Мъж крие антики в три апартамента

Антимафиотите конфискуваха над 100 монети и съдове в Созопол и Бургас
Обновена: 15 сеп 2012 13:38 | 15 сеп 2012 13:15,
16
Мъж крие антики в три апартамента
Снимка: МВР

Над 100 антични и средновековни антики бяха конфискувани от антимафиотите в Созопол и Бургас, съобщиха от МВР.

Монетите и предметите - антична каничка с червенофигурна украса (ойнохое), два бронзови съда и глинена лампа, са били иззети от три адреса на 54-годишен мъж.

Акцията на служителите от сектор „Трафик на културно исторически ценности” при ГД „Борба с организираната престъпност“ и колегите им от Бургас е била във връзка с незаконно търсене, търговия и трафик с движими културни ценности.

Назначени са експертизи, работата по случая продължава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: МВРантикиантимафиоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добива на злато е дадено на концесия на канадска фирма-Дънди..България е сключила договор само за 0,5 %..Никакъв контрол над тая фирма-не се следи,че освен злато се добиват и други редки метали.Дънди имат блестяща печалба.За това ,че богатствата са дадени на чужденци,бяха изнесени данни ,до тук загубите на страната са 20 милиарда ,не си спомням в долари или в евро беше.А в същото време българите са най бедни в Европа.По конституция подземните богатства принадлежат на народа.
11
1
 
46
 
! Отговори
коко преди 11 години
Някои хора си оправдават заплатите с десетина *** без особенна стойност.Защо не си оправдават заплатите с озаптяване на крадящите и убиващи орди мангопитеци?И крайно време е държавата да започне да изкупува значимите антични ценности,за да останат те в България.|Дано не ги крадат музейните чиновници|Преди 10.10.1989г. държавата го правеше.И май България е единствената страна в Европа,където колекционерът е престъпник.Законът ли е сбъркан или ...толкова е акъла на нашите законотворци.
10
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Божков не смеят да го пипат ,той е милиардер,според западни източници.В случая голяма врява наистина за някакви примитивни неща.
9
1
 
53
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Защото накрая някои по умен ще осъди държавата във Брюксел ,за това че нашето комунистическо законодателство не отговаря на ЕВРОПЕИСКОТО , иначе много гордо ревят нашите пишман политици че сме биле част от европа. Няма закон за металдетектинг във ЕС има .Фалшиф закон за колтурните ценности или ако внук ми рови на прадядо ми във обора и не даисе боже открие някое римско тенеке и се похвали пред приятелите си идва милицията и го обявява за КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН , лесно всички трябва да сме криминалн
8
1
 
57
 
! Отговори
SS-Totenkopf преди 11 години
..."милиционерите" могат да тормозят всеки за няколко ***,но да конфискуват съкровищата на бандита Божков - НЕ СМЕЯТ ! Това е така,защото са само едни жалки и продажни *** !!! Всички са в "играта"(лапането) - Кирил Христосков,Божидар Димитров и т.н. и т.н.....
7
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не въведат закон който държавата да искупува ценостите по тоя начин ще си останат в БГ
6
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мъж крие антики в три апартамента------------------------------Мъж крие държавни данъци за шест апартамента
5
3
 
38
 
! Отговори
До Венелин преди 11 години
Ама много си елементарен разбирко,като много ги чаткаш нещата,айде кажи ако управляващата партия не се справя нещо,опозицията закакво е опозиция,да чака да се случи нещо и да размахва срани *** ли.Или си мислиш че всички ръководни постове са единствено в ръцете на управляващата партия?Шемет.
4
5
 
57
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Къде бяха "антимафиотите" та не конфискуваха бомбата на терориста?!Ама друго си е да прибираш монетки и антики...
3
5
 
48
 
! Отговори
w преди 11 години
Мъжът със сигурност не е вътрешният министър Цветан Цветанов. Последният може да ги крие в поне два пъти повече апартаменти.
2
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Божков къде ги крие? Забравих... Той е "колекционер"! :D
1
8
 
87
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Ако ги беше скрил в 6 апартамента и аз щях да ви кажа кой е.