Разбиха банда, събирала насилствено лоши кредити

Задържани са 8 души, действали в София, Кюстендил и Добрич
25 апр 2012 12:12, Красимир Ангелов
90
Разбиха банда, събирала насилствено лоши кредити
Част от техниката на разбитата банда. Снимка: МВР

Престъпна група, занимаваща се с насилствено събиране на лоши кредити бе разбита от служители на ГДБОП.

Спецоперацията започнала във вторник на територията на София, Кюстендил и Добрич.

В хода й са задържани тарторът на групата  - С.С. на 29 години от София, заедно с още четирима столичани на възраст между 28 и 41 години.

В Кюстендил антимафиотите заловили и още трима участници в престъпната банда.

Установена е и схемата, по която те са работили. Фирмата била регистрирана на името на лидера с предмет на дейност - събиране на дългове.

Същинската й дейност обаче се състояла в насилствено събиране на лоши вземания. За целта те използвали всички възможни инструменти – от заплаха, изнудване, склоняване към проституция, до обсебване на скъпи автомобили и строителна техника.

Установено е, че групата е действала на територията на София, Кюстендил и Добрич.

При процесуално следствените действия на различни адреси, ползвани от групата в трите града са открити и иззети множество документи и компютърни конфигурации, които имат отношение по дейността на фирмата.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържаните са с мярка за неотклонение до 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
19
 
9
 
! Отговори
инспектор преди 12 години
Така значи, ако този който е взел имущество на лизинг не плаща за него, но не го и връща на собственика, не е лош и не прави нищо лошо, а този дето си го търси е бандит. Ясно. Ако си длъжник и не искаш да върнеш парите пускаш жалба, че те изнудват и готово - осигуряваш си няколко месеца комфорт. Браво.
50
12
 
10
 
! Отговори
приятели преди 12 години
Давам пари на приятел и той ме забравя тогава си подарявам вземанията на такива юнаци за да му напомнят че съществувам!!!
49
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ot kakto GERB SA NA VLAST SE POQVIHA VAPROSNITE FIRMI ,NORMALNO MUTRITE DOKARVAT MUTRI S TQH KAKVO SE 4UDIM .MUTRA E NA 4ELO NA BALGARIQ KAKVO DA KAJA
48
2
 
24
 
! Отговори
66 преди 12 години
Коя фирма е тази???СГ-груп??? Кронос??? КОЯ???
47
7
 
30
 
! Отговори
55 do 58 преди 12 години
Когато теглихме кредити имаше работа и се изкарваха пари, след това се появи кризата и ГЕРБ и всички увиснахме. В 90 % от държавите в Евро съюза ( погледни в нета) държавите замразиха за 1 година кредитите на лица и фирми ,за да няма фалити,а у нас за да ни облекчат вдигнаха лихвите !!! Така ,че не ми говори селски приказки за "кифтета и мезета" Цял свят е на кредит само ние умните Българи да не теглим ! А защо защитаваш бирниците не може една държава да разчита само на данъци,такси и глоби...
46
2
 
18
 
! Отговори
Минимална заплата преди 12 години
В същото време България е страната с най-ниска минимална заплата в ЕС 138 евро съобщи вчера в. Фигаро. Човек с такава заплата трябва да живее 1200 години, за да има годишния доход на големия БГ данъкоплатец.
45
2
 
22
 
! Отговори
вервам у Хитлер преди 12 години
Чи***ите ли ще борите бе? Тая система е перфектна, за всички без длъжници. Що бият хора за по 1-2 хил. лева, а големите риби дето дължат милиони не ги барат... "за кокошка няма прошка" както се пееше в 'ония времена'. Чисто икономическо робство в което сте сами срещу държавата, корпорациите, банките и институциите...
44
7
 
27
 
! Отговори
Иванова преди 12 години
Пишем злобни коментари в нета, а се надяваме да развием доброто в децата си. Псуваме и се мразим, а очакваме да се отнасят с нас добре. Мразим зверски, а се нуждаем от любов. Наричаме се българи юнаци, а накрая се оказва, че сме простаци. Забравили сме да благодарим, обаче очакваме благословия. Молим се за здраве, обаче взимаме здравето на ближния си. Ако Господ беше жив, отново щяхме да го разпнем. И после да го обявим за българин.
43
8
 
