Гриша Ганчев: Не съм крадец!

Надявам се на справедлив процес, каза бизнесменът
Обновена: 13 май 2012 19:13 | 13 май 2012 19:11,
129
Гриша Ганчев: Не съм крадец!
Гриша Ганчев Снимка: БТА
Надявам се единствено на справедлив процес. Това обяви пред TV7 бизнесменът Гриша Ганчев. Тази седмица трима от изпълнителните директори на "Литекс комерс" бяха арестувани по обвинение в ДДС измами при търговия със захар. Сред тях е и синът на Ганчев – Данаил.
 
Първоначално изчислените щети за срок от около два месеца достигат 200 000 лева. Днес спецсъдът гледа мерките на задържаните по случая. 
 
Гриша Ганчев заяви, че иска да се стигне до дъното на тази история. Поясни, че е убеден в невинността на сина си и другите обвинени служители, но заяви готовност да понесе наказание, ако се докаже, че измама наистина е имало.
 
"Аз гарантирам с името си, че в "Литекс" всичко се продава с нужната документация. Затова настоявам властите да стигнат докрай в разследването", призова бизнесменът.
 
Той призна, че в сивия сектор годишно потъват над 80 хил. тона захар, но отрече "Литекс" да има принос във формирането на тази цифра.
 
Аз не съм крадец, аз преследвам крадците, настояваше Гриша Ганчев. Очевидно някой е подвел Цветанов и Борисов, че съм набъркан в неща, за които не съм си и помислял, допълни бизнесменът.
 
Гриша Ганчев показа как изглежда схемата за точене на ДДС от захар. Той обясни, че неговата фирма е вкарана в кръга на измамниците, тъй като те са купували от нея.
 
Измамните фирми освен, че купували редовно от производителите, внасяли и от Европейския съюз. Те не плащат ДДС на митницата заради общоевропейския пазар, а използват кухи фирми, за да не бъдат заловени от данъчните.
 
Ганчев поиска, както той е проверяван като най-големия производител, да бъдат проверени всички дори и гаражчетата, свързани с търговията с захар. 
Още по темата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: акцияГриша Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
17
 
! Отговори
Ахмак преди 11 години
До член на БСП:Абе много са ви хубави кадрите бе.Ама тая ваша скъпа партия през цялата си 120 годишна история винаги е била е пълна с криминални типове и всякаква престъпна ***.За това много такива партий са на бунището на историята.И вас това ви чака.
106
4
 
18
 
! Отговори
NQKOI преди 11 години
GRISHA GAN4EV E SIGORNO EDIN OT NAI GOLEMITE DANAKOPLATCI A TE GLEDAT DA GO O4ERNAT NQMAM DUMI VSI4KO E POKAZ I PARI
105
1
 
21
 
! Отговори
Видовден преди 11 години
Наистина ''крадец'' е твърде нежна дума за тоя!
104
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Итази ли гоцева мутра е "ЧЕСТНА"?!
103
8
 
20
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
Пожелавам на електората останал в България, още по-мизерен живот и от година на година да ви става още по-тежко с ***, които сами си избирате. Сами си го правите, заслужавате си го. Такива, като Ганчев, които създават работни места и произвеждат, по-добре да са извън прогнилата държава, характеризираща се със завистливо, подмолно и некадърно население в големия си процент. Всички свестни българи, извън България а останалите да си сърбат мизериите, които сами си създават. Заслужавате си го!
102
11
 
19
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
Цената на захарта не зависи от Ганчев изобщо. Ганчев я произвежда, не ви я продава той, за да определя цената на дребно. Ама нали българина в големия си процент е *** и не може да разсъждава, затова говори колкото да каже нещо. Ганчев е създал толкова много за тази държава, колкото никой не е направил, но вие понеже повечето сте толкова кухи, елементарни и глупави, че сте манипулирани от банда некадърни *** в правителството а вие вярвате сляпо. Заслужавате си да ви мачкат. Нека ви !
101
2
 
