Главчев след вота в РМС: Повече отстъпки няма накъде да правим

Служебният премиер се надява Скопие да продължи европейската перспектива
116
Главчев след вота в РМС: Повече отстъпки няма накъде да правим
Снимка: БГНЕС

Повече отстъпки няма накъде да правим, каза премиерът и външен министър Димитър Главчев относно изборните резултати в Република Северна Македония (РСМ) и европейския път на развитие на страната,цитиран от БТА.
Нека да изчакаме, да видим какво правителство ще се сформира. Надявам се и те да продължат европейската си перспектива, заяви той.

Позицията, която имаме е общоевропейска позиция, на нашите приятели от РСМ им е ясно, че ако не спазят изискванията за членство в ЕС, няма как да се получи, заяви Главчев.

Очаквам кампанията по-скоро да бъде честна и прозрачна, да намалят градуса на напрежението, но кой към аз да давам съвети на политиците. Служебният министър-председател съобщи, че на предстоящите избори на 9 юни в изборните протоколи ще бъдат обработени три пъти повече числа, от колкото на предишните, а броят на РИК-овете е същия. Според него това ще доведете до закъсняване на официалните резултати. За да няма съмнения, че нещо се прави „на тъмно“, го съобщавам сега, добави Главчев.

По думите му няма как нищо да се направи, защото е определена числеността на РИК-овете по изборен кодекс. Членовете на избирателните комисии ще положат максимални усилия, посочи Главчев и призова да не се нагнетява напрежението, че се бавят резултатите заради някакви други практики.

Служебният премиер обясни, че всичко идва от това, че дори в многомандатни избирателни райони, които са с малко мандати по националните избори, числата за кандидати са едни и същи. Листите са с една и съща численост, добави Главчев. Той посочи още, че задачата им е по-скоро логистична. Ние сме до деня на изборите, оттам поема ЦИК, ние следим да няма купуване и продаване на гласове, каза Главчев.

Служебният министър-председател коментира и ситуаицята на граничния пункт в Малко Търново, като посочи, че той не отговаря на изискванията, получават се струпвания, особено в празнични дни. До 10 дни трябва да ни дадат проект от Агенция "Митници" как да се разшири пункта, след което ще предприемем по-нататъшни стъпки, обясни Главчев. На пункта има проблем и с пътя, но ако чакаме пътя, никога няма да разширим пункта, така че ще действаме поетапно, обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Главчев
Още от Балкани
Ще промени ли РСМ политиката си към България след победата на Силяновска?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 1 седмица
Говедата, като теб дето пишат тук ще пищят, че някой друг им е виновен.
90
0
 
1
 
! Отговори
Велес преди 1 седмица
ГЕРБ и ПП ни насадиха на тези "пачи яйца" в различните периоди от управлението си!
89
0
 
1
 
! Отговори
bbb преди 1 седмица
Главчев рекъл, че изборните резултати ще се забавят, щото имало много да се брои. Аз се чудя как се провеждат избори в 50-60 милионни и повече, държави, как там броят и пишат протоколи. Или, ни се съобщава съвсем официално, че ще има изборни шмекерии.
88
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Смяхме се на Бойко дето вя саби при арабите хахаха Сандокан с двата ножа ама и немският президент си го бива ужас. Носи ли в мисирката 60кг. дюнер кебап направен от *** хахаха.Така пишеше в една статия името на този който го е направил е *** хахаха.В Турция дюнер на път и под път нали реваха за газа що не ги нахраниха или обикновенните хора са повод за лицемерни двуличници с двойни стандарти и големи сметки.Да беше занесъл виенски шницел щеше да е по забавно хахаха или бели баварски наденици
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А БЕЛОМОРСКА И ОДРИНСКА ТРАКИЯ НЕ ИСКАТЕ ЛИ БЕ БОЙКОВЧЕТА?
86
1
 
1
 
! Отговори
Някой към 71 преди 1 седмица
Фашист и нацист вече е много абстрактно разтегливо понятие. Мароканка купена от германец оборотна "работи" уж ама след нея и една хърватка мизерия дългогодишна да видиш. Сега всеки мигрант нямаш нищо общо с Европа и Германия и с ДНК и външен вид поне е Хитлер и Германия е негова/а и вършеят те командват. За съжаление много предатели има и в Германия така както и в България. За чужденци от друг свят, континенти и т.н. ние сме чужди в нашият дом. Ти да видиш как нареждат. Извратени луди времена.
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Милиционерска некадърна мамуно никой не ви е крив че не можете да правите политика.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АнонименБОРИСОВ БЕШЕ ТВЪРД ДИКТАТОР НО ОТ ЗАПАД МУ НАСВЕТКАХА ШАМАРИТЕ И МУ ОМЕКНА ТИКВАТА.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Да бе,БОРИСОВ Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ И МЕК ДИКТАТОР.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Политиката на герб в Македония лесно се разбира ако приемем че герб са турци...
81
0
 
3
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 седмица
ГЕРБ РАЗПАЛВА МЕЖДУСЪСЕДСКА ОМРАЗА ЗА ДА ИЗПОЛЗВА МАКЕДОНИЯ КАТО ОПРАВДАНИЕ НА СОБСТВЕНАТА СИ КОРУПЦИЯ.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Копейките на ГЕРБ не им стигнаха да окупират Европейска Северна Македония.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ХайдеПРАВИ СА ДА НЕ ИСКАТ. ГЕРБ НЕ ИСКАШЕ ДОБРОСЪСЕДСТВО ИСКАШЕ ДА ОКУПИРА МАКЕДОНИЯ. МАКЕДОНЦИТЕ ИЗРИТАХА БОЙКО ПО ЗУРЛАТА
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ искаха с крадени от ЕС пари да водят експанзия в независима държава хаха това и другаря Сталин не е успял да го направи бе мутрета мамини
77
1
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 1 седмица
Македонофилчетата война ще водят, ама сте смешни и жалки. Никой не ви брои за хора всички ви минаха.
76
2
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 1 седмица
Копейките скачат да плюят ГЕРБ, и да възхвалява макетата! Уникални са! Предателството в ДНК-то им е навлязло! Дреме му на Българина за Македония! Предателите даже и тук не са на почит! Макар че някои нон-стоп се набират да блеснат!
75
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 седмица
Политиката на ГЕРБ спрямо Северна Македония е провал за България.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ ИСКАТ ДА ОКУПИРАТ МАКЕДОНИЯ
73
0
 
1
 
! Отговори
До неинформиран долу преди 1 седмица
До 61. Анонимен. Какво ви е виновен Главчев Киро и шайката около него дадоха зелена светлина Питайте Киро самолет Скопие София помните ли високопарните му лъжи арабализми. . . Въздушна връзка има от Витоша или от Рила! Качеаш се на делтапланер и след 1-2 часа в зависимост от вятъра си в РСМ, ако подареното от България македонско ПВО не те отстреля!
72
1
 
1
 
! Отговори
Ха ха, преди 1 седмица
...безсмертният полк отиде в небитието! И кое му е безсмертното, като над 22 милиона дадоха фира, а чак Горбачов призна ...28 ! И какви безсмертни, като там за "бесмертен " се е взел само един, и сектата около него? Останалите са оборотни...