Чеци излиза на свобода срещу 15 000 лева

Според съда липсват доказателства, че той е убил Яна Кръстева
Обновена: 1 авг 2012 15:17 | 1 авг 2012 14:53,
118
Чеци излиза на свобода срещу 15 000 лева
Николай Русинов-Чеци излиза под гаранция от 15 хил. лв. Снимка: Impact Press Group

Николай Русинов-Чеци, обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, излиза на свобода срещу 15 000 лева.

Това реши Софийският градски съд, който заседава при закрити врата. Причината за това е да се предотврати изнасянето на данни за интимния живот на обвиняемия. Промяна на мярката беше поискана от защитата на Чеци.

Според съдия Мариан Марков няма достатъчно доказателства, че именно той е убил 28-годишната Яна.

Липсвал и мотив, който да е причина Чеци да убива Кръстева. А половият акт между тях по-скоро не е бил насилствен. Не се изключвала и възможността двамата да са се познавали преди фаталната нощ.

Още по темата
Чеци бе задържан в края на април и бе обвинен, че в съучастие е убил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Яна.

Основанията за повдигнатото му обвинение бяха резултатите от ДНК експертизата, изготвена в Австрия.
Според нея от намерените на местопрестъплението седем косъма пет принадлежат на Русинов, а другите два – на неизвестни лица.

Въпреки че четири месеца в ареста прекара и Пламен Трифонов, впоследствие се оказа, че срещу него няма доказателства за съпричастност към смъртта на момичето.

На осми май Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на Софийския градски съд и остави Чеци в ареста.

Тогава защитата на Николай Русинов твърдеше, че той единствено е имал сексуален контакт с Яна Кръстева, след което си е тръгнал.

Адвокатът му изтъкна, че независимо от резултатите от експертизата това не дава основание да се приеме, че Русинов е убил Яна.

Трупът на Яна Кръстева бе намерен от случайни минувачи на 10 юли миналата година в Борисовата градина в София.

Момичето е било видяно за последно в парка по време на музикалния фестивал София рокс да слуша с приятели гостуващата група Джудас Прийст.

Прокуратурата може да протестира решението пред Апелативния съд. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
14
 
! Отговори
МВРто преди 11 години
В МВР-то и прокуратурата работят некадърни олигоф*ени с IQ под точката на замръзване, които ги ръководи физкултурник без грам мозък. Нормално е да няма осъдени и делата да се точат с години. Първо трябва да се изринат милиционерския ***, там трябва да започне реформата в системата.
65
1
 
25
 
! Отговори
сандо преди 11 години
Този първо го арестуваха, после го пуснаха.След 6 месеца отнова си го пробраха и сега пак го пускат !!!В каква държава живеем, господи ???Има ли някой, който знае как да си върши работата в тази държава ?
64
26
 
3
 
! Отговори
Варналия преди 11 години
Чеци е невинен! Цяла Варна сме с него!
63
3
 
8
 
! Отговори
todor преди 11 години
NESPRAVEDLIVOSTTUK RABOTATA NE E CHISTA.QVNO SADIIKATA E VZELA PARI I TO MNOGO ZADA MU DADE TAZ NIKAKVA PRESADA I 15.000 OBEZSHTETENIESRAMOTAUBIECA E ... CHECI.....AKO NE E TOI...SHTESHE DA POJELAE DA SE PODLOJI NA "DEDETKORA" A TOI NE IZKAL.....ZASHTOTO E VINOVEN I ZNAE CHE SHTE SE RAZBEREKOROMPIRANA DARJAVA SMOTANA BEZ UPRAVNICI, PRAVOSADIE IMASH LI PARI...NIAMA SAD......KAKVOTO I SHTE DA SI NAPRAVILNIAMASH LI PARI ....SHTE TARKASH NAROVETE DO KRAIA NA JIVOTA SIAKO TOVA BESHE V USA.
62
6
 
