Баба даде 2 000 лева на телефонен измамник

Парите уж били за операция на съседка
Обновена: 19 авг 2013 14:22 | 19 авг 2013 11:31, Красимир Ангелов
4
Баба даде 2 000 лева на телефонен измамник
Снимка: Булфото, архив

Жена на 75 години е дала 2000 лв. на телефонни измамници в Кърджали, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В събота около 23.30 часа на домашния телефон на жената се обадил мъж, който се представил като д-р Георгиев. Мнимият лекар съобщил, че съседка от блока си е счупила крака и заради това се налага спешна операция, като за целта е необходимо да бъде заплатена интервенцията.

Жената предала сумата на непознат мъж и няколко часа по-късно се сетила да провери дали наистина има такъв случай с нейна позната. След проверката се оказало, че тя е измамена.

Още седем граждани са позвънили в полицията през почивните дни, за да съобщят, че е имало опити за измами по телефона, като никой от тях не се е поддал.

Полицията напомня, че през последните дни има засилени атаки на телефонните измамници в областта. По-често използваният сценарий е да се искат пари за спешна операция на близък човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: телефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Друга гледна точка преди 10 години
Жената е възрастна така ,че и е простено, за глупостта. Никой не е застрахован от годините, когато връхлетят, независимо колко разумен и интелигентен човек си бил, губиш т възможността си да преценяш нещата. Това ,което ме впечатлява ,е че веднага се е отзовала и е дала не малка сума ,за да помогне на позната, дори не роднина. Това е нещо ,което е рядкост в момента, хората днешно време са егоистични интересчии ,които само гледат как да ти забият нож в гърба. Така .че поздрави за жената!
2
1
 
11
 
! Отговори
Идиоти преди 10 години
А какво стана със задължителната регистрация на мобилните номера? Нали щяха да спрат тия измами? Аман от *** и *** директиви!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От материала е