Задържаха 9 милиона къса контрабандни цигари

Те са били скрити в български камион в прежда
Обновена: 10 юли 2012 08:57 | 10 юли 2012 08:24, Елка Василева
29
Задържаха 9 милиона къса контрабандни цигари
9 млн. къса контрабанди цигари задържаха на "Капитан Петко войвода". Снимка: Агенция "Митници"

Камион с близо 9 милиона къса контрабандни цигари, скрити в прежда, задържаха митничарите на ГКПП "Капитан Петко войвода".

Камионът със софийска регистрация, управляван от 32-годишния С. А. от София, е пристигнал на българо-гръцката граница снощи, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

По документи товарът е бил полиестерни конци (прежда за чорапи), предназначени за българска фирма. Въпреки представените документи на влизащия от страна от ЕС товар, камионът е селектиран по метода анализ на риска и служителите от мобилната митническа група от Митница Свиленград го екскортират до митническия пункт Капитан Андреево за рентгенова и щателна митническа проверка. При нея става ясно, че стоката е визуално нееднородна. В лявата страна и отзад в товарното помещение има само по един ред от декларираната прежда за чорапи, а останалото пространство е пълно с кашони с цигари.

При разтоварването на камиона става ясно и това, че уж идващата от Гърция прежда е с български етикети. Зад нея митническите служители намират укрити над 8,7 милиона къса цигари от екзотични марки, всички без бандерол.

Цигарите са задържани, по случая работи разследващ митнически инспектор. Образувано е 84-ото от началото на годината досъдебно производство по описа на Митница Свиленград. Предотвратени са загуби за бюджета за 1,5 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
До 13 преди 11 години
Е тия дето ги виждаш на Малборо ли ти преличат
23
0
 
0
 
! Отговори
Бай ИБан преди 11 години
Абе,загубени журналисти по лесно ли вие да броите на овцете краката,или да преброите животните.Защо не казвате, колко стека са ами броите късовете цигари.Сигорно гоните написаното пространство на дължина на текст.***.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А от амфетите на тиквата кога ,ще фанете???Или притеснявате само конкуренцията?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
870 мастер бокса
20
0
 
2
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
А колко неможаха? Сега още повече ще разрасне контрабандата с тютюн и празни цигарени гилзи ,като ги забранихте и оставихте стотици хора без работа. Чии интереси защитавате господа управляващи? То се знае. Вместо акцизни стоки ,контрабандни, защото контрабандистите сте вие. *** бизнес разраства. Вижте в кварталите им . Всичко е безакцизно. Кой ли ги снабдява?
19
1
 
9
 
! Отговори
Милиционер преди 11 години
Браво браво!!! Евала пичове! Харесва ми начина по който МВР отчита дейност! Сега награда за милиционерите,които са осъществили тази "показна акция" - ЕДИН ХУБАВ БАНКЕТ ОСИГУРЕН ОТ КОНКУРЕНЦИЯТА НА ТОЗИ,КОЙТО СА ГО ХВАНАЛИ ПО БЕЛИ *** ЗА ДА СИ РАЗЧИСТИ ТЕРИТОРИЯТА :) плюс бонус- БЕЗПЛАТНИ БИЛЕТИ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ГОЛЯМ КОНЦЕРТ НА БАТЕ ВИ ВЕСКО МАРИНОВ В ЗАЛА 1 НА НДК!!! Честито.... и със здраве! :) ;) :)
18
0
 
2
 
! Отговори
Еххх преди 11 години
Пак ли ми спряха камиончето с цигарките... тц тц, сега от скъпите ли да си купувам...
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Axaм, явно вече ПиАр коментарите ви не са актуални, вече ви изби на конкуренция.Като ги хванат зле, като не ги хванат пак зле. Бе драскачи завистливи, вие знаете ли какво искате? Като толкова са ви ясни нещата в държавата ходете в прокуратурата, подайте сигнал. Току виж излязло нещо... Но ви мързи да гледате. виж драскането по форумите изисква доста по-малко енергия.
16
6
 
7
 
! Отговори
4 4 4 преди 11 години
Като не са на ГЕРБ ги задържат.Що не оставите човека да си ги вкара,то с текстилния бизнес човека от тоя ток от тия данъци и от тоя НАП НЕ МОЖЕ 5 лв да изкара.Как да плати на хората си мизерните им заплати от 280лв .
15
4
 
2
 
! Отговори
### преди 11 години
Така...-това дали се случва наистина или просто трябва да се оправи статистиката на МВР?Какво мислите?
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един конкурент отстранен от Българския пазар!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виж внимателно марката на цигарите и после пиши
12
9
 
7
 
! Отговори
путка преди 11 години
защо залавят малборо,парламент тоес известните марки, а останалите истинските контрабандни цигари кинг кросс и т.н ги пускат на пазара, те да не са на ............
11
6
 
7
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 11 години
Ааа, ще се скараме с Цуци Пудела, пак сгафи като за световно това мръсно псе. Не го ли е срам да ми бърка в кацата с меда и да ми посяга на личните запаси безбандеролни цигари. Скоро време и на контрабандата на гориво ще ми посегне. Добре обаче, че още не се е усетил да удари (пак по погрешка, то тоя некадърник иначе не може) по монопола ми в бизнеса с метаамфетамини, че тогава щеше да стане лошо - пак трябваше да мисля как да лъжа "мат'ряла"
10
2
 
4
 
! Отговори
ха,хаа преди 11 години
И после ,,Делчо,,а.......
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
плащаш-минаваш!не плашащ-ставаш медийна звезда!
8
7
 
15
 
! Отговори
Лелее преди 11 години
Нещо много начесто взеха да ги хващат... Изборите май наистина почват да ги притесняват.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хванат е неправилния камион.Контрабандните цигари, които продават навсякъде са от правилните камиони.
6
7
 
29
 
! Отговори
Позитано преди 11 години
Ето за това не искаме дянкови танов. Сега с какво да плащаме за избори и за протести, докараха ни до просешка тояга
5
8
 
14
 
! Отговори
дони преди 11 години
голям удар е това,браво!