Поехме несъразмерен риск, за да опазим границата на ЕС

Йовчев: Експерти от ЕК преценяват да получим ли помощ
Обновена: 26 сеп 2013 18:37 | 26 сеп 2013 18:37, Веселина Йорданова
42
Поехме несъразмерен риск, за да опазим границата на ЕС
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Очаква се на 1 октомври да пристигнат експерти на Европейската комисия, които ще преценяват дали имаме нужда от финансиране заради бежанците от Сирия.

Според министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев има голяма вероятност страната ни да получи финансова помощ, защото ЕК е признала наличието на извънредна ситуация у нас, Гърция и Кипър.

Още по темата

Такава помощ може да бъде получена по два фонда - "Европейския бежански фонд" и "Външни граници", в които има общо 13 млн. евро.

Министърът каза, че за следващата финансова рамка средствата в тези фондове ще бъдат доста по-големи, като ще може да се кандидатства по три основни направления - "Външни граници", "Европейски бежански фонд" и "Полицейско сътрудничество".

Йовчев коментира и ситуацията с влизането на страната ни в Шенген, като заяви, че България е демонстрирала готовността си чрез начина, по който се е справила със ситуацията с бежанците от Сирия. По думите му България е поела несъразмерен риск, за да се опази границата на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
11
 
! Отговори
JJ преди 10 години
Какъв несъразмерен риск? Правим услуга на Турция.
15
2
 
16
 
! Отговори
men преди 10 години
затвори границата с туркестан както я затвори гърция бе *** или сирийците на два чартъра и ги изсипваме пред европарламента. евтини продажни уличници сте всичките ни поутици.
14
1
 
9
 
! Отговори
Тъп и ляв преди 10 години
Ние собствените си *** не моожем да опазим, че таз голяма граница ли!
13
2
 
18
 
! Отговори
vivian преди 10 години
НЕЗАБАВНО ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦАТА И ОСИГУРЯВАНЕ НА ТРАНЗИТЕН КОРИДОР НА БЕЖАНЦИТЕ КЪМ НАЙ-БЛИЗКАТА БОГАТА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!
12
3
 
16
 
! Отговори
ДИДО ЙУХ преди 10 години
Няма го вече Иван Костов да каже, че не приемаме бежанци и с това да спаси България и да пожертва собствената си политическа кариера.Ама ви го плюхте, плюхте, плюхте - нали сте прости сега живейте със африканците, а Европа и Турция да ви мачкат.
11
1
 
29
 
! Отговори
НОНА преди 10 години
ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦАТА БЕ , *** ! ТУРЦИЯ СИ ГИ ПРИПРАЩА ТУК И НИ ГЛЕДА сеира! а вий мръсни *** хвърлихте народа на КУЧЕТАТА !
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господин Йовчев не е виновен, добре знаем взаймните му симпатии с американците. ВИНОВЕН е този дето го назначи!(
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАТВАРЯЙ ВЕДНАГА ГРАНИЦАТА, БЕЗРОДНИКО СКАПАН!
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като толкова ги харесваш вземи си сирийците у вас бе безродник.
7
4
 
28
 
! Отговори
Сем преди 10 години
Изпуснахме си нашите ***,които са си наши,а прибираме други ,сдруго вероизповедание,сдруго мислене-чуждо на нашето.Та почти на всички са убити роднини и всички те са надъхани с омраза и желание за мъст.Само чакайте и гледайте какво ще се случва.
6
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такъв *** това министерство не е имало
5
1
 
28
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Ей овча главо,да се махат веднага тези ***........
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По договор проблема с бежанците е на първата страна членка, в която те влязат. Всяка следваща има право да ги депортира до тази първа страна. Тоест влизат ли през Турция в България, ние им берем гаалето, ако кацнат със самолет в Берлин - тогава са проблем на германците. Реалността е,че бежанските вълни не летят...който е подписал идиотския договор да отговаря, а не в кой фонд какво имало ...
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво опазване на границата като не я затваряте?!
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ви се мръсни ***,ама няма.Само една дебеела европейска пръчка ще получите.Оставка фесове такива
1
3
 
52
 
! Отговори
... преди 10 години
Допускането на бежанците е огромно престъпление срещу България и българите. На такова са способни само комунисти и турци. Вкарахме в страната си множество терористи. С дошите *** идват и незнайни болести. За капак на всичко бедния ни народ ги издържа, като плаща пари равни на половин годишните пенсии на изстрадалите ни баби и дядовци. Оставка! Незабавно!