2
 
! Отговори
do 74 преди 11 години
А такива селски добродушни наивници като теб е трябвало баща ти да се изхвърли в мивката, вместо в ***..
61
1
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Честито.На родителите на Яна,съболезнования.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da izchezne bez ledno taka se pravi.
59
1
 
5
 
! Отговори
ivan преди 11 години
Narode UBIVAITE ,ako izkate nqkoi da ubiete. V taz skapana darjava BULGARIIA s tez skapani SADII iUPRAVNICI......nqma nachin da badete osaden.Vinagi e vinoven UBITIIA....a ne UBIECA PRESEN SLUCHAI. VINOVEN ...DOKAZATELSTVA....I GO IZKARVAT ..NEVINEN. SRAM I POZOR
58
1
 
13
 
! Отговори
BulgariaForward преди 11 години
Първата стъпка към създаване на организирана престъпност, не е да научиш някой да краде и убива. Първата стъпка е да създадеш овче население към което предишните правителства се стремяха с особенно усърдие. Представете си какво ще се получи ако такива *** се поставят в среда в която всички са с духа на NavySeals /извинявам се за чуждицата/. Това ще бъда една самокоригираща се система с минимална престъпност. Затова нека всеки да работи върху себе си да бъде боец от най-висока класа ...
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
73 - личи ти, че нямаш деца. Такива като тебе трябва да се стерилизират, че да не оставят поколение... ***...
56
28
 
3
 
! Отговори
Стария Метъл преди 11 години
E какво му е скапано на правосъдието, пияната метълка се тряскала с когото свари, сега дай да търсим кой бил последния... Да е мислила преди това, то верно че човек никога не знае, ама тя определено се е заиграла с 'късмета' си !
55
1
 
9
 
! Отговори
Om Ram преди 11 години
О, да, да правиш секс с пияно момиче и да го зарежеш голо в храстите, разбира се, не е насилие, могло е да му окаже съпротива, ако е искало!
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виждам до къде ни докарват българските полиция, следствие, прокуратура и съд- да се въоръжаваме и сами да си решаваме проблемите.
53
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може и да няма доказателства, че той я е убил, но има доказателства, че той е отговорен за убийството и. Ако не я беше зарязал в храстите, в които я е бил завлякал и от които не е излязла повече, сега можеше да е жива. Виновен е презрения *** по всички параграфи... Ама нали е връзкарче, а правителството ни - корумпирано... Ако беше моя дъщеря, тоя щеше да изчезне безследно...
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
porednia rezil
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MUSHENNICI ...AKO S VASHTA DASHTERQ SE BESHE SLUCHILO TOVA, I IMASHE TAKIVA DOKAZATELSTVA, NQMASHE DA PUSNETE UBIECA NA SVOBODA......DOKAZATELSTVATA SHTQHA DA BADAT "DOKAZATELSTVO"...NO SEGA NALI E OBIKNOVEN CHOVEK ....NQMALO DOSTATACHNO DOKAZATELSTVA.......OT TEZ DOKAZATELSTVA KAKVO OT TOVA POVECHE.....***, MUSHENNICI, PRODAJNICI. GOSPOD VIJDA...BAVI NO NE ZABRAVQстига си крещял, човече!!!
50
0
 
23
 
! Отговори
незапознат преди 11 години
Aз искам да попитам, ако не беше платил тези 15 000, пак ли щяха да го пуснат?!....щото нали доказателства няма, значи защо да ги плаща!?!
49
0
 
31
 
! Отговори
възмутен 2 преди 11 години
Австрийците ни казаха, че момичето е изнасилено(може би от повече от един човек), че е било с вързани или стегнати китки и ред други подробности...и ние тука се мотаме толкова време, единия в ареста, та другия, че по скайп ще го молят да се върне- отвратен съм!!!!!!
48
1
 
27
 
! Отговори
www преди 11 години
В ТАЯ ДЪРЖАВА ЕДИНСТВЕНИТЕ ВИНОВНИ СА ЖЕРТВИТЕ...СКАПАНО ПРАВОСЪДИЕ
47
0
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Какво излиза?!... В България, ако си платиш, каквото и да си извършил, закона не те лови....