ДАНС задържа кмета на район Централен в Пловдив

Райна Петрова е обвинена в длъжностно престъпление
Обновена: 10 юли 2014 15:31 | 10 юли 2014 15:20, Красимир Ангелов
16
ДАНС задържа кмета на район Централен в Пловдив
Снимка: Булфото, архив

При проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив и ДАНС е арестуван кметът на район централен при Община Пловдив, съобщават от прокуратурата.

Райна Петрова, която изпълнява длъжността, е задържана за 24 часа, отчитат от обвинението.

Към днешна дата на нея са повдигнати обвинения за длъжностно престъпление, извършено във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на район Централен в Община – Пловдив, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици, както и за търговия с влияние, във връзка с доставка на хранителни продукти за нуждите на детските ясли и детските кухни на територията на Район Централен – Община Пловдив.

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5 000лв.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, за които са повдигнати обвинения, е лишаване от свобода от една до осем години, като е предвидена и възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност.

Окръжна прокуратура – Пловдив е внесла в Окръжен съд – Пловдив искане за отстраняване на обвиняемата от длъжност. Разследването по делото продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Ооо колко си ***?! Едно е да имаш проект, съвсем друго е да го започнеш, да не говорим какво е да го завършиш. Гласувай си за БСП-то и си мечтай за светло бъдеще и "социална политика".
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом е крала по бързата процедура и в панделата ! Какво има да спорите и да намесвате политика , партии и интриги . Само трябва такива дела с обществени кражби да се предават пряко по БНТ 1 ,че да им се дръпне фъшкииката и на другите които пипат в всички общини .
8
3
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Центъра на Пловдив се ремонтира по проект напрвен и стартиран по времето на бившия кмет Славчо Атанасов, положения асфалт също. По времето на сегашния кмет тези проекти само се довършват. Мамин Ванчо за момента нище не е направил освен запазенто за герб рязане на лентички. Не се сещам каво можеш да изброиш? Айде изброявай да се посмеем ! Може би разсипаните пеещи фонтани? Режете си лентичките и не говорете много, че Ви личи колко сте ***! Аман от гербери !
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите си отмъщават заради това че им секнаха далаверката с оня Видински кмет мушморок. Но вече и децата знаят че комунист ако не краде умира.
6
2
 
20
 
! Отговори
До IND преди 9 години
Аха значи щом е учителка и е простено да върши безобразия така ли ?
5
9
 
32
 
! Отговори
Тиква преди 9 години
А мамин Тотев който направи в Пловдив данъците най-високите в България . Що е ГЕРБаджия все е ***
4
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да и проверят дипломата,тези от БСП поне нямат фалшиви и купени дипломи,като от познайте от коя партия.......
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАНС бъдете по активни и началото на вашите операции требва да започнат от парламента
2
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разпрата с кадри на ГЕРБ няма да помогне на Бекапе да си изчисти името пред народа. ДАНС трябва да влезе в домовете и офисите на тези, които разпродадоха българските предприятия, фалшифицираха външния дълг, сгромолясаха кредитния рейтинг на страната, фалираха банките, целенасочено обраха българския народ, фалираха здравна каса и НЕК. Тази трибуквена партия е управлявала в 85% от целия български преход, и гореизброените неща са се случвали винаги при нейното управление. Там трябва да рови ДАНС!
1
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберка?