Автобус уби мъж на зебра в Ямбол

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна
Обновена: 6 юни 2012 12:09 | 6 юни 2012 11:49,
61
Автобус уби мъж на зебра в Ямбол
Снимка: архив, Булфото

Мъж на 58 години загина, след като бе блъснат от автобус на пешеходна пътека в Ямбол, съобщиха от областната
дирекция на МВР.

Пътеката е на натоварения централен булевард "Димитър Благоев" .

Водачът е изпробван за алкохол, пробата е била отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Прочетете закона! преди 11 години
Някъде да виждате да пише Зебра в закона цитиран по-долу?.Закон за движение по пътищатаЧл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре....(4) Водачите на завиващите нерелсови пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците.
34
1
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Ти откъде падаш?Какво съобразяване с шофьора?Шофьора няма причина да е с висока скорост на пешеходната пътека,нещо повече-той задължително спира и то още преди хората(пешеходците в случая) да са стъпили на нея!Май си поредния ***,който си е купил книжката.Проблема за теб и всички като теб е,че интелект и възпитание няма откъде да си купите.После ще плачете за предсрочно освобождаване,ама дано поне да не зачерните някое семейство!На такива като теб -до живот без книжка като превенция!
33
11
 
2
 
! Отговори
no преди 11 години
и този 58 годишният като си е използвал предимството - да не би да е уцелил от тотото.или пък е получил медал за храброст.*** като искате - доказвайки глупостта си и ината си.
32
0
 
13
 
! Отговори
невежество преди 11 години
Направо съм смаян от невежеството и арогантността на немалка част от "шофьорите" дето са давали път на баби и дядовци. Спира се на ВСЯКА пешеходна пътека. В понятията култура и умение на шофьора влиза да може да преценява всяка обстановка. Пише шофьор с 35 г. стаж в София, с книжка от преди да влезе в казармата, видял какво ли не. Колеги и колежки, мислете, уменията на шофьора не се свждат до въртене на кормилото и натискане на ***.
31
0
 
6
 
! Отговори
За Номер 8 Бо преди 11 години
Номер 8 - Бо е типичен пример за непознаване на закона. Разбира се, че бабата е била с предимство, както на всяка пешеходна пътека - на пешеходна пътека тип зебра, бабата няма повече предимства, отколкото на всяка друга пешеходна пътека. Лошото е, че бабата знае за предимството си по закон а щшофьора Бо не знае и утре като претрепе човек ще съжалява, че не знае закона за движение по пътищата.
30
1
 
17
 
! Отговори
Факт преди 11 години
Всички шофьори дето сте писали тук, трябва да вивземат книжките, защото не познавате закона и сте потенциални убийци.НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА ОТ ТИП ЗЕБРА И ОСТАНАЛИТЕ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ, вкл. неочертаните и необозначените. При всеки вид пешеходна пътека пешеходеца има едни и същи права и задължеия, както и шофьорите. Прочетете закона и стига сте писали зебра та зебра. Пишете пешеходна пътека! Пешеходна пътека е и продължението на тротоарите на кръстовище без очертания и обозначение
29
1
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Господин "право" , използваш некоректни асоциации.От тях излиза че всички,които обработват земя са *** и интелектуалното им ниво е недостатъчно за управлението на автомобил. Я вземи си направи генерална ревизия на ценностите си, разбира се ако в теб има поне малко градивност.Съжалявам че в България има хора с подобна култура и мислене :(
28
0
 
5
 
! Отговори
право преди 11 години
Няма значение да ли има смъртен случай наказанието трябва да е еднакво, когато неосигуряваш предимство на пешеходна пътека. Така водачите на половина ще станат само пешеходци и можеби ще се научат, че да управляваш МПС трябва да имаш малко мозък и култура. Всички *** да се върнат и да обработват земята си и да си гледат добитъка за което са се родили. България има нужда от тях.
27
5
 
19
 
! Отговори
go 14 преди 11 години
Ако си бил поне веднъж в Ямбол, щеше да знаеш, че знаеш, че това е един много красив град. И далеч по-чист от *** в София! Да не говорим, че в София всеки некадърник тръгнал да си търси работа, за това и простащината там е на най-високо ниво в цяла България.
26
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Ямбол е като в Египет,който бибитне пръв той е с предимство.Нямат знаци,светофари и правилник.Трябва да ги изключим от България,населението им е предимно от малцинствата.
25
1
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
"Съветвам пешеходците....,"А аз ще ви посъветвам да не раздавате съвети наляво и надясно. Според действащия правилник пешеходецът има предимство на всички пешеходни пътеки. Понятие "тип зебра" няма. Напречните линии за очертаване на пешеходна пътека се използват само на кръстовища. Цяло чудо е, че с вашето невежество не сте убили човек (дали). И да бяхте само вие невежата Чл. 196. При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътнопревозно средство е длъжен да намали скоростта.
24
1
 
