Фирмата на Жоро Милионера си иска разпилените пари от инкасото

Прокуратурата ще реши дали сумата ще бъде върната
24 авг 2012 21:18,
61
Фирмата на Жоро Милионера си иска разпилените пари от инкасото
Георги Енев в съда. Снимка: Булфото

Фирмата на Георги Енев, който задигна 1 милион 470 хиляди лева, е поискала от прокуратурата в Пловдив да й бъдат върнати откритите в инкасо автомобила 17 хиляди евро в различна валута. Това потвърдиха за Dnes.bg източници от обвинението. 

В бързината по време на обира охранителят не е успях да вземе със себе си близо 7000 британски паунда и 10 000 евро. Наблюдаващият прокурор по делото ще трябва да се произнесе по искането фирма G4S.

Припомняме, че Георги Енев, станал известен като Жоро Милионера, се укриваше след крупния обир, като по-късно се предаде сам на властите.

Ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари. Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Отървал се е от колегата си, като му дал 20 лева да купи закуски и го оставил на улицата, като не се върнал.

Още по темата

Личният му автомобил, с който е пренесъл сумата от близо милион и половина лева, беше открит изоставен край село Храбрино.

Откраднатата сума все още не е открита. Самият Енев продължава да мълчи и не казва подробности за случая. Проверени са обажданията му в последните три месеца и хората, с които се е свързал. Все още няма ясна версия за местонахождението на охранителя в дните между 22 юни и 5 юли, в които се укриваше.

Прокурорът по делото разкри, че банкнотите от крупната сума от 1 милион 470 хиляди лева не са белязани и дори сега да се намерят накуп, не може да се твърди, че това е сумата, открадната от Георги Енев.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода. В момента той се намира в пловдивския следствен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: инкасообирГеорги Енев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
lsfc1814 преди 11 години
Евала брато ... Дано да успееш пак да ги измамиш и да излезнеш от ареста за да си харчеш милиончето:) Успех Жоро !
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sled 1mesec tozi 6te ima dokumenti 4e e lud
33
0
 
2
 
! Отговори
1936 преди 11 години
Lo_Ridah .. ne moje 100 chovekaa da kradat v taiq dyrjava sistemnoo i da si praat kvoto si iskaatt a horata da umirat ot gladd seshtash li sa ... shtoto Policiqta e lichnata ohrana na Mafiata .. baluu ne mojee da dadat v Pernikk po 150 lv na semeistvo za shtitite i da si razdavat bonusiii ot porqdaka na 500 hil lv na 6 mesecaa
32
0
 
18
 
! Отговори
Поклон Жорко преди 11 години
Поздравления Жоро, правиш на маймуни половината полицаи и техните шефове.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ааааа,късно е.има само студена вода.къде спяха всичките ви служители.
30
13
 
4
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 11 години
Не 8, 18 години му дайте, ако ги върне. И режете поне една ръка. Ако всички тръгнем да крадем къде ще му излезе края ? Не мога да разбера хората дето му се радват на тоя бездарен ***.Системата не работела - е ето го открадна огормна сума пари, хванаха го, да го били пуснели. ***...
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мобилните оператори ни крадът поголовно ,ето че се намери някой да ги оправи.Халал да са му да си ги харчи със здраве !
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да го пуснат да си харчи !
27
2
 
10
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
Много ме дразни "правосъдието" в бг - шизофрениците 1 месец в лудницата след като са утепали некой и после на свобода. изнасилвачи, убийци 5-6г. и на свобода, но ако отркаднеш - 20 г. явно щото да отнемеш живота на некой не е важно, а е важно като ощипеш леко некой големец.
26
10
 
11
 
! Отговори
АМАН преди 11 години
Защо защитатвате Пресъпника????Ако всеки от нас който работи с пари започне да краде????Това е Кражба в огромен размер и трябва да си понесе последствията, 20 години не са малко и незнам дали си заслужава жертвата.
25
0
 
7
 
! Отговори
11111 преди 11 години
ако беше убил шефа си и после духне с парите ,със сигурност не повече от 5год. щяха да му лепнат!аве туй съдът май си кара както му изнася,кви са тези 20 г затвор за кражба.........
24
0
 
14
 
! Отговори
Деси преди 11 години
Дайте му медал на момчето и го пуснете да си ходи по живо по здраво
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано го пуснат по-скоро човека,да си ги харчи със здраве.На фона на нашата"демокрация"си ги е спечелил честно.Да е живо и здраво момчето,ако ги беше откраднал от мен нямаше дума да се напише,ама поне е от инкасо...
22
5
 
1
 
! Отговори
mango преди 11 години
va tva *** va neeeee balgarin va ti kaazzzzzzzzzzvaam bati ciganii tooozzzzz vaa,az poooznnanvvam va batii ot nashta maaaala tooz vaaa baati
21
3
 
36
 
! Отговори
боби турбото преди 11 години
В Норвегия 21 години за убийството на 77 души, а тук за кражба 20... Да дадат 5-6, за да може да се порадва на паричките!
20
2
 
36
 
! Отговори
Морски преди 11 години
Ооооо, свещена, неизтребима некадърност, необразованост и простота!!!Според автора: "17 хиляди евро в различна валута" е равно на "близо 7000 британски паунда и 10 000 евро". Да не говорим за композицията "17 хиляди евро в различна валута"????А заглавието направо избива рибата!!! Никой ли не поглежда какво пишат и публикуват тези "стажанти по правопис и граматика", че и по математика!!!!?????
19
2
 
14
 
! Отговори
NwA преди 11 години
''17 хиляди евро в различна валута.'' Нямам думи за автора...не искам да ви се меся в работата но се надявам да обръщате малко повече внимание на правописа...
18
2
 
31
 
! Отговори
Х преди 11 години
Мислете като пишете.. Ако имаше мутри замесени или други лоши хора нямаше да спре колата на баща си 2 дни преди обира.. Просто човек щеше да го чака да хвърли парите в багажник а Жоро щяха да го намерят или в канавка или въобще нямаше да е намерен. Сам се е справил умника :) Дано да го е премислил добре. Всички знаем 20 години затвор се делят на 2 че дори и на 4.. ако имаш торба пари.. а момчето е войник.. дано има здрава психика.. а то се вижда че има.
17
2
 
1
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
malko me касе к'во иска. не стига, че са се *** отвсякъде, а и с претенции. грешката си е твоя и реви да ревеш на някой друг. ни съм ти банка, ни съм ти охрана на ***.
16
3
 
20
 
! Отговори
мисля че, преди 11 години
Този Жоро е жертва в цялата тази история.Той вече не знае къде са парите. Знае само поръчителите. Неговия дял, оставен пред вратата на апартамента му, майка му го върна.А сега ще мълчи, за да е жив.