29
 
! Отговори
съмняващ се преди 11 години
Че си крадец , крадец си , но дали ще излезе нещо от тази пушилка .Много се съмнявам , че всичко е имитация на дейност пред европейските ни партньори .Гарван гарвану око не вади !
100
2
 
34
 
! Отговори
читател преди 11 години
Гарантира с името си!Защото друго по-евтино няма....
99
6
 
29
 
! Отговори
Един преди 11 години
Браво на ГЕРБ !!!!!
98
2
 
39
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Гришко, нечестно забогатя, но други изсветляха, а ти продължаваш. Дивият запад свършва. Парите от далавери се изпоизпраха и вече има "чисти" бизнесмени. Време е и за теб. Какво като си производител? Това пречи ли ти и ти да внасяш без ДДС и да премяташ през фирми като ***? Даже си имаш и складове и бази и всичко необходимо. Ако дойдат на проверка ще кажеш че си го произвел.Нещо повече защо захарта в сърбия е 1,53 ст (април ходих до Цариброд и Пирот), а тук тогава под 2лв нямаше?
97
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поздравления за правителството.Никога никое предишно правителство не е подгонвало толкова много крадци, източващи държавата. Особено пък що се отнася до едрите спонсори на БСП.Ако не друго поне това ми носи някакво удовлетворение.
96
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не бил крадец защото вземал само това, което му позволявали да откраднекраденето с позволение и протекция не било кражба
95
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Класика в жанра крадецът вика аз не съм крадец!!!!!!!!!!!!
94
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да беше прочел драги ми пехливане че бащата на цецко е бил шофьор на генерала Григор Велков Стоянов Шопов Член на ЦК на БКП, Зам.-министър на МВР повече от 30 години и личен френд на Тато ако не си си платил еми ще трябва да плащаш отделно генералчето е ръководело външните операции демек убийства на неудобни емигранти и т.н. ако не си направил изводите с какви "хора" имаш работа значи с кака нора много сте се объркали рано или късно за всяко прасе идва коледа
93
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО ЦЕЦКО И БОЙКО НЕ ПРОВЕРЯВАТ ЛУКОЙЛ,ТЕЦ МАРИЦА,АВОАРИТЕ НА /КАРАГЬОЗОВА/БОРИСЛАВОВА,ДОГАН И Т.Н.??????????????????
92
3
 
32
 
! Отговори
777.. преди 11 години
ОЛИГАРХ =ПРЕСТЪПНИК!,,НЕ СЪМ КРАДЕЦ,, ХА ХА ХА ХА ХА ХА .................ВСИЧКИ СТЕ БАТКА, ВСИЧКИ!И НЕ САМО КРАДЕЦ ,А И УБИЕЦ И РЕКЕТЬОР!КАКВО СТАНА ?БОЦЕ ТИ СПРЕТНА ПАРТЕНКА И ИСКА ДА ТИ ВЗЕМЕ ВСИЧКО!РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ТЕРИТОРИИ МЕЖДУ МАФИОТИ!
91
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пореден път ГЕРБ токазва че си върши работата БРАВО ЦВЕТАНОВ всики равни пред закона и Ганчев е за това което муправи чест
90
1
 
31
 
! Отговори
Божееее.. преди 11 години
,,Честен,, престъпник,лелеее,тоя е честен у челото,щото нема дупка!
89
5
 
31
 
! Отговори
Made in Ловеч преди 11 години
Брей, дребхави хорица - за 100 000 т захар ще закрият производството на прекрасните автомобили! Естествено, че крие ДДС, данъци и краде! Как иначе ще поддържа отбор и ще строи завод за автомобили при постоянно падащ пазар? Я по-дорбе да си затворим очите....А ако нещата се сговнясат ще предаде и синчето си, както предаде Ангел Бончев....
88
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
takiva gadove v belene da xvashtat kirkata i lopatata predateli izmenici na rodinata .kradci moshenici .triabva vi neshto kato chervenite brigadi i krai s vas.