9
 
! Отговори
до Коста преди 11 години
Не само в Ямбол не се дава предимство на пешеходците на Зебра. А на Димитър Благоев са ми давали предимство, но пък не си водя статистика с каква регистрация са били колите. Случвало се е обаче поне 3 пъти да пресичам на ЗЕЛЕНО и заблеяни шофьори/ки да се опитват да ме премажат. Едната кола беше с пловдивска, едната със софийска регистрация, третата не помня, така че никой не може да ме убеди, че простотията е само в Ямбол
23
5
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Я, прочети правилника, преди да назидаваш. Май четеш правилник от преди 89г- предимство -да, но съборазено, ако шофьорът не може да спре. Не си играй на руска рулетка с живота си, само за да докажеш едно скапано предимство и право, а изчакай и тогава пресичай. На кого ще се докажеш мъртъв. Ако колата хвърчи към теб и не спира, герой ли си, ако тръгнеш да пресичаш?! Накого на инат правиш?? *** и шофьорите чугунени глави- на хазарт ще играе с живота си.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne za alkohol, za selta6tina i prosta6tina go testwajte.
21
1
 
2
 
! Отговори
Камелия преди 11 години
Не е зебра пешеходната пътека. Но шофьорите на ГТ карат като пилоти от Ф1 по това време на денонощието. Нищо, че 10 метра след светофара, където стана инцидента има спирка и би трябвало да спре. И загиналият не е пенсионер.
20
2
 
13
 
! Отговори
. преди 11 години
В София има един голям булевард в края на булевард "Евлоги Георгиев" , който върви успоредно с ж.п. линията и води към Сточна гара , там има две огромни пешеходни пътеки , веднъж дебна , кога няма коли да пресека , че леатят на това място и на пешеходната никога не спират. Та наложи се да ми спре един и другия след него , ама третия реши , че е тарикат и реши да продължи малко по-встрани и за малко да катастрофира , наби спирачки , аз му викам "КЪДЕ БЕ СЛЯП ЛИ СИ?" оня ме гледа тъпо отвътре Тъкмо продължавам по пътя си и чувам някакъв много силен клаксон , към мен лето автобус от градския транспорт, вместо да намали , той ми ръкомаха и профуча край мен ....бях побеснял !!! Такъв *** заслжава да влезеш вътре и да му смажеш празната кратуна от шутове , това става на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА , добре обозначена , огромна и това е всекидневие там !
19
1
 
5
 
! Отговори
Коста преди 11 години
От София съм. През последната година бях няколко пъти в Ямбол. Направи ми впечатление, че колите въобще не дават предимство на преминаващи хора по пешеходните пътеки. Може би има едно изключение - пешеходната пътека до х-л Тунджа. Колкото до пешеходната пътека на бул. Д.Благоев, там не съм видял никоя ямболска кола да дава предимство на пешеходците.
18
10
 
5
 
! Отговори
do 17 преди 11 години
Какво съобразяване на пешеходна пътека?Там предимството е на пешеходеца(ако е зелено),без значение,че и на шофьора е зелено!Наистина трябва да си скъсате книжките и да спрете да застрашавате живота на хората около вас!
17
0
 
13
 
! Отговори
Б преди 11 години
Автобусът не е виновен, престъпникът е шофьорът на превозното средство!Предложение по изменение в наказтелното право:"При смъртен случай на пешеходна пътека тип "зебра" по вина на водачът на транспортното средсдство да се разглежда като предумишленно убийство!"Само така ще защитим нашите деца, внуци, баби и дядовци от простаците на пътя!!!
16
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
аз преминавам на зелено, пешеходната е на червено. дядката слиза на пешеходната и тръгва.. аз спирам и го чакам, нищо, че зад мен става опашка.. тогава той , по средата на пешеходната вдига бастуна и удря капака на колата... аз ако не съм спрял, как ще ме удари ?? е, кой какъв е в случая ?