2
 
! Отговори
do 57 преди 12 години
kato te zamakne niakoi s mangizi i ne moze6 da si gi vzeme6 po zakonov pat 6toto ve4e niamal ni6to na svoe ime 6te gi tarsi6 tezi mutri da ti pomognat
42
12
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
kato niama zakoni sre6tu dlaznici niakoi triabva da sabira dalzimoto po edin ili drug na4in
41
9
 
30
 
! Отговори
?! преди 12 години
Тези фирми за събиране на дългове се появиха преди три години с появата на сегашните управляващи. Те са адски нагли, заплашващи, дори жестоки. Това води единствено до усещането, че се чувстват незастрашени и всевластни, тъй като са собственост на хора по върховете. Сигурно ще стават още по-нагли. Тези фирми са с узаконени "мутрински похвати" от 90-те години.
40
2
 
8
 
! Отговори
Не давай преди 12 години
Не давай пари на заем и няма да имаш нужда от силово събиране! Българина кара кола силово, краде и изнудва силово, лъже силово и точно като животните е привърженик на силовите неща.
39
4
 
26
 
! Отговори
do държавен рекет2 преди 12 години
..." А пари за дела нямам, а и как да осъдя съдия изпълнител?..." Ами много лесно приятел вечерта пред входа с винкелу. Тези бирници няма да ни оставят на мира докато не започнем да ги чистим като ***. Хем виждат на какво дередже е Българина и пак напъват да му вземат и ризата от гърба.Преди години имаше един много нагъл ЧСИ в Пловдив , но се е мек като гъба , някой така го беше натрошил ,чеседя 2-3 месеца по болници... На гърците им опростиха милиарди,на нас по 5 бона кредити къщи ни взим
38
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BULGARITE SA SVIKNALI DA VZEMAT PARI NAZAEM I DA NE GI VRU6TAT,AZ SUM ZA SILOVOTO SAVIRANE NA DULGOVE I DRYG PUT NIKOI NEMA DA SI POMISLI 4E KATO VZEME PARI NAZAEM 4E NEMA DA GI VURNE . I POSLE REVETE TUKA 6TO IMALO TAKIVA FIRMI .
37
4
 
20
 
! Отговори
Иванова преди 12 години
Тази проява на животински инстинкти не е случайна. Вместо да се развиваме се озлобяваме. Материален живот. Никакви ценности. Лъжем дори най-близките си. Събираме се в глутници само когато искаме да вземем нещо. Когато сме недоволни. Обединява ни само злото. За разлика от животните не можем да имаме доверие на водача ни. Мразим лидерите. И тях ги предаваме дори още преди те да се предадат. Всеки иска да е господар. Никой не може да е подчинен. Разбираме от много неща. Най-вече от чуждото. Раждаме се с висше образование. Специалисти сме по всичко.
36
2
 
13
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
от Безнесмен... Ти явно изобщо не си наясно с това което правят заложните къщи, както повечето хора между другото... Аз не изкупувам злато, а давам заем срещу него и го връщам при изплащане на заема... Повечето ми клиента са едни и същи и се познаваме с години.
35
4
 
23
 
! Отговори
Измамници преди 12 години
Няма друга страна в света, освен Сомалия, в която по толкова нагъл пиратски начин да се рекетират, изнудват, пребиват и убиват хората за задължения към мутри изнудвачи, интернационални и локални мошеници, монополисти и псевдо бизнесмени и банкери! Нищо нормално и човешко не е останало в тази територия, тотално превзета от дявола!
34
4
 
6
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
до БизнесменНе разчитай, че хората вечно ще имат злато и сребро, за да ви го продават на символични цени. Будалите може и да са безброй, но суровините са крайни ;)
33
12
 
5
 
! Отговори
читател преди 12 години
И защо фуражките са спрели дейността на тази тъй нужна институтция?Защото има нередовни длъжници и в МВР? Или пък групата е пипнала техни фора, взели заем, а забравили да го върнат.Ако някой разчита съдебната система да му върне заема - чака го голямо пиене на студена вода.
32
2
 
8
 
! Отговори
JET KREDIT преди 12 години
ot tam sa nai golemite mutri