите, че на запад са по-различни ?
45
9
 
21
 
! Отговори
кунц преди 12 години
*** ченгеджийски семки. мързеливи корумпирани търтеи