Брюксел осъди 29-годишен българин на 7 години затвор

След обжалване на присъдата съдът я е утежнил
Обновена: 24 юни 2012 20:53 | 24 юни 2012 17:32, Петя Славова
144
Брюксел осъди 29-годишен българин на 7 години затвор
Снимка: Булфото

29-годишният българин Радомир Христов Росенов е бил осъден от апелативния съд в Брюксел на седем години затвор и конфискация на недвижимо имущество в България за 1,3 млн. евро, съобщи вестник "Дерниер йор".

Росенов обжалвал присъда от пет години лишаване от свобода, но вместо да намали наказанието, втората инстанция го е утежнила, предаде БТА. Следствието е установило, че той е действал като сводник в Брюксел от януари 2008 г. до ноември 2011 година. При надзора си над проститутките мъжът е проявявал жестокост, като еоказвал психологически натиск над жените, пребивал ги е и им е размахвал пистолет.

Българинът вече е в затвора и освен, че ще се раздели с имуществото си у нас, купено с парите от дейността му в Брюксел,ще плати глоба от 33 000 евро.

Следствието установило, че той е проявявал особена жестокост към проститутките, като в съдебните документи се посочва случай, в който една от жените му съобщава за диагнозатаси рак на матката. Вместо да се умилостиви от това съобщение, Росенов отправил заплахи към жената и я предупредил, че ще се разправи с родителите й в България, ако не продължи да работи.

По-рано тази седмица съд в Брюксел осъди друг български сводник - 38- годишният Пламен Иванов Йорданов на пет години затвор. Той се е разделил с 224 000 евро и отделно му е наложена глоба от 13 750 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: брюкселпроституциясъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
19
 
24
 
! Отговори
Симпли преди 11 години
Още древните славяни и българи са живяли извън законите. Никога не е имало истинска силна дърважа с истинско общество. После идва и робството, през което българина винаги е мислил как да прецака системата. След това и комунизма и това е резултата. И не говоря само за *** и престъпници. Познавам хора работещи в огромни компании и институции и някакси "далаверата" и "тарикатлъкът" са им заложени. Сещат се за схеми, за които западняка никога не би се сетил.
51
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съдиите в БГ са само за екарисажа, некадърни и корумпирани ***!
50
5
 
33
 
! Отговори
Учуден преди 11 години
Мая манолова чете ли това? Точно нея трябва да я съдят в белгия че толерира такива хора. За промяната на закона е взела 200 000 от ванко
49
0
 
32
 
! Отговори
Bаля преди 11 години
И множество съдииса за същите килии.
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 43 ne sa cigane tova sa ba6 balgari ne se mislete za svetena voda vie ste nai golemite *** vav 4ujbina
47
0
 
31
 
! Отговори
Брюкселчанин преди 11 години
Тук всеки просяк е или български или румънски ***. Пълно е с жени с малки деца, само жени, такива където пеят и едно момченце обикаля с една шапка. Става страшно тук..... но колкото и някой да ме упреква, аз се радвам до някъде. Нека да идват още *** за да видят тук как се интегрират. Нека ни покажат как става за да знаем.
46
16
 
6
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
Поредният бантустански тарикат, решил да става богат по бързата процедура! И почнаха селски тарикатчета да цвъркат - ама той е ***! Ха българин, ха *** - някаква разлика!? Ей заради такива като вас, трябваше да троша пари по съдилищата да ми променят местророждението от "Bulgaria" на името на село в кърджалийско!
45
1
 
34
 
! Отговори
Присъда преди 11 години
Един куршум между очите и е готов! Лично бих застреляла такъв ГАД.
44
0
 
31
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
В България съдиите са престъпници за разлика от Брюксел. Най голямите престъпници са в съда от 89г насам. Господ гледа ще им го връща до девето коляно и тогава ще осъзнаят че парите не помагат
43
11
 
16
 
! Отговори
do 43 преди 11 години
НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ Е *** *** КО СА ОБЕСНЯВАШ САМО *** В ЕВРОПА ПЪЛНО С МАНГАЛЯ ДЕТО В ПАСПОРТИТЕ ИМ ПИШЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН.ИДЕТЕ В ИТАЛИЯ ДА ВИДИТЕ ДАЛИ ДАВАТ НА *** СИ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО САМО ПРЕБИВАВАНЕ ПОЛУЧАВАТ ...КО ШЕ МИ ГОВОРИТЕ ТУКА БЪЛГАРИН ТЕ САМИ СЕ НАРИЧАТ *** И СЕ РАЗГРАНИЧАВАТ ОТ НАС ЗАЩО ИМ ДАВАТЕ ГРАЖДАНСТВО БЕ ?
42
0
 
36
 
! Отговори
дд преди 11 години
жалко че в БЪЛГАРИЯ нямаме правосъдие....най добре щеее да си внесем и съдии от чужбина....
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
istinata e che dokato ima prostitutki, shte ima i svodnici
40
1
 
29
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Хайде сега *** да се оплаче,че има расисъм в Белгия.
39
17
 
17
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Кога партия гроб ще гласуват закони, които да бъдат прилагани за престъпниците в България?
38
1
 
16
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 11 години
Какви ужасни хора (мъже) има по този свят! Като да не ги е раждала майка (жена)
37
0
 
12
 
! Отговори
Oranje преди 11 години
Nqma znachenie dali e bil bulgarin ili ***... prestypnikyt si e prestypnik i trqbva da podleji na nakazatelna otgovornost. Dobre, che pone v chujbina q sydqt nashta ***, koqto taka ugodnicheski i podmolno tolerirame v sobstvenata si dyrjava.p.s. Izvinete za latinicata.
36
5
 
24
 
! Отговори
Machiavelli преди 11 години
Къв *** бе, баш българи са били тия ***. Да гният в затвора.
35
3
 
9
 
! Отговори
до его преди 11 години
щото не е! щото е българин!
34
0
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 11 години
Вярно ли, че Кушлев щял да връща хотела на Ванко Едно?
33
11
 
9
 
! Отговори
его преди 11 години
Абе, що не пишат,че е ***?