Разбиха банда, събирала насилствено лоши кредити

Задържани са 8 души, действали в София, Кюстендил и Добрич
25 апр 2012 12:12, Красимир Ангелов
90
Разбиха банда, събирала насилствено лоши кредити
Част от техниката на разбитата банда. Снимка: МВР

Престъпна група, занимаваща се с насилствено събиране на лоши кредити бе разбита от служители на ГДБОП.

Спецоперацията започнала във вторник на територията на София, Кюстендил и Добрич.

В хода й са задържани тарторът на групата  - С.С. на 29 години от София, заедно с още четирима столичани на възраст между 28 и 41 години.

В Кюстендил антимафиотите заловили и още трима участници в престъпната банда.

Установена е и схемата, по която те са работили. Фирмата била регистрирана на името на лидера с предмет на дейност - събиране на дългове.

Същинската й дейност обаче се състояла в насилствено събиране на лоши вземания. За целта те използвали всички възможни инструменти – от заплаха, изнудване, склоняване към проституция, до обсебване на скъпи автомобили и строителна техника.

Установено е, че групата е действала на територията на София, Кюстендил и Добрич.

При процесуално следствените действия на различни адреси, ползвани от групата в трите града са открити и иззети множество документи и компютърни конфигурации, които имат отношение по дейността на фирмата.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържаните са с мярка за неотклонение до 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен до 31 преди 12 години
Не ме интересува какво мислиш за това дали разбирам от банки или не... Повече ме интересува дали някога си теглил кредит или поне дали си кандидатствал някога?
30
2
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Вместо да пишете глупости си отговорете на два въпраса за ЛОБИСТКСТС ПРАВИТЕЛСТВО:1. Защо българия е единствената страна в която не се приема закон за фалиите на частни лица?;2. При цесия за лоши вземания не се ли уведомява длъжника за съгласието му?3. Каква е мръзката на СГ- груп и ***?/ Глобулските събирачи..../всеки нормален човек ще си даде отговор, които никак не е добър за стната България и управниците и...
29
1
 
13
 
! Отговори
държавен рекет2 преди 12 години
Давност няма ли? А той ми вика "И да е изтекла давността аз съм си я подновил, ти *** си плати, че иначе сложно" Платих си аз, но ме е срам, че държавните институции ме третират като *** роб, страх ме е да замина да не ми запорират всичко. А пари за дела нямам, а и как да осъдя съдия изпълнител?
28
1
 
14
 
! Отговори
държавен рекет преди 12 години
Хора, чуйте на мен какво ми се случи. Не си бях в БГ и се прибирам, а тука ме чакат 4 призовки от частен съдия изпълнител, който е решил да ми запорира и разпродаде всичко заради някаква глоба от КАТ от 2001 година за 10 лева. Парадоксът е че аз 2001 година не съм имал книжка, звънях му аз той ми вика" ами грешка е станала, нищо ти си плати 15 лева с лихвите,а аз ще прекратя производството, аз му викам "Пич, аз дори и да съм имал книжка тази глоба нямаше ли да излезе през годините, давност ням..
27
1
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 12 години
Батка, според мен имаш смътна идея как функционират банките, формирана главно от рекламните листовки на същите банки...Моля те, недей така, че объркваш младото поколение...
26
1
 
22
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Ами докато не работи българското законодателство ще ги има и тия фирми... Някои от едрите бизнесмени натеглили кредити за стотици милиони и се чувстват недосегаеми... За справка Николай Банев, Васил Божков и т.н правещи всякакви врътки за да прецакат банките и дребните акционери... После защо били високи лихвите по кредити... Ами високи са защото нашите закони позволяват такива счетоводни врътки, че ти е бедна фантазията - справка Полимери АД, Елма АД, Холдинг пътища АД и други....
25
1
 
15
 
! Отговори
хаос преди 12 години
В обявите за работа и сега има обяви за набиране служители за събиране на вземания.Вече не разбирам, кои са законни фирми и кои - не, и кои е заловила полицията!?
24
3
 
6
 
! Отговори
DUBLIN преди 12 години
Tapi izpalneniq v stil "Made in KORUMPESTAN".Dokoga s tezi indiqnski metodi v tazi tapa darjava Gospodi?
23
3
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
***л съм ги у банките.
22
4
 
1
 
! Отговори
startof kapital преди 12 години
az taka na 19 godini zapo4nax biznesa!!! zalojix si4ko koeto imax (beshe malko prosto osetix che mi e doshal 4asa) teglix kredit i s mnogo ambicii i volq presledvam me4tite si nikoi ne ti dawa kapitali e taka...
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банките не наемат фирми за събиране на кредитите които не се издължават. Тези кредити се отписват от тях, фирмите за събиране ги изплащат към банката на някаква минимална цена - всъщност ги откупуват. Само за информация.
20
2
 
8
 
! Отговори
Бизнесмен преди 12 години
За последните 4 години фалираха над 200 банки в САЩ... А само Леман Брадърс имаше по-голям баланс от стойността на цялата българска икономика... Банките фалират стой та гледай... Иначе в случая с тази фирма за лоши кредити проблема им е ако са преминали границата на закона... В момента в моята заложна къща приемам само злато, сребро и монети. Имам около 3% лоши кредити което е чудесно и за двете страни.
19
9
 
9
 
! Отговори
Бизнесмен преди 12 години
Аз съм собственик на заложна къща и тази история ми е до болка позната... Разликата между заложната къща и банката е, че веща която се залага се купува с около 50% под пазарна цена и това покрива риска от невръщане на кредита и при неплатежоспособност веща се отнема... с други думи риска се разпределя. Банките дават кредити срещу бъдещ труд... Когато една банка продаде свое вземане го продава макс за 20-30% от стойността на главницата. Така, че приказки, че банките винаги печелили са глупости.
18
2
 
12
 
! Отговори
живот на кредит преди 12 години
В гетата получават помощи, тези помощи минават чрез банка в сметка. Има кредитори които дават кредити само на такива които получават помощи, но им вземат картите за получаване на помощите. Тази схема се практикува в цяла България и въпреки че знаят кой отпуща такива кредити, никой не ги закача тези кредитори. Почти във всяка махала има такъв офис и сега били хванали, ама като сте почнали да ги арестувате, давайте наред. Всичко лошо сме копирали от Американците и още какво ли ни чака.
17
6
 
7
 
! Отговори
до 9-тия анонимен преди 12 години
Абе ти да не си некое кредиторче, банкерче, тъпо служителче на мобилен оператор, или просто някой познат ти дължи пърички????? Гледай да не те пипнат андрешковците, че ще те разпънат едно хубаво!
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I GLOBUL I GLOBUL ,PROVERETE SHTOTO I MEN ME ZAPLASHVAHA I TO ZAA 10 LV KOITO SAM SI PLATIL PREDI GODINI AMA NEKOI SE E USPAL. VIJTE GI TEHNITE HUBAVCI KAK ZAPALSHVAT PO TEFONA I TE NARICHAT KAKAV LI .
15
2
 
23
 
! Отговори
123 преди 12 години
и Глобул са в тези бакии правят договори за услуги които после не доставят и пак искаш да им плащаш *** ти и наглеците - и точно с такива фирми работят
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не пишете кои банки са ги наели? В БЛИЦ пишеше, че са Уникредит и ДСК. Май се работи по схема........банката им дава кредит, изкупуват лошите вземания, банките се правят на чисти, а фирмата си прави каквото иска. И понеже фирмата е настъпила нечий интерес ги арестуват. МУТРИСТАН
13
2
 
26
 
! Отговори
М да преди 12 години
Тия са били конкуренти на Имон и затова са гризнали дървото!
12
6
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
Дано някой ден и твоята врата да почукат такива бирници