Арестуваха вандал, крал от Паметника на Апостола

7 от 12-те грифона в основата на фенерите са откраднати
27 окт 2013 15:00,
96
Арестуваха вандал, крал от Паметника на Апостола
Празните места на два липсващи грифона. Снимка: Булфото

Полицията арестува младеж, докато краде орнамент от Паметника на Васил Левски в столицата. Наглият апаш бил спипан да демонтира един от грифоните, пазители на Апостола, съобщи "24 часа".

Още по темата

Общо 7 от 12-те грифона в основата на фенерите около паметника са изчезнали през последните 2 седмици.

"Младежът е задържан при поредния си опит да открадне част от паметника. Образувано е досъдебно производство, следва да му се повдигне обвинение", съобщиха от столичната полиция.

От Столична община пък обещаха, че паметникът ще бъде напълно възстановен до 4 месеца - за тържествата на 19 февруари 2014 г.

Липсващите части ще бъдат отново отлети и върнати на оригиналните им места, а видеонаблюдението около паметника ще бъде засилено.

В момента около паметника има само една камера, която е на частна фирма, и не е ясно дали обхваща периметъра, в който са ставали кражбите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
27
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Господа *** е виновен , но за него така или иначе няма нищо свято на този свят , той дори не знае на кой свят живее АЗ ПИТАМ КАКВО ГИ Е ПРАВИЛ ГРИФОНИТЕ .ФИРМИТЕ ИЗКУПУВАЩИ СКРАБ НЕ СА *** ТЕ СА БЪЛГАРСКИ .......БЪЛГАРИ СА ИЗКУПУВАЛИ ГРИФОНИТЕ ОТ ПАМЕТНИКА ЛЕВСКИ
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Учуден ("...културни особености на *** етнос...")Теоретично, може би едва ако се промени ИЗЦЯЛО културната идентичност на тези хора - *** етнос, може да има някаква надежда да се интегрират - след десетилетия. В тяхната култура - главно музикална, има и хубави неща, но за съжаление би трябвало и те ДА СЕ ЖЕРТВАТ, в името на това да се "разбие" ядрото им на идентичност, доколкото включва какво ли не отрицателно и напълно неприемливо, и което прави някои от тях почти антихора.
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя , спипания е от ранобудните студенти
20
0
 
24
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
Не младеж, а ***, коригирайте си грешката!
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто, трябва да се строят много и хубави затвори. Там трябва да се приютят - законно, по "заслуги", почти всички ***, които правят престъпления, заедно с останалите - български, престъпници. В хубавите затвори да има човешко отношение, образование и работа, белким се превъзпитат малко, особено ***. Строежа на затворите и издръжката на *** престъпници няма да натежи повече на държавата, защото и сега те - престъпниците (А НЕ СВЕСТНИТЕ ЗЦИТАНИ!) са само рушители и ***!
18
0
 
33
 
! Отговори
Учуден преди 10 години
Хайде сега някой *** от БХК да почне да обяснява, как това били "културни особености на ромския етнос"!
17
0
 
26
 
! Отговори
БГ преди 10 години
"МЛАДЕЖА" Е НАЙ-ВЕРОЯТНО ***,НА КОГОТО МУ Е ПРЕЗ *** ЗА ЛЕВСКИ И БЪЛГАРИЯ,НО ПО- ВАЖНОТО ,ЧЕ ЖИВЕЕ ОТ НАШИТЕ ПАРИ,И АКО БЯХМЕ ДЪРЖАВА С НОРМАЛНО ПРАВИТЕЛСТВО ,КАКТО ФРАНЦИЯ ,ТОЯ ЩЕШЕ ДА Е НА ГИЛОТИНАТА,НО ДНЕС У НАС ТОЙ Е "ГЛАСОПОДАВАТЕЛ",СЛЕДОВАТЕЛНО НЕПРИКОСНОВЕН.ХА СЕГА ДА ВИДИМ КОЛКО"СПРАВЕДЛИВО И ЖЕСТОКО",ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАН.ЗАРАДИ ПРОДАЖНОТО НИ ПРАВОСЪДИЕ,ЩЕ МАХНЕМ С РЪКА-"*** РАБОТА",И ЩЕ ПОЗВОЛИМ ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТ В ЦЯЛ СВЯТ,ВСЪЩНОСТ КАКТО СА ГО ПРАВИЛИ 485 ГОДИНИ....
16
4
 
18
 
! Отговори
bb преди 10 години
така де! болен лидеров продаде българия, за която левски даде живота си, на тези, срещу които левски се бореше и на всичкото отгоре, неговия електорат ограби и паметника му! и с цялата си наглост и дебелоочие *** се пише патриот! е, немам думи! през тодорживково време, за такава гавра, манала заминаваше директно на разстрел за държавна измама! а сеа ще го пуснат, като обещае да не прави повече така! СРАМ!!!!!!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
''Охраняван от частна фирма с една камера" !? Допълнете , че фирмата е на бивши сикаджии, както по морските ни курорти и апашите охранители, сами вършат престъпленията! Да няма свидетелства, изключват камерата, докато действат!!!
14
0
 
14
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Народе????
13
0
 
32
 
! Отговори
NName преди 10 години
Айде дайте снимка на мръсния *** де.И не го наричайте младеж,наречете го с истинското му име - ***.
12
1
 
20
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Сега на циглето да го накарат само да сложи Грифоните ако откаже полицията да действа като в Беларус, Бой на публично място и после отново арест. Забравих Беларус са в ОНД а не в ЕС наще не могат защото конвенцията за *** не им разрешава да ги унижават.
11
0
 
31
 
! Отговори
Илчев преди 10 години
....публикувайте снимката де.....направете го известен....пък народът да го съди....то държавата се е отказала от всичко.....поне наказанието ще справедливо.....
10
2
 
25
 
! Отговори
Жо преди 10 години
ЦИТАТ ОТ СТАТИЯТА: "Паметникът ще бъде възстановен... за ТЪРЖЕСТВАТА на 19 февруари 2014 г."Какви са тези ТЪРЖЕСТВА, уважаеми драскачи! Според Тълковния речник на българския език думата "тържество" е празнуване, изпитване на радост от нещо!Датата, на която е обесен Апостола на свободата, не може да бъде повод за ТЪРЖЕСТВА! Пред паметта на Васил Левски можем само да склоним глава.
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АтакистВ НОРМАЛНИТЕ сайтове е ясно казано, че е ***.
8
43
 
1
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Ами като може да взема.То и един апостол...
7
1
 
12
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Дарявам 20 литра нафта веднага. Ако ми падне магала волен сидеров със охраната.
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Бой по ръчичките...с чукче...и телевизиите да предават, пряко за назидание...
5
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АтакистАтакисте, точно Волен Сидеров лиза ГЗ на Доган ;)Какви ***, какви турци те гонят? Волен е турчин :)
4
0
 
36
 
! Отговори
Путев преди 10 години
МВР къде спи? От тоя паметник до Парламента няма и 100 метра.