Стрелецът от "Д. Миленков" подал 2 сигнала за запалени гуми

Ромите изгасили гумите, но като си тръгнали полицаите, пак ги запалили
Обновена: 21 мар 2013 10:15 | 21 мар 2013 10:15,
167
Стрелецът от "Д. Миленков" подал 2 сигнала за запалени гуми
Снимка: Булфото, архив

Стрелецът от столичния квартал "Димитър Миленков", който уби трима души, а после простреля смъртоносно и себе си, е подал два сигнала в полицията на Сирни Заговезни.

Иван Калмуков се оплакал на два пъти, в 12:00 и в 15:00 часа в неделя на 17 март, от горенето на гуми и шума, който ромите вдигали, съобщи комисар Евгени Игнатов, началник на Осмо РУП пред bTV.

Полицията се намесила и огньовете били загасени, твърди комисарят.

Още по темата
Според съсед на Калмуков обаче, след като полицаите напуснали мястото, ромите отново запалили гумите.

Иван Калмуков влезе на 18 март в двора на съседите си и на място уби 26-годишен мъж. Малко по-късно в болница почина и 28-годишната му сестра, а ден след това издъхнаха самият Калмуков, който се самопростреля в главата и 56-годишната майка на другите двама загинали.

Калмуков е подавал сигнал срещу 26-годишния ром, който умря на място от стрелбата, още през 2010 година за нарушаване на нощната тишина. Тогава нарушителят бил наказан с глоба.

Началникът на полицията посочи още, че от общо 1000 жители на квартала едва петдесетина са роми и за етнически конфликт не можело да се говори. По данни на полицията през 2012 г. там са регистрирани 8 кражби, три от които домови, и има само три сигнала за нарушаване на обществения ред.

Кметът на район „Искър”, където се намира кв. „Димитър Миленков” - Ивайло Цеков, потвърди думите на комисар Евгени Игнатов. Жалби не били постъпвали в кметството, според хората на мястото предишния ден е имало конфликт, но сигнали за напрежение преди това не е имало.

Местните обаче разказват, че нивото на битовата престъпност е много високо и няма къща, в която да не са влизали крадци. Те обаче се страхуват да застанат пред камерата с лицата си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Останалите в квартала трябва да му вдигнат паметник, че ги е отървал от *** ***
17
0
 
72
 
! Отговори
Четете законите преди 11 години
Трябвало е да пристигне пожарна и да състави акт на ***, а не патрулки да ги предупреждават. Някой е виновен с бездействието си за смъртта на всички. Къде е прокуратурата?
16
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към Марин Райков:Хиляди *** вече са окупирали Черноморието.Живеят на палатки между дюни и храсти!За първа пролет беше почерняло с мингиши-страшна работа!Кражби всекидневни!Ще изгонят туристите тези контейнерни мишки!Вие,като френски възпитаник моля вземете мерки!
15
0
 
64
 
! Отговори
Васо преди 11 години
Ами след като са 1000 на 50, защо тия 50 са се качили на главата на останалите 1000. Че и ги заплашват, щото тухла върху тухла нямало да остане българска. И, ако им не харесва да се изселят, тия дето са повече. Има нещо гнило в Дания. Скована е от страх, оакала се е направо. Има ли обяснение за това комисар Евгени Игнатов. Що взима заплата тоя "комисар". Щото титлата му звучи по европейски ли.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SLED KATO SAM INFORMIRAL PONE PET INSTITUCII ZA OKAZVANIAT MI VARHU MEN REKET . DALI TEZI PET INSTITUCII S MAL4ANIETO SI MI RAZVARZVAT RACETE I DU6ATA DA TRAGNA KAM SAMORAZPRAVA - TREPANE . POSLE 6A GI GLEDATE OT STUDIO V STUDIO , OT TELEVIZIA V TELEVIZIA KAKVI 6A GI OBQSNQVAT . PEI SARCE . DARJAVNA LAPA4KA I NIKAKVA OTGOVORNOST . NALI VSI4KO E ZAKONNO . E EDNO " MAMRENE " VSE NQKAK 6TE GO PREJIVEEM
13
0
 
65
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Още 5-6 такива случая и *** ще станат с една идея по- кротки. След 20 такива случая, ще започнат да се държат прилично, защото ще знаят, че няма 'лабаво.
12
0
 
49
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Е, вече са с трима роми по-малко. Има надежда, че ще изчезнат
11
0
 
72
 
! Отговори
Политиците преди 11 години
Политиците да съдят, защото те оставиха *** да тормозят българите срещу гласовете им .... и единте и другите остават излъгани. Едните , че са безнаказани , дургите търсят справедливост
10
0
 
65
 
! Отговори
българин преди 11 години
А сега някой ще търсили отговорност на *** защо пак са запалили гумите и са предизвикали човека никой няма да си мръдне от властта пръста.Само боъ и изселване на тая скапанаа напаст аз съм сигурен че те нямат нито документи ни разрештелно за къщите които са направили но а кое българин веднага ще пратят багерите да бутат.
9
0
 
111
 
! Отговори
Проста сметка... преди 11 години
Значи 50 *** могат да направят живота на 1000 ад. Ако сметнем в национален мащаб, какво става? В Европейски мащаб Франция вече вдигна ръце.
8
0
 
104
 
! Отговори
преди 11 години
едната "работила" в Кремиковци като желязотърсачкадругият горял гуми за тел, всеки ден да ти горят гуми под прозореца не е лесно
7
4
 
43
 
! Отговори
Уркото преди 11 години
Защо обаче не направи още едно дело и да изтрепи до крак и малките чаавета??? Сега ще трябва ние да ги храним тия малки ***, не, че иначе друг щеше да ги храни де!
6
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"който се самопростреля в главата и 56-годишната майка на другите двама загинали."това изречение се чудя ром ли го е писал?
5
0
 
93
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
И? Сега ще има ли полицай, който да носи отговорност, че човека полудя, подавал е сигнали и никой нищо не е направил ефектиувно??? Защо тези "роми" не са били респектирани подобаващо и при втория сигнал не са били задържани?! Та те са и с по 20-40 "регистрации" (каквото и да значи това)!!! Два сигнала за един ден!!! И това, че се водят 50, не зоначава, че са толкова! Само в една къща може да са 50! За тях адресните регистрации не значат нищо!
4
0
 
105
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Да се вдигнем всички срещу *** ***!!!
3
1
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи с право ги е застрелял човека! Да почива в мир!
2
0
 
115
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 1000 жители 50 роми... И тезо 50 тормозят всички? И заплащват да бутат къщата на семейството му?! Е това само българи могаат да го допуснат!!!???
1
3
 
105
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Нямам представа до къде му е дошло на човека от постоянният тормоз на *** !! На пълно оправдавам постъпката му ,че е избил *